Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΠΑΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Η "ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ" που έγινε στις 29 Ιουνίου 2010

Γράψαμε και αναλύσαμε το γιατί αυτή η εφορευτική επιτροπή με μειοψηφούντες τους κ. Χελιώτη και Τομόπουλο σύρθηκε στο να κάνει εκλογές σύνωμες με βάση το καταστατικό και νόμιμες ως προς το ορίζουν οι νόμοι της Πολιτείας της ΝΥ. Ωστόσο η εμπάθεια  από την μια μερικών όπως ο κ. Γρηγόρης Τζώρτζης και η αλαλζονία από την άλλη του κ. Σερέτη -αν και θέλησε ο ίδιος να περάσει την άποψη περί δημοκρατικών και νόμιμων διαδικασιών αλλά μάλλον δεν του βγαίνει με τις παρέες και τους όψιμους κολλητούς που έχει σήμερα- δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και άγονται και φέρονται -ίσως γιατί έτσι τους αξίζει...- από τις ορέξεις, τις επιδειώξεις, αλλά και τους φόβους του κ. Γαλάτουλα ο οποίος πάση θυσία πίεζε να γίνει (και πιέζει) να γίνει η παράδοση παραλαβή ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και μάλιστα εν απουσία του εκλεγμένου προέδρου Ηλία Τσεκερίδη. Τελικά όπως γράψαμε μαζεύτηκαν στις 29 Ιουνίου με επιλεγμένες προσκλήσεις προς συγκεκριμένα ΜΜΕ {Απόστολου Ζουπανιώτη και Χ.Σαριδάκη=Σάκης Σερέτης} για να κάνουν λέει παράδοση -παραλαβή! Παρέδωσαν ποιοι και παρέλαβαν ποιοι΄; είναι το ερώτημα. Βρέθηκαν γύρω στα έξι άτομα από τον συνδυασμό του κ. Γαλάτουλα-αυτή είναι η αλήθεια και θα την ακούει στο εξής ο κ. Τσεκερίδης του Γαλάτουλα είναι ο συνδυασμός όχι δικός του- η εφορευτική επιτροπή και ένα μέλος από το απερχόμενο ΔΣ ο κ. Ιωάννης Γκόρος και έκαναν λέει παράδοση παραλαβή! Τήρησαν δηλαδή το καταστατικό το οποίο επικαλούνται κιόλας... κατά βούληση και καθ υπαγόρευσην... Δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι Δεν ειδοποίησαν όλα τα ΜΜΕ και απέφυγε ο κ. Σερέτης με τον κ. Γαλάτουλα (άντε βρε Σάκη να πιείτε και τα  καφεδάκια σας, με ουζάκια και συναγρίδες στα μπιλιαρδάδικα το γνωστό στέκι Γαλάτουλα, τώρα  που γίνατε κολητάρια με την Πέτρα των σκανδάλων και ακόμα δεν έχετε δει τίποτα... από σκάνδαλα θα ξεπεράσει μου φαίνεται και τον  αυτοδιόριστο και Αρχιεραία των Σκανδάλων -ή δεν έλεγες έτσι- τον Νικόλαο Διαμαντίδη βρε  Σάκη Σερέτη..για να μην ξεχνιώματσε όχι τίποτα άλλο) να μας ειδοπποιήσει γιατί ξέρει τι θα επακαλουθούσε  και μόνον στο γεγονός της θέασης των λίγων ατόμων και όχι της πλήρους σύνθεσης του απερχόμενου και του νέου ΔΣ... Ηθελε όμως ο κ. Γαλάτουλας να παραλάβει για να αρχίσει τις νέες αλχημείες και τις νέες παρανομίες και εκνομίες...Αλήθεια ο κ. Γαλάτουλας παρίστανε τον βαριά ασθενούνται και διέδιδε ότι δεν πήγε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας  λόγω του "επεισοδίου" με τον Δημήτρη Δημητρίου, τώρα του πέρασε ο ...πονοκέφαλος και ημικρανίες...; Η αλήθεια όμως για την απουσία του από το συνέδριο της ΝΔ είναι άλλη και την αποκαλύψαμε! Ουσιαστικά τον έχουν αποπέμψει και διαγράψει..η τυπική διαδικασία λείπει αν δεν παραιτηθεί όπως υποσχέθηκε στον Παναγιώτη Σακανδαλάκη...

ά ρε σανίδα που θέλει όχι αυτός μόνο  ο Γαλάτουλας -που έτσι σας αξίζει ΕΝΑΣ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑΣ να σας σέρνει και να σας ξευτελίζει -σημειωτέον ότι κάποιοι θα ντρέπεσται πολύ σύντομα...κάτι ξέρουμε που σας λέμε...

Λοιπόν καλά εμάς δεν μας ειδοποιήσαν οι "Δημοκράτες" της εφορευτικής και ο Γαλάτουλας με τον Μεϊμάρογλου... γιατί δεν αντέχουν στην αλήθεια... το απερχόμενο ΔΣ γιατί δεν το ειδοποίησαν; Γιάννης Πίνει Γιάννης κερνά δηλαδή...; έτσι θα προχωρείσετε δηλαδή...κούνια που σας κούναγε....  Ουδείς απίο το απερχόμενο ΔΣ  έλαβε μια επίσημη ονομαστική επιστολή πρόσκληση! Όλα στο πόδι άλα Γαλάτουλα... Ουδείς εκ της εφορευτικής επιτροπής ετήρησε το καταστατικό! και σε αυτή την φάση... Και για να είμαστε οκ. εμείς μιλήσαμε με τον κ. Χελιώτη για την παρωδία και το φιάσκο της παράδοσης -παραλαβής αλλά ο κ Χελιώτης μας είπε "δεν ήταν κάτι επίσημο...πίεζαν οι  άλλοι..." δηλαδή οι άλλοι είναι ο εξής ένας Γαλάτουλας... μας είπε  και άλλα που δεν είναι της παρούσης να γραφούν...Στην ώρα τους.  

Η επίσημη τελετή της παράδοσης παραλαβής τελικά έχει προγραμματιστεί -από ποιον άραγε εν απουσία του εκελεγμένου "προέδρου" Ηλία Τσεκερίδη για σήμερα 1η Ιουλιου το απόγευμα! Όμως ουτε και σήμερα θα γίνει τελικά! Έτσι για να ξέρετε... και ας κανονίζει ο Γαλάτουλας... Ο  Ηλίας Τσεκερίδης ακόμα δεν απάντησε τα email του Δημήτρη Καλαμαρά... για το σχετικό θέμα..κάνει πως δεν είδε τα email του για να μην δώσει την χαρά στον Γαλάτουλα... και αφήνει να περνά ο χρόνος μέχρι να επιστρέψει...κάτι θα γίνει...κάτι θα γίνει στην κανονική επίσημη τελετή μεταξύ του νυν και του απερχόμενου προέδρου... και αυτό τρέμει ο Γαλάτουλας...
Πάντως χτες βάρδυ, την ώρα που γλεντοκόπαγε ο Γαλάτουλας στο γνωστίο στέκι με την παλιοπαρέα στους Λημνιούς (έ ρε γλέντια που θα γίνουν),  άναψαν τα τηλέφωνα μεταξύ του αντιπροέδρου κ. Κωνσταντή Λαμπράκη και του απερχόμενου προέδρου του  ΔΣ Δ. Καλαμαρά αλλά και μεταξύ των νομικών συμβούλων της πολιτείας της ΝΥ για τους nonprofit...Θα σκάσει είδηση και θα την μάθετε μόνον από εδώ(!) 

Το απερχόμενο ΔΣ όπως μάθαμε δεν πρόκειται να παραδόσει σε μπακαλόχαρτα αλά Γαλάτουλα ούτε στο πόδι. Θα αναμένει την επιστροφή του κ. Τσεκερίδη και θα τελεστεί η παράδοση και η παραλαβή με αυστηρή τήρηση του καταστατικού για να γίνουν όλα όπως ορίζει το καταστατικό. Δηαλδή  τα τρια πρωτόκολλα, ένα του απερχόμενου προέδρου προς τον νέον πρόεδρο, ένα του Γαλάτουλα προς τον...Γαλάτουλα και ένα του απερχόμενου ταμία προς τον ερχόμενο κ. Βουρνά...Εκεί να δείτε γέλια και κλάματα μαζί...  
 Αυτά προς το παρόν...   και έπεται συνέχεια επί του πιεστηρίου...

Εμείς δεν θα σχολιάσουμε τίποτε άλλο...και αυτά που ελέχθησαν αρεκτά είναι για να καταδείξουν πολλά...  Απλά σας δίνουμε να διαβάσετε τι ακριβώς αναφέρει το καταστατικό για το συγκεκριμένο ζήτημα της παράδοσης -παραλαβής και από εκεί και πέρα βγάζετε ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ Πολίτες τα δικά σας συμπεράσματα...  

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ, ΑΡΘΡΟ ΕΝΑΤΟ

ΔΟΙΚΗΣΗ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



1. Η Ομοσπονδία διοικείται και επροσωπείται από την Ολομέλεια των εικοσιένα (21) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της.

2. Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. συνέρχεται, εντός δέκα ημερών από της εκλογής του κατόπιν ονομαστικής προσκλήσεως των εικοσιένα (21) τακτικών μελών αυτού από την Εφορευτική Επιτροπή, κεκλεισμένων των θυρών, υπό την προεδρία του εκλεγμένου προέδρου του πλειοψηφήσαντος Συνδυασμού, για την τελική συμπλήρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. στην οποία Εκτελεστική Επιτροπή την τρίτη αντιπροεδρία καταλαμβάνει πρόσωπο του δευτέρου κατά σειράς επιτυχία Συνδυασμού και τη θέση βοηθού ταμία καταλαμβάνει πρόσωπο του τρίτου κατά σειρά επιτυχίας συνδυασμού. Σε περίπτωση μη αποδοχής θέσης τινός στην Εκτελεστική Επιτροπή η θέση πληρούται από τα ήδη επιτυχόντα Μέλη του Δ.Σ. με την προβλεπόμενη διαδικασία.
 
KAI ΑΛΟΥ...για το ίδιο θέμα
 
ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ, ΑΡΘΡΟ ΔΩΔΕΚΑΤΟ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ & ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

BOARD OF TRUSTEES



1. Η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου γίνεται με ειδική τελετή εντός του μηνός Ιουνίου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθορίζουσα τον τόπο και τον χρόνο πραγματοποίησής της.

2. Μετά την συγκρότηση σε Σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος αυτού καλεί εγγράφως τον Πρόεδρο και τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ., να προσέλθουν σε κοινή ειδική Συνεδρίαση το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου, δια την παράδοση και παραλαβή της Διοικήσεως, παρουσία του νομικού Συμβούλου, ο οποίος και θα επικυρώσει το σχετικό πρωτόκολλο παραδόσεως και παραλαβής της Διοικήσεως.

ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ...
 
ΑΡΘΡΟ ΔΕΚΑΤΟ, ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ



1. Τις Γενικές Εκλογές της Ομοσπονδίας για την ανάδειξη των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου διενεργεί η Εφορευτική Επιτροπή, η οποία εκλέγεται κατά την ειδική Προεκλογική Γενική Συνέλευση και η οποία αποτελείται από πέντε (5) τακτικά και δυο (2) αναπληρωματικά μέλη.

2. Η εφορευτική Επιτροπή αμέσως μετά την εκλογή της καταρτίζεται σε Σώμα, εκλέγοντας τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα, με αποκλειστική αποστολή την διενέργεια των γενικών εκλογών κατά το καλύτερο δυνατό και άψογο τρόπο.

3. Η εφορευτική Επιτροπή θα δεχθεί όλες τις υποδείξεις των υποψηφιοτήτων για το Διοικητικό Συμβούλιο. Μετά τη λήξη της υποβολής των υποψηφιοτήτων, που απαρτίζουν τους Συνδυασμούς βάσει της σχετικής εγκυκλίου προκήρυξης των εκλογών και μετά από τον σχετικό έλεγχο των υποδειχθέντων εγκαίρως υποψηφιοτήτων για το νομότυπο, θα δώσει στη δημοσιότητα τον πίνακα των υποψηφίων Συνδυασμών. Θα καθορίσει επακριβώς τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, την ημερομηνία λήξης για την ανάκλιση των υποβληθέντων υποψηφιοτήτων, δίδοντας στη δημοσιότητα τη σχετική ανακοίνωση, δεόντως υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής και σφραγισμένη όπως προβλέπεται από το ισχύον Καταστατικό.

4. Η Εφορευτική Επιτροπή θα ελέγξει τους σχετικούς φακέλους όλων των Συλλόγων και Σωματείων, μελών της Ομοσπονδίας και θα ανακοινώσει τα ονόματα αυτών που είναι Διοικητικώς και ταμειακώς τακτοποιημένοι, βάσει της σχετικής εγκυκλίου, καθώς και την αιτία των Συλλόγων ή Σωματείων των οποίων οι Αντιπρόσωποι, δεν θα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στις εκλογές, σύμφωνα με την έγγραφη γνωμάτευση της οικείας Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής.

5. Ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, είναι υποχρεωμένοι εντός της ίδιας μέρας με την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής να παραδώσουν όλες τις Διοικητικές και Ταμειακές καταστάσεις των Συλλόγων Φορέων Μελών της Ομοσπονδίας, σύμφωνα και με την Έκθεση της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, τις καταστάσεις των τακτικών και αναπληρωματικών Αντιπροσώπων αυτών, καθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία πληρωμών, εγγραφών και συνδρομών των μελών της Ομοσπονδίας και να βοηθήσουν διευκολύνοντας της Εφορευτική Επιτροπή να διεξάγεται κατά τον καλύτερο τρόπο τον επιβεβλημένο Διοικητικό και Οικονομικό έλεγχο, συντάσσοντας το σχετικό πρακτικό έλεγχο.

6. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, κεκλεισμένων των θυρών και μόνον τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής (τακτικά), καθώς και ένας αντιπρόσωπος εκάστου του Συνδυασμού, θα προβούν στη διαλογή και καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των Συνδυασμών ξεχωριστά και θα καταρτίσουν τον πίνακα της σειράς επιτυχίας.

7. Σε περίπτωση ισοψηφίας των δυο πρώτων Συνδυασμών, συμμετέχουν ισότιμα στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας. Η προεδρία και η διοίκηση εναλλάσσονται με διάρκεια ενός έτους δια κληρώσεως. Σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ του δευτέρου και τρίτου Συνδυασμού, δια κληρώσεως κατανέμονται οι θέσεις των στο Δ.Σ. Επίσης δια κληρώσεως λύεται και κάθε και κάθε άλλη ισοψηφία Συνδυασμού. Κατόπιν η Εφορευτική Επιτροπή καταρτίζει τους πίνακες κατά σειρά επιτυχίας Συνδυασμών, για να επικυρωθούν και δοθούν στην δημοσιότητα.

8. Εάν προ ή μετά την ανακοίνωση των εκλογικώ αποτελεσμάτων, υπάρξουν ενστάσεις κατά του κύρους των εκλογών, αυτές θα πρέπει να υποβληθούν στην Εφορευτική Επιτροπή το αργότερο εντός πέντε (5) ημερών, από τη λήξη των εκλογών, εγγράφως και ενυπόγραφα. Η Εφορευτική Επιτροπή υποχρεούται το αργότερο εντός πέντε ημερών να εκδώσει την ετυμηγορία της και να την κοινοποιήσει στον ενιστάμενο.

9. Η Εφορευτική Επιτροπή σε καμία περίπτωση δεν έχει το δικαίωμα να προβεί στην είσπραξη καθυστερημένων οφειλών προς την Ομοσπονδία και δι’ οιανδήποτε αιτία, κατά τη διάρκεια της θητείας της ούτε δέχεται αλλαγή Αντιπροσώπων (τακτικών ή Αναπληρωματικών) κατά τη διάρκεια της θητείας της.

10. Τα ψηφοδέλτια που θα χρησιμοποιηθούν για τις εκλογές, θα παραδίδονται εντός της αίθουσας ψηφοφορίας από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής εντός φακέλου, θα σφραγίζονται πάραυτα και θα υπογράφονται από όλα τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

11. Η Εφορευτική Επιτροπή, μετά το πέρας της ψηφοφορίας υποχρεούται να συντάξει το σχετικό πρακτικό διεξαγωγής των εκλογών, στο οποίο θα καταγραφούν τα ονόματα των Συνδυασμών με τη σειρά επιτυχίας ενός εκάστου και θα παραδοθούν όλα μαζί, πρακτικά, καταστάσεις ψηφοφορίας με τις υπογραφές των ψηφισάντων και ψηφοδέλτια, στο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς επίσης και οι τυχόν υποβληθείσες ενστάσεις, με πρωτόκολλο παραδόσεως και παραλαβής.

12. Τα ψηφοδέλτια μετά την παράδοσή τους στην Διοίκηση διατηρούνται επί εξάμηνον και καταστρέφονται μετά από σύνταξη ειδικού πρακτικού.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ-ΠΟΡΙΣΜΑ,  της εφορευτικής,  όπως θέλετε ονομάστε την για να βγάλατε τα δικά σας συμπεράσματα αν και κατά πόσο έκανε σύνομα την δουλειά της με βάση και "οδηγό" το καταστατικό και  όχι τους νόμους της Πολιτείας, τους οποίους νόμους  αναγκάστηκε να τηρήσει (η  "δημοκρατική" πλειοψηφία των κ. Σερέτη Τζώρτζη και Βεκιαρέλη...)

σε λίγο η συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου