Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο GEORGE LIKOMITROS -ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΟΜΗΤΡΟΣ. ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΡΟΣ Α} Ο "ΤΙΜΗΤΗΣ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ





















































Συνεχίζουμε και σήμερα την δημοσίευση αυτούσιων δημοσιευμάτων της εποχής εκείνης που διαδραματιζόταν στις αίθουσες των δικαστηρίων η συγκλονιστική υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου του 86χρονου John Apocotos, η οποία αποκαλύφθηκε δυο χρόνια μετά τον θάνατο του το 1991. Θάνατος που προκάλεσε ακόμα περισσότερα ερωτηματικά διότι "το μοιραίο" επήλθε ξαφνικά και αναπάντεχα δυο ημέρες μετά την υπογραφή, κάτω από άγνωστες αιτίες και συνθήκες... Γράψαμε και επαναλαμβάνουμε ότι σε αυτή την φάση της έρευνας, δίνουμε αυτούσια δημοσιεύματα εποχής αλλά και official έγγραφα ντοκουμέντα για τις καταδικαστικές αποφάσεις του κ. Γιώργου Λυκομήτρου, "εκδότη" της ιστοσελίδας ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ. Ο λόγος που γίνεται αυτή η αναδρομή στο σκοτεινό παρελθόν του κ.Λυκομήτρου είναι προφανής. Η αποκάλυψη της αλήθειας και η άμεση απάντηση στο προκλητικό και υποτιμητικό για την μνήμη της ομογένειας των ΗΠΑ "ερώτημα" του κ. Λυκομήτρου για το πότε και από ποιο δικαστήριο καταδικάστηκε ο εκδότης του "Κ" έστω μια ώρα ή μια ημέρα" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πλέον κάπου στο τέλος σε ένα από τα δεκάδες δυσφμηστικά και συκοφαντικά "κείμενα" που αναρτά στην ιστοσελίδα. "Ρωτά" ο κ. Λυκομήτρος γιατί δεν θυμάται όπως έγραφε εδώ και χρόνια όταν κάναμε απλή σχολιαστική αναφορά χωρίς τότε(το 2007) να μπούμε σε λεπτομέριες της υπόθεσης, πότε έκανε φυλακή...
Η απάντηση, στο προκλητικό και υποτιμητικό για την ομογένεια "ερώτημα", δίδεται με αδιάσειστα συντριπτικά στοιχεία που αποκαλύπτουν ανάγλυφα το χαρακτήρα και το "ηθος" του ανδρός, όταν επί χρόνια αντί να τιμά την ομογένεια που τον ανέχτηκε στις ύβρεις, τους λίβελους κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θεσμών και αξιών, προσώπων και συλλόγων τολμά και όχι απλά διαβάλλει αλλά και συκοφαντεί καθημερινά και σε μόνιμη βάση. Δημιουργεί φανταστικές ιστορίες με δήθεν συνεντεύξεις και όταν τον ανακαλύπτουν τα βαφτίζει όλα αυτά σάτιρα!
Στην συνέχεια της έρευνας θα έχει την ευκαιρία ο αναγνώστης να διαβάσει λεπτομέρειες της σκοτεινής αυτής υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Λυκομήτρο, μαρτυρίες και συνεντεύξεις από εκείνους που γνώρισαν καλά ποιος είναι ο "κύριος" αυτός, ποιο το σκοτεινό παρελθόν του με το οποίο εξακολουθεί και έχει άμεση συνέχεια με συνέπεια "έργων", "λόγων" και "πράξεων"...
Αναγκαστήκαμε να κάνουμε αυτή την μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα, όχι μόνο διότι υπήρξε λόγος και αιτία όταν το 2007 αφού τον ευεργέτησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Greek American News Agency, inc και υπεύθυνος διαχείρισης του ομώνυμου πρακτορείου ειδήσεων στο σπίτι του επί ενάμιση μήνα(από την τρίτη εβδομάδα Ιουνίου μέχρι και τέλη Ιουλίου του 2006) επειδεί δεν είχε πού να φιλοξενηθεί όταν επεχείρησε να επιστρέψει μετά από δυο δεκαετίες στην ΝΥ, αλλά και διότι αναίτια και ξαφνικά έστησε όλη αυτή την υπόθεση με την δήθεν σύλληψη και έρευνα από τις Ομοσπονδιακές αρχές και το FBI τον Φεβρουάριο του 2007 με ψευδή και συκοφαντικά κείμενα που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του και εξακολουθεί να έχει. Μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται άμεσα και ο ίδιος(όπως το διαβάζεται) μαζί με τους υπόλοιπους έλληνες(;) που κατήγγειλαν ψευδώς και χωρίς στοιχεία τον δημοσιογράφο με μια σειρά ανυπόστατους ισχυρισμούς και κατηγορίες που βεβαίως πράγματι μετά από αρκετή ταλαιπωρία ωρών στο JFK αποδείχτηκαν τα ασύστολα ψεύδη, και ψευδείς κατηγορίες -καταγγελίες αυτών που είχαν απευθυνθεί στις υπηρεσίες του immigration από τον Δεκέμβριο του 2006... Και αυτή η σκοτεινή υπόθεση έχει μπει στο μικροσκόπιο και την βάσανο όχι μόνο της δημοσιογραφικής έρευνας αλλά και των αρμόδιων αρχών που εν συνεχεία απευθυνύκαμε προκειμένου να διαλευκανθεί ποιος έστησε όλη αυτή την επιχείρηση απέλασης από της ΗΠΑ του ενοχλητικού δημοσιογράφου. Για αυτή την υπόθεση ένα μόνο θα πούμε. Όταν ανοίξει και αυτός ο φάκελος της έρευνας για το ποιοι έστησαν αυτή την βρώμικη υπόθεση θα πρέπει να ντρέποται, εκτός από τον κ. Λυκομήτρο που συνήργησε με τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες του και συνεχίζει (αλλά που αιδώς; που συνειδήση; ποιος έχασε το ήθος του για να το βρει ο "κύριος" αυτός) και αρκετοί ακόμα παράγοντες και μεγαλοπαράγοντες της μικρής γκετοποιημένης Ελληνικής Αστόριας...
Οι λόγοι της αναδρομής στο σκοτεινό παρελθόν του κ. Λυκομήτρου δεν είναι προσωπικοί ή αν θέλετε λόγοι υπεράσπισης μόνο της τιμής, της αξιοπρέπειας, της υπόληψης του δημοσιογράφου Α.Σ. όχι μόνο. Οι ουσιαστικοί λόγοι που επέβαλαν αυτή την έρευνα ήταν να δει ο κάθε έλληνας σε όλο τον κόσμο ποιος είναι, με στοιχεία, ντοκουμέντα και αποδείξεις ο τιμητής του Ελληνισμού. Πολύ λίγο ενδιαφέρει τον κόσμο και την Ελληνική Κοινότητα η προσωπικού χαρακτήρα διαμάχη που έχει προσλάβει αυτή η υπόθεση. Αυτό που ενδιαφέρει όχι μόνο την ομογένεια αλλά κυρίως την Ελλάδα και το ελληνικό διαδίκτυο είναι να μάθει ποιος είναι αυτός ο κύριος που χλευάζει, βρίζει, απαξιώνει, λοιδωρεί και υποτιμά πρόσωπα, θεσμούς και αξίες. Μπερδεύει στο θολομένο του μυαλό ο κ. Λυκομήτρος την επαγγελματική και υπεύθυνη δημοσιογραφία -για αυτό και δεν μπόρεσε να σταθεί πουθενά στο χώρο αυτό της δημοσιογραφίας, έτσι εξηγείται και η εμπάθεια του προς γνωστούς και καταξιωμένους συναδέφλους στο Β μέρος αυτής της έρευνας θα δείτε και θα μάθετε πολύ περισσότερα για το ποιόν και το ήθος του κ. Λυκομήτρου- με την λάσπη, το κουτσομπολιό, τον ψίθυρο, τις διαδόσεις και την διαβολή που βαφτίσει αποκάλυψη και σκάνδαλα.
Πολέμησε μετά μανίας και λυσωδώς το 2007 την διοργάνωση του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ-μαζί με αρκετούς άλλους γιατί τους ένωνε ο κοινός εχθρός και τα συμφέροντα που εν τω μεταξύ θίγονταν- και νομίζει ότι κάτι κατάφερε για αυτό και επαίρεται με τα δήθεν σατιρικά μαμουδοειδή σχόλια του! Και σε ποιον έκανε κακό αυτός και οι όμοιοι του που τυφλωμένοι από το πάθος και την αντιζηλία πολέμησαν αυτή την προσπάθεια; Στον Ελληνισμό.
Δεν έγινε τότε(το 2007) θα γίνει μια άλλη στιγμή που θα είναι πιο ώριμη, συγκροτημένη και συνεταγμένη και έτοιμη η ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ. Σημασία έχει ότι ο σπόρος έπεσε και η καλλιέργεια άρχισε. Η ιδέα έπεσε και κάποιοι κατάλαβαν το λάθος τους τότε... Ποιο ήταν το νόημα του όλου εγχειρήματος; Η ενότητα, η επικοινωνία, η συνεργασία.
Πολέμησε και πολεμά ο κ. Λυκομήτρος ότι μπορεί με καταστροφική μανία με ένα στόχο να προσελκύει την προσοχή των πάντων. Κατασκευάζει ιστορίες εδώ και χρόνια για να παραπλανά συναδέφλους στην Ελλάδα και μετά τους χλευάζει και τους υποτιμά. Το ίδιο συνεχίζει και τώρα. Σε όσους δεν γνώριζαν ποιος είναι -και ήταν αρκετοί αν και μια ματιά στην ιστοσελίδα αυτή αρκούσε σε ένα σοβαρό άνθρωπο να προκαλέσει αν όχι αποστροφή σίγουρα μειδίαμα για τα όσα ανακριβή περιέχει ακόμα και όταν τα κλέβει με την γνωστή μέθοδο του copy paste- αυτή η έρευνα ήταν κάτι παραπάνω από χρήσιμη, αν κρίνω από τα 100αδες email που λαμβάνουμε από την Πέμπτη 11 02 2010 που αρχίσαμε να δημοσιεύουμε τα διάσειστα στοιχεία για την σκοτεινή αυρτή υπόθεση που συγκλόνισε όχι μόνο τον πολυπληθή ελληνισμό στην Πολιτεία της Φλόριδας αλλά, όπως θα δούμε με στοιχεία και την Ελληνική Κοινότητα στην ΝΥ και σε άλλες πολιτείες που ζει ο Ελληνισμός της Αμερικής.
Δεν είναι άλλωστε νέο το φαινόμενο αυτό της φαγωμάρας και της εσωτρέφειας όταν πάει να γίνει κάτι ωφέλημο για την πατρίδα ή την κάθε ελληνική κοινότητα όπου και αν αυτή έχει ριζώσει πάντα βρίσκεται κάποιος εφιάλτης ή κάποιος Λυκομήτρος για να διασπάσει. Να ενσπείρει το μίσος και την κακία. Το ψεύδος και την διαβολή! Τέτοιος χαρακτήρας είναι ο κ. Λυκομήτρος όταν εδώ και χρόνια χτυπά και πολεμά λυσσαλέως και μανιωδώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και άλλους θεσμούς.
Μπερδεύδει στο θολομένο του μυαλό ο κ. Λυκομήτρος την υπεύθυνη κα έγκυρη, γόνιμη κριτική με την λάσπη, την διαβολή, τα ψεύδη και τις συκοφαντικές αναφορές για πρόσωπα και θεσμούς. Είναι ο μόνος τρόπος για να προσελκύσει την προσοχή. Τώρα πια όμως με την δημοσίευση αυτής της έρευνας -σε πρώτο και δεύτερο μέρος - ο κ. Λυκομήτρος θα καταταγεί οριστικά εκεί που άνηκε, γιατί μόνος του έθεσε εαυτόν εκεί με τις επιλογές, την δράση, τις πράξεις, την πολιτεία και τον δημόσιο βίο του, τα έργα, και κυρίως τον έκνομο και παράνομο βίο του...Στο περιθώρειο!

ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Περισσότερα, στοιχεία σε προηγούμενες αναρτήσεις ΕΔΩ & ΕΔΩ με στοιχεία για την σκοτεινή και θολή υπόθεση "John Apocotos" για την οποία καταδικάσθηκε, οριστικά και αμετάκλειτα τον ΝΟέμβριο του 1993 ο "εκδότης" της ιστοσελίδας "ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ" Γιώργος Λυκομήτρος.
ΓΙΑ ΝΑ ΈΧΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΟΜΗΤΡΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ } ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου