Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ



Ηλίας Τσεκερίδης (υποψήφιος πρόεδρος) ενός υποτίθεται ενωτικού ψηφοδελτίου, Πέτρος Γαλάτουλας(απερχόμενος γεν. γραμματέας) και Δημήτρης Καλαμαράς(απερχόμενος πρόεδρος) ξεκίνησαν μαζί προ 4 εβδομάδων για ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο και κατέληξαν ο ένας απέναντι στον άλλο(sic)! Στην μέση o γνωστός στην Ομογένεια ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας ο οποίος λειτουργώντας εκβιαστικά και με απύθμενο θράσος όπως πάντα εδώ και χρόνια κατάφερε με παρασκηνιακές ενέργειες και διέσπασε το κοινό μέτωπο συνεργασίας και την ομοφωνία που υπήρχε μεταξύ Καλαμαρά – Τσεκερίδη και έτσι κατέληξαν στην οριστική(;) διάσπαση πριν καν ενωθούν σε ένα ενωτικό περιπόθητο ψηφοδέλτιο. Ένα ψηφοδέλτιο που θα επέφερε την πολυπόθητη ενότητα για αλλαγή καταστατικού ! Είναι χαρακτηριστικό το πόσο κοντά στην σύγκληση κατάρτισης ενός ενιαίου ψηφοδελτίου είχαν φτάσει Τσεκερίδης –Καλαμαράς, όταν κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας του απολογιστικού συνεδρίου την προηγούμενη εβδομάδα 26 Μαϊου 2010 που συνεκλήθη στο Σταθάκειο στην Αστόρια, κ. Δημήτριος Δημητρίου αποκαλούσε ήδη πρόεδρο τον Ηλία Τσεκερίδη!


Τα όσα σημειώθηκαν σε εκείνη την συνεδρίαση της 26 Μαϊου 2010 περιγράφονται με δεικτικό αλλά πολύ γλαφυρό ύφος (και χαρακτηρισμούς που προδιαθέτουν τον αναγνώστη αρνητικά εναντίον του απερχόμενου προέδρου κ. Καλαμαρά) από τον κ. Διονύση Σερέτη ομογενή με ενεργή και επί χρόνια ενασχόληση στα κοινά της Ομογένειας της Νέας Υόρκης .


Την «διάσπαση» μας επιβεβαίωσε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του σήμερα(02 06 2010) το πρωί ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Καλαμαράς ο οποίος αρνήθηκε να κάνει αναλυτικές δηλώσεις ούτε για το θα κάνει ο ίδιος και η ομάδα του ούτε για άλλο σχετικό ζήτημα μας αποκάλυψε όμως ότι απόψε Τετάρτη 2 Ιουνίου (201) δεύτερη μέρα του συνεδρίου θα είναι μια ενδιαφέρουσα βραδιά και μας προσκάλεσε να την παρακολουθήσουμε γιατί θα έχει πολλά και ενδιαφέροντα χωρίς να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις.


Η δήλωση όμως έκπληξη που σοκάρει και αφήνει άναυδη την ομογένεια για το τι έρχεται αλλά και το τι αναμένεται να επακολουθήσει αν όχι την επομένη των εκλογών σίγουρα σε λίγους μήνες, έγινε εν πλήρη ειλικρίνεια από τον υποψήφιο Ηλία Τσεκερίδη! «ναι αναγκάστηκα να πάω με την πλευρά Γαλάτουλα»! Για να συμπληρώσει με νόημα και αιχμές προς όλες τις κατευθύνσεις για τις πιέσεις που δέχεται ακόμα και την ύστατη ώρα «δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά … ο κάθε ένας είχε απαιτήσεις και από την μια(σ.σ. πλευρά Καλαμαρά) και από την μια πλευρά (σ.σ. πλευρά Γαλάτουλα) έλεγαν όχι αυτόν ή όχι εκείνον, θέλω δεν θέλω τον τάδε, ή άλλη πλευρά ζήταγε τα δικά της… και οι δυο πλευρές πίεζαν και έτσι πήγα με τον Γαλάτουλα….» Τονίζοντας μας ότι « τώρα πήρα τις αποφάσεις μου και δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά… » αφήνοντας όμως εκ προοιμίου την πόρτα της εξόδου του ανοιχτή αν «τα πράγματα δεν γίνουν όπως τα λέμε και τα συμφωνούμε σήμερα…»
Όταν του αντιτείναμε την ερώτηση γιατί λέτε « πήγα με την πλευρά Γαλάτουλα δεν είναι υποτιμητικό για εσάς να λέτε κάτι τέτοιο και δεν λέτε ήρθε ο Γαλάτουλας με τον Ηλία Τσεκερίδη»; με φανερό έντονο το αίσθημα πικρίας και απογοήτευσης μας τόνισε «γιατί αυτή είναι η αλήθεια Αλεξ…αυτός λέει ότι έχει τα κουκιά και δυστυχώς οι εκλογές κερδίζονται με ψηφοφόρους… τι να κάνουμε;»
Αυτή την δήλωση ΣΟΚ έκανε ο έντιμος και καθαρός κ. Ηλίας Τσεκερίδης λίγες ώρες πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων. Ο άνθρωπος δηλαδή που διεκδικεί το τιμόνι του οργανισμού που αλληλοσπαράσσεται επί μια 10ετια και αποχώρησε από τις εκλογές του 2008 έχοντας και τότε αντιμετωπίσει την ίδια κατάσταση την οποία τότε απαρνήθηκε, σήμερα έρχεται και ομολογεί την τραγική, εκ προοιμίου, αποτυχία του να οδηγήσει ως στιβαρός και αποφασισμένος καπετάνιος ο ίδιος ως πρόσωπο εμπιστοσύνης κα ι κοινής αποδοχής το πλοίο της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης αποδέχεται επίσημα ότι υποκύπτει στα εκβιαστικά διλήμματα του Πέτρου Γαλάτουλα!
Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του κ. Πέτρου Γαλάτουλα έχουν γίνει σοβαρότατες επώνυμες καταγγελίες από τον Ιανουάριο από τον Ομογενή Βασίλειο Μπερζίκη για οικονομικές ατασθαλίες που διεπράχθησαν με χρήματα των εκλογών του 2007 που έστειλε τότε το κυβερνών κόμα στην Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στην ΝΥ.


Ήδη τελεί υπό δυσμένεια και υπό προθεσμία που έχει λήξει χωρίς να έχει προσκομίσει όσα στοιχεία του έχουν ζητηθεί από την αρμόδια ηγεσία της ΝΔ για την νομιμότητα της Νομαρχιακής αλλά κυρίως τα στοιχεία για τον οικονομικό έλεγχο για αυτό και η αρμόδια ηγεσία της γραμματείας επί των αποδήμων (Σκανδαλάκης – Τσατούλης) ουσιαστικά τον έχει θέσει υπό περιορισμό και ήδη διενεργείται οικονομικός και διοικητικός έλεγχος των πεπραγμένων της θητείας του.
Το κλίμα βάρυνε ακόμα περισσότερο εις βάρος του κ. Γαλάτουλα, για τον οποίο ήδη έχει αρχίσει ενδελεχής οικονομικός έλεγχος ενώ μετρά ο χρόνος αντίστροφα για την οριστική διαγραφή του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις συγκλονιστικές καταγγελίες εις βάρος του περί πλαστογραφίας ψευδούς επιστολής που κατασκεύασε και πλαστογράφησε την υπογραφή του Ομογενή Βασίλειου Μπερζίκη!


ΣΕ ΛΊΓΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΆΖ….
ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου