Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το πρώτο πολιτικό πρόγραμμα, με δεσμεύσεις, προτάσεις για νέες θεσμικές αλλαγές και παρεμβάσεις έδωσε χτες 17 Ιουνίου(ένα 47ωρο πριν τις εκλογές τις 19ης Ιουνίου 2010) στην δημοσιότητα ο συνδυασμός ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ δια του υποψηφίου πρόεδρου για το αξίωμα του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Δημήτριος Δημητρίου. Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε μέσα σε φορτισμένο κλίμα και τεταμένη ατμόσφαιρα, με εκφράσεις βαριές και νέες καταγγελίες του κ. Δημητρίου εις βάρος του κ. Πέτρου Γαλάτουλα για πολιτικό εκβιασμό και πολιτική αλητεία ενώ μια ώρα μετά διεκόπη (σχεδόν απότομα και επιτακτικά η συνέντευξη Τύπου) από την εφορευτική η οποία κάλεσε τα ΜΜΕ να ανακοινώσει τις αποφάσεις τις αναφορικα με τις επικείμενες εκλογές του προσεχούς Νωρίτερα είχε συνέλθει για τελευταία φορά το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Καλαμαρά σε φορτισμένη έντονα συγκηνησιακή αμτόσφαιρα αλλά και σε τεταμένο κλίμα ενώπιον των ΜΜΕ που παρίστατο χωρίς λόγο. Η συνέντευξη Τύπου είχε προγραμματιστεί για τις 8.μ.μ. το βράδυ και άρχισε με 45 λεπτά καθυστέρηση λόγω της έκτακτης τελευταίας σύγκλησης της συνεδριάσης του ΔΣ. Το ΔΣ με απαρτία 13 μελών έλαβε κάποια απόφαση για ένα ψήφισμα που ναι μεν διασφαλίζει την νομιμότητα των εκλογών έναντι των νόμων της πολιτείας(θα το δούμε παρακάτω σε επόμενο αναλυτικό ρεπορτάζ) αλλά πυροδότησε ένταση μεταξύ του συνδυασμού ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και της εφορευτικής επιτροπής. Μέχρι αργά το βράδυ γίονταν συναντήσεις με παράγοντες της ομοσπονδίας και πρώην μέλη του ΔΣ(Γεωργόπουλο Γιώργο, Τιμολέον Κακούρο και άλλους οι υπόλοιποι ανρήθηκαν να αναφερθούν τα ονόματα τους) μελών του απερχόμενου ΔΣ και τους κ. Χελιώτη, και Τομόπουλου από την εφορευτική επιτροπή προκειμένου να αποσυρθεί το επίμαχο ψήφισμα του ΔΣ. Εν τω μεταξύ μεταξύ 21:00 και 22:00 το βράδυ ο κ. Δημητρίου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου δίνοντας στην δημοσιότητα εκτός από το πρόγραμμα, τις θέσεις και τις δεσμεύσεις του συνδυασμού που προϊσταται και στοιχεία για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας καθώς και πορίσματα και αποφάση της εφορευτικής επιτροπής (με ημερομηνία 14 Ιουνίου 2010) σύμφωνα με την οποία ο συνδυασμός ετίθετο εκτός εκλογών αφού όπως πρώτοι είχαμε αποκαλύψει αποκλείονταν πέντε άτομα μετά από ενστάσεις του κ. Πέτρου Γαλάτουλα! Ενστάσεις που σχεδόν στο σύνολο τους απερίφθησαν εκτός από τις δυο που καθώς φαίνεται έγιναν δεκτές(με άγνωστο το σκεπτικό της εφορευτικής επιτροπής προς στιγμήν ) και αυτές αφορούν τον αποκλεισμό από το συνδυασμό του κ. Αλικάκου(αντιπρόσωπο ΠΕΛΗΝΑΙΟ του κ. Πέτρου Γαλάτουλα μετά από ένσταση του ιδίου... του Π.Γ.) και του κ. Τσιφτσή. Τελικά ο συνδυασμός του κ. Δημητρίου συμμετέχει στις εκλογές κανονικά συμπληρωμένος με τους επόμενους αναπληρωματικούς. (βλ. σχετικό επόμενο ρεπορτάζ περί διεξαγωγής εκλογών).Κατά τα άλλα ο κ. Δημητρίου μεταξύ άλλων που είπε στην διακεκομένη σε συνέχειες συνέντευξη Τύπου είπε τα εξής και έδωσε στην δημοσιότητα το πρόγραμμα, τις θέσεις και τις δεσμεύσεις του συνδυασμού ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.


ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ- ΕΚΛΟΓΕΣ 2010
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ –ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΤΙΑ 2010-2012
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΑΣΤΟΡΙΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος πρόεδρος Δημήτρης Δημητρίου καθώς και τα υποψήφια μέλη του συνδυασμού ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ δίνουμε στην δημοσιότητα το πρόγραμμα, τις δεσμεύσεις και τις προτάσεις για τις οποίας θα εργαστούμε από οποιαδήποτε θέση (είτε ως διοικούσα αρχή είτε ως δεύτερη δύναμη εντός του συμβουλίου) μας επιλέξει η ετυμηγορία των αντιπροσώπων μελών στις προσεχείς εκλογές. Όλα τα παρακάτω κρίνονται αναγκαία ως μέτρα και αποφάσεις που οφείλει η Ομοσπονδία να λάβει για την πρόοδο, την ευημερία και τον εκδημοκρατισμό της. Όπως θα δείτε χωρίς ειδική και λεπτομερή ανάλυση όλες οι προτάσεις και το πρόγραμμα μας που πρώτη φορά –προεκλογικά καταθέτει κάποιος συνδυασμός εν όψει εκλογών στην Ομοσπονδία- συντείνουν και κατατείνουν στο άνοιγμα των θυρών της Οργανισμού και στην καθιέρωση του σε αυτό που είναι. Δευτεροβάθμιο συντονιστικό όργανο συλλογικής και εθνικής δράσης.
Ως εκ τούτου προτείνονται τα εξής:

1. Μηχανοργάνωση και ψηφιοποίηση όλων των εγγράφων και αλληλογραφίας της γραμματείας, ώστε στο εξής να μην υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης στοιχείων.
2. Μηχανοργάνωση, ψηφιοποίηση, και αρχειοθέτηση όλων των κλειστών και ανοιχτών εγγράφων της αλληλογραφίας της ομοσπονδίας.
3. Μηχανοργάνωση όλων των εκλογικών καταλόγων των τελευταίων ετών που είναι διαθέσιμοι.
4. Ηλεκτρονικό πρωτόκολλο συνεδριάσεων του ΔΣ μαζί και παράλληλα με το έντυπο
5. Αρχειοθέτηση όλων των μελών αντιπροσώπων με online σύστημα επικοινωνίας με τους αντιπροσώπους και τους συλλόγους μέλη.
6. Άνοιγμα και κατοχύρωση email προσωπικού (ιδιωτικού) λογαριασμού και ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ email σε όλους τους αντιπροσώπους για ενημέρωση τους με την επωνυμία της Ομοσπονδίας. Με δικά τους password για κάθε μέλος αντιπρόσωπο.
7. Άνοιγμα ειδικού λογαριασμού email υποδοχής αλληλογραφίας, παραπόνων και προτάσεων των Ομογενών. Το email θα διαχειρίζεται ειδική εξουσιοδοτημένη ομάδα νέων από το ΔΣ. Έργο της θα είναι η κατηγοριοποίηση ανά θέμα και εισαγωγή τους προς ενημέρωση προς το ΔΣ. Με ηλεκτρονικό αριθμό πρωτοκόλλου.
8. Αρχειοθέτηση όλων των πρακτικών και πορισμάτων των α) εφορευτικών επιτροπών β) συμβουλευτικής επιτροπής γ) όλων των λοιπών επιτροπών που λειτουργούν εντός της Ομοσπονδίας καθώς και κάθε άλλης έκτακτης ή ειδικής επιτροπής.
9. Αρχειοθέτηση και ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας.
10. Καθημερινή επαγγελματική ενημέρωση της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας για κάθε δραστηριότητα της και κάθε πρόγραμμα
11. Δοκιμαστική-πιλοτική λειτουργία(μέχρις πρόβλεψης και θεσμοθέτησης του στο νέο υπό κατάρτιση καταστατικού) με ειδική συμφωνία πρόσληψης με διαγωνισμό και συνέντευξη ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ που θα λογοδοτεί ενώπιον του ΔΣ και την πρόσληψη του θα εγκρίνει τη Γ.Σ. ώστε επαγγελματικά να προχωρά ο θεσμός το έργο του καθημερινά.
12. Πρόσληψη γραμματείας μέσω διαγωνισμού (με κατάθεση 3 τουλάχιστον προσφορών) με σύμβαση έργου για ένα έτος και συνέντευξη ενώπιον του ΔΣ για κάθε υποψήφιο προς πρόσληψη. Ανανέωση σύμβαση και έγκριση της από το ΔΣ και την Γ.Σ.
13. Δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός με κατάθεση 3 τουλάχιστον προσφορών για κάθε οικονομική πράξη που απαιτεί την σύμφωνη γνώμη της Γενικής Συνέλευσης και για πόσα άνω των 5.000$
14. Ανάρτηση της περίληψης των πρακτικών των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου
15. Ανάρτηση της περίληψης των πρακτικών των συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης
16. Καθιέρωση ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης μέσω διαδικτύου με θέματα άμεσου ενδιαφέροντος και ενημέρωσης των αντιπροσώπων για θέματα της πορείας του έργου του ΔΣ.
17. Καθιέρωση ειδικής ενότητας ελεγχόμενου chat forum ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ (COSIAL NETWORK) κατάθεσης προτάσεων για την αλλαγή του καταστατικού.
18. Ανάρτηση στην online έκδοση ιστοσελίδας του official καταστατικού της Ομοσπονδίας ώστε να μπορεί να είναι προσβάσιμο σε κάθε αντιπρόσωπο μέλος και σε κάθε άλλο Ομογενή ως public record
19. ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ: ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΕ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑ 3ΗΜΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
20. ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ: ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΩΜΑ –ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ – ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ 3ΜΗΝΟ.
21. ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ: Ομάδας συγκέντρωσης ιστορικού αρχείου της Ομοσπονδίας ηλεκτρονική ψηφιοποίηση και αξιοποίησης του.
22. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: κατάθεση προτάσεων για την αλλαγή καταστατικού με συγκεκριμένες προτάσεις μας.
23. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: κατάθεση πρότασης-προς την επιτροπή καταστατικού- για τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο εκλέγεσθαι αντιπροσώπων που οι σύλλογοι τους έχουν λιγότερα μέλη από το σύνολο των μελών των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας.
24. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης-στην επιτροπή καταστατικού - με τις προτεινόμενες κατ άρθρον αλλαγές στο υπό κατάρτιση νέο καταστατικό της ομοσπονδίας.
25. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: αποδεχόμαστε πλήρως την οποιαδήποτε πρόταση που συντείνει στο άνοιγμα και του πλήρους εκδημοκρατισμού της Ομοσπονδίας στην ευρύτερη λαϊκή βάση και συμμετοχή της στις διαδικασίες υπό οποιοδήποτε νομικό και θεσμικό σχήμα.
26. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ 6 ΜΗΝΕΣ. ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΧΗ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ.
27. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΑΡΑΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ: ΘΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΓΝΩΣΗΣ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΑΡΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
28. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: πρόταση προς το νέο ΔΣ δημιουργίας ομάδας υποδοχής νέων φοιτητών και συνεργασία με όλα τα ελληνικά φοιτητικά club της ευρύτερης περιοχής για την δημιουργία ενεργού τμήματος ΝΕΟΛΑΙΑΣ με εσωτερικές εκλογές ανάδειξης αυτοδιοίκητου και ηγεσίας του τμήματος αυτού. Η συγκεκριμένη δέσμευση ενεργοποιεί σχετικό άρθρο του καταστατικού περί επιτροπής νεολαίας με διαφορετική προσέγγιση και οργάνωση.
29. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: ΜΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
30. ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ: ειδικού ειδικευμένου σώματος προσωπικοτήτων(ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ) για την δημιουργία ταμείου ενίσχυσης των κοινωνικών αναγκών και ενίσχυσης των προγραμμάτων της Ομοσπονδίας.
31. ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ:ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ειδικής έκτακτης επιτροπής παροχής , κάλυψης και ενίσχυσης κοινωνικών των ομογενών.
32. Συνεργασία με την Πολιτεία της Νέας Υόρκης για την εισαγωγή και συμμετοχή της Ομοσπονδίας σε προγράμματα χρηματοδότησης κοινωνικών αναγκών των ομογενών μας.
33. Ανά 3ημνο Γενική Συνέλευση για ημέρωση και έγκριση προγραμμάτων και πρωτοβουλιών του ΔΣ
34. Σύσταση ειδικής επιστημονικής επιτροπής για την αλλαγή του καταστατικού
35. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: Δημιουργία ειδικής επιτροπής συνεργασίας και συντονισμού δράσης μεταξύ των συλλόγων καθώς και εκμετάλλευση και συνεκμετάλλευση χώρων κοινής ωφελείας ιδιοκτησίας άλλων συλλόγων που αδρανών. Τα έσοδα και τα έξοδα δια του δυο (μισά η ομοσπονδία μισά ο σύλλογος που φιλοξενεί κάποια δράση- εκδήλωση της ομοσπονδίας)
36. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: συνέδριο προτάσεων, επαναπροσδιορισμού και επανίδρυσης του θεσμού.
37. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: εντός του έτους(και πάντως μέχρι τον Ιούνιο του 2011) σύγκληση γενικής καταστατικής συνέλευσης
38. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: Δημιουργία εντευκτηρίου Νεολαίας και εφήβων νέων εντός του κτηρίου με δραστηριότητες.
39. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: Σύγκληση κατ έτος 2ημερου συνεδρίου στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της παρέλασης για την πορεία του Ελληνισμού στις ΗΠΑ εντός του 21ου αιώνα.
40. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: Δημιουργία χορευτικού συγκροτήματος της Ομοσπονδίας
41. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: Δημιουργία κέντρου Τύπου και ενημέρωσης των διαπιστευμένων δημοσιογράφων στην Ομοσπονδία. Το κέντρο θα υπάγεται και θα εποπτεύεται από το executive board και την επιτροπή δημοσίων σχέσεων
42. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: ανοιχτές όλες οι συνεδριάσεις του ΔΣ για τα ΜΜΕ χωρίς δικαίωμα λόγου κατά την ώρα της συνεδρίασης.
43. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: συνέντευξη Τύπου μια φορά κάθε μήνα για τα Ομογενειακά ΜΜΕ.
44. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: στο νέο ΔΣ πρόταση για ανά 2μηνο ηλεκτρονική αναφορά και ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για το έργο κάθε επιτροπής.
45. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: Ηλεκτρονική official online 15ημερη έκδοση της Ομοσπονδίας που θα ενημερώνει για τις δραστηριότητες του ΔΣ και της Ομοσπονδίας ενώ θα λειτουργεί και ως ελεύθερο ΒΗΜΑ ανταλλαγής απόψεων με κατάθεση και ανάρτηση άρθρων για θέματα που αφορούν τον Θεσμό, καθώς και την πορεία των εθνικών μας θεμάτων.
46. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: πρόταση προς το ΔΣ για συνεργασία με μεγάλους δήμους της πατρίδας και θεσμοθέτηση προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ τους καλοκαιρινούς μήνες σε κατασκηνώσεις δήμων, κοινοτήτων και περιφερειών.
47. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: πρόταση προς το νέο ΔΣ δημιουργίας ομάδας ή επιτροπής –σύνδεσμο- με την πατρίδα και τους κυβερνητικούς φορείς για ανταλλαγή, επικοινωνίας, προγραμμάτων και ιδεών προς προώθηση στο Αμερικανικό γίγνεσθαι(+ΜΜΕ). Η παραπάνω επιτροπή ομάδα θα οριστικοποιείται και θα εγκρίνεται από την ΓΣ με πρόταση του ΔΣ.
48. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: πρόταση προς το νέο ΔΣ δημιουργία 3μελους επιτροπής Τύπου στην Ελλάδα από εθελοντές και πρώην μέλη της Ομοσπονδίας ή ομογενείς που έχουν επαναπατριστεί στην Πατρίδα. Στόχος η προώθηση των συμφερόντων και των στόχων της Ομοσπονδίας στο Μητροπολιτικό κέντρο.
49. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης προς το νέο ΔΣ για την αξιοποίηση όλου του έμψυχου και στελεχιακού δυναμικού της περιοχής μας εργαζομένων στο Τύπο -ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΕΡΑΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ- στόχος η καλύτερη δυνατή προβολή και προώθηση του έργου της Ομοσπονδίας.
50. ΔΕΣΜΕΥΣΗ : Δημιουργία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ που θα αναλάβει να οργανώνει όλες τις δραστηριότητες της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΤΙΡΟΠΗΣ. Δηλαδή : εκθέσεις φωτογραφίας ομογενών. Καλλιτεχνικές δράσεις νέων. Συναυλίες. Θεατρικές παραστάσεις.
51. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: Αναβάθμιση, αλλαγή των κανόνων συμμετοχής και διασφάλιση του κύρους του θεσμού ανάδειξης της Miss Independents με ανεξάρτητη επιτροπή που θα εκλέγεται από την ΓΣ και θα διορίζεται από το ΔΣ.
52. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: Δημιουργία παιδικού κέντρου υποδοχής και φύλαξης παίδων για τους νέους εργαζόμενους γονείς. Πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα της πολιτείας.
53. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: Δημιουργία έκτακτης (μέχρις θεσμοθέτησης της από το καταστατικό) επιτροπής για την ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑΣ.
54. ΔΕΣΜΕΥΣΗ : υιοθετούμε, κατόπιν γόνιμου διαλόγου, στο μεγαλύτερο μέρος τις προτάσεις της ομάδας επιστημόνων και πολιτών της Ομογένειας της Νέας Υόρκης «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ» του γιατρού κ. Νίκου Μεζίτη καθώς και τις προτεινόμενες θεσμικές αλλαγές περί καταστατικού άλλων παραγόντων και ομογενών που έχουμε ήδη μας έχουν κατατεθεί.
55. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: Παραμένουμε ως πολιτικός σχηματισμός και μετά τις εκλογές, με συλλογική δράση και αναμένουμε τις προτάσεις όλων των ομογενών (αντιπροσώπων και μη ) για να τις φέρνουμε ενώπιον του ΔΣ. Στόχος η πρόοδος και η ευημερία του οργανισμού.
56. ΔΕΣΜΕΥΣΗ: συμμετοχή της Ομοσπονδίας σε κάθε πρόγραμμα οικονομικής επιδότησης του οργανισμού.


Όλα τα παραπάνω καθώς και κάθε άλλη πρόταση που θα λάβουμε από ομογενείς ή άλλους φορείς, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι θα φέρουμε προς συζήτηση και έγκριση στην πρώτη Γενική Συνέλευση και θα επανέρχονται τμηματικά ως ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ σε κάθε γενική συνέλευση. Το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλη ευκαιρία που θα οργανώνει η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και άλλοι με αυτήν συνεργαζόμενοι φορείς.

Σε αυτές τις εκλογές επιτέλους(!) καλούμαστε για πρώτη φορά ΑΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ-και αν θέλουμε να σοβαρευτούμε- να ψηφίσουμε και να επιλέξουμε: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΙΔΕΕΣ, και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ .

ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΑΡΕΟΥΛΕΣ, ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ. ‘

Είμαστε όλοι στρατιώτες. Εθελοντές με γνώση και επίγνωση που αναζητούμε να λειτουργήσουμε με επαγγελματισμό για την πρόοδο και την ευημερία αυτού του οργανισμού που έχτισαν οι προγόνοι μας όχι να σκοτωνόμαστε αλλά για να προοδεύουμε. Όχι για να τρώμε ο ένας τις σάρκες του άλλου αλλά για να συνεργαζόμαστε.
Ας καταπολεμήσουμε το μικρόβιο της φυλής που είναι το σκουλήκι του καταραμένου διχασμού που κατατρώει τα σωθικά και την ενότητα. Εμείς δουλέψαμε για να σφυρηλατήσουμε την ενότητα. Δεν καταθέσαμε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΟΥΔΕΝΟΣ. ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΗΚΕ Η ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ.
Ας δώσουμε την μάχη να απαλλαγούμε από κάθε παράσιτο που έχει διεισδύσει στα εσώτερα της Ομοσπονδίας και μας κατατρώγει τις σάρκες ως σαρκοφάγο σκουλήκι βάζοντας μας να τσακωνόμαστε εδώ και χρόνια.
Ας απομονώσουμε κάθε τέτοια προσωπική υπόθεση ενός και μόνον ατόμου που έχει βάλει την Ομοσπονδία σε περιπέτειες και δεινά.
Το οφείλουμε στον εαυτό μας. το οφείλουμε στα παιδιά μας αν θέλουμε μια μέρα να τα δούμε κάποια μέρα εδώ μέσα.

Διάβασα με προσοχή όλες τις ενστάσεις και καταγγελίες. Αυτή που με συγκλόνισε ήταν του κ. Ανδρέα Σάββα.

Σας την διαβάζω:
Διώχνουμε τα παιδιά μας! ποιοι εμείς! Ένας από εμάς! Και τον αφήνουμε αντί να καταδικάσουμε δημόσια κάθε τέτοια πράξη που στοχεύει στο μέλλον των παιδιών μας.

Σε αυτές τις εκλογές κρίνονται πολλά και πάνω από όλα εμείς οι ίδιοι. Αν θέλουμε να κάνουμε ένα ακόμα βήμα ιδού η ρόδος. Αν θέλουμε να μείνουμε εκεί που είμαστε και πιο πίσω ακόμα έχετε επιλογή. Εσείς αποφασίζετε. Εσείς επιλέγετε. Κάντε το με αντικειμενικά κριτήρια. Έστω για μια φορά. Μακριά από μηχανισμούς. Μακριά από εκβιασμούς και χαρτάκια που θα σας ζητηθούν στην έξοδο μετά την κάλπη από τον γνωστό ένα και μοναδικό ειδικό σε αυτές τις δουλειές. Αυτά είχα να σας πω.

Και πάμε τώρα στην ενημέρωση σας για τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί και την εικόνα που έχουμε μέχρι σήμερα.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου