Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΤΕΙΟΙ ΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΕΣΤΑ ΣΤΗΝ ΧΙΟ!



«..θεωρώ το ότι οι ξένοι ξέρουν την Μύκονο μου φαίνεται αστείο για την χώρα μας, φαινόμαστε και εμείς αστείοι, οι ιθύνοντες μου φαίνονται πολύ πιο αστείοι που έχουν επιτρέψει να ξέρουν οι ξένοι την Μύκονο! Δεν θεωρώ ότι έχιε κάτι το ιδιαίτερο! Μαζεύονται όλοι οι νεόπλουτοι και κάνουνε χαβαλέ! Δεν το έχω καταλάβει! Καραγιοζιλίκι! Με αυτά που βλέπουν τα μάτια μου στην Χίο να μην έχει ένα από τους πρώτους ρόλους η Χίος στην Ελλάδα. Είναι πολλά τα μέρη αδικημένα πραγματικά».

Μια δήλωση ΣΟΚ για τα Ελληνικά τουριστικά δρώμενα, στη μέση του καλοκαιριού, που σπάει το ταμπού της κοσμοξακουσμένης Μυκόνου, έκανε σήμερα{14 Αυγούστου 09} αποκλειστικά στο Greek American News Agency η γνωστή και γεμάτη ευαισθησίες πολυτάλαντη καλλιτέχνης Σοφία Βώσου. Η Σοφία Βώσου, ο γνωστός ηθοποιός και πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βασιλείου, η σύζηγος του Ιουλίετα Βασιλείου, και η κόρη τους Λία και η Ελεωνόρα Τεπελένα προσκεκλημένοι του γνωστού Χιώτη εφοπλιστή Κώστα Λυμπούση και της συζήγου του Ειρήνη, βρέθηκαν στο Μαισωνικό Κάστρο της Χίου στα όλο και ανερχόμενα Μεστά για ολιγοήμερες διακοπές. Και οι δυο καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει ο κάθε ένας για τις δικές του ευαισθησίες στον τομέα του δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για το Μεσαιωνικό Κάστρο της Χίου και τις μοναδικές ομορφίες αυτού του ζωντανού κομματιού της ζώσας ιστορίας της πατρίδας μας.
Οι δηλώσεις τους αποκλειστικά προς το Greek American News Agency είναι βέβαιο ότι θα συζητηθούν όχι μόνο στο κόσμο που ασχολείται με τον τουρισμό και θα προακλέσουν όχι μόνο( ολόκκληρη την Μύκονο) αλλά θα πρέπει να προβληματίσουν και την πολιτική ηγεσία της χώρας που αφήνει ανεκεμτάλευτους τέτοιυς χώρους όπως είναι τα Μεστά της Χίου. Αφοπλιστικές όμως είναι οι δηλώσεις και οι τοποθετήσεις του ηθοποιού και πρώην Βουλευτή Γιώργου Βασιλείου για το μείζον θέμα της σφαγής της Χίου στις 10 Απριλίου του 1822 μαζί με τον γνωστό Χιώτη εφοπλιστή Κώστα Λυμπουσάκη.


Από την άλλη ο πρώην Βουελυτής και πετυχημένος ηθοποιός απευθύνει ένα κάλεσμα στον επιχειρηματικό κόσμο να επενδύσει στον πολιτισμό. Ας τον ακούσουμε.

Από την συζήτηση που είχαμε στην παλτεία των Μεστών με τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Βασιλείου υπήρξε αποκαλυπτικός δηλώνοντας έντονα ενοχλημένος από την σημερινή κατάσταση ενώ σχεδόν καταγγελτικός υπήρξε –με ονόματα και γεγονότα τα οποία είναι στην διάθεση μας και θα αναφερθούμε σεεπόμενο αναλυτικό σχετικό ρεπορτάζ- και για το κυβερνών κόμμα ξεχωρίζοντας μόνο τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αλλά όχι το περιβάλλον του δείχνοντας φανερά ενοχλημένος και από τον Γ. Αγγέλου αλλά και από τον γνωστό πια κ. Κλαδά... περισσότερα διαβάστε εδώ.



Οι πλήρεις δηλώσεις της Σοφίας Βώσου, του Γιώργου Βασιλείου και του εφοπλιστή Κ. Λυμπουσάκη ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου