Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΜΟΓΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

Δεν θα σχολιάσουμε ούτε θα αναφέρουμε τίποτα περισσότερο-άλλωστε μας καλύπτει και συμπληρώνει σε μεγάλο βαθμό όσα είχαμε αν αφέρει μέρες πριν  από τις 26 Ιουνίου 2010 στην ειδική έκτκακτη αναλύση μας  από όσα αναφέρονται στο παρακάτω κείμενο του αποστολέα με παραλήπτη τον κ. Σάκη Σερέτη  και μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής . Αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε το παρόν κείμενο αποσύροντας τα στοιχεία του αποστολέα σεβόμενοι την επιθυμία προς τον κ. Σάκη Σερέτη αλλά το κείμενο οφείλουμε και πρέπει να το δημοσιοποιήσουμε ώστε να έλθει εις γνώση της Ομογένειας και όλων όσων  έχουν απομείνει να ασχολούνται με τα κοινά...αν και πλήρως απογοητευμένοι και αυτοί οι ελάχιστοι σοβαροί που απέμειναν να μετέχουν ενεργά στα κοινά... Σε επόμενο post θα αναφέρουμε και θα αποκακύψουμε περισσότερα στοιχεία - όπως άλλωστε έχουμε προαναγγήλει- ως προς το "έργο" και  την αναγκαστική οδό της νομιμότητας που ακολούθησαν-μάλλον σύρθηκαν αφού διασύρθηκαν πρώτα- τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής λόγω της μεροληπτικής και εμπαθούς στάσης που κράτησαν από την πρώτη ώρα της εκλογής τους μέχρι και την τελευταία στιγμή όπου παρανόμησαν στην προσπάθεια τους να τηρήσουν το καταστατικό και οργάνωσαν μια φιέστα φαρσοκωμοδία παράδοση -παραλαβή στις 29 Ιουνίου  2010.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ

---------- Forwarded message ----------

From: {στοιχεια αποστολέα}

Date: 2010/6/30

Subject: Anafora Eforeftikis Epitropis

To: sakis

Cc: EliasGreek@aol.com, DemetriosD@gmail.com, Petros Galatoulas , dgkesqtcb@yahoo.com, Demos.Siokis@omgeo.com





Αγαπητέ Σάκη,



Έλαβα το email που μου έστειλες σχετικά με την αναφορά (έτσι θα την αποκαλούσα εγώ, ή έκθεση αν επεκτεινόταν περαιτέρω) της Εφορευτικής Επιτροπής (ΕΕ) και σ’ ευχαριστώ. Κάποια άτομα της ΕΕ τα γνωρίζω για πολλά χρόνια και τα εκτιμώ. Μεταξύ αυτών βέβαια είσαι και εσύ. Ωστόσο επέτρεψε μου να κάνω κάποια σχόλια στην εν λόγω αναφορά σαν ένας απλός ομογενής που στηρίζει το θεσμό της Ομοσπονδίας και όλες τις θετικές πρωτοβουλίες της ανεξάρτητα με το ποιος ηγείται. Και το κάνω αυτό χωρίς καμιά (απολύτως καμιά) υστεροβουλία, ιδιοτέλεια, συμφέρον ή βλέψη. Στο κάτω-κάτω με συνδέει πολύχρονη (τουλάχιστον συλλογική) φιλία με άτομα και των δύο «παρατάξεων» (σε κάποιους εκ των οποίων στέλνω αντίγραφο του παρόντος email) ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφισβήτηση των προθέσεων μου.



Λοιπόν:



1. Η συμμετοχή σου στη συγγραφή της αναφοράς θα πρέπει να ήταν (και εύχομαι να ήταν) περιφερειακή. Γνωρίζεις την ελληνική γλώσσα πολύ καλά ώστε τα πολλά λάθη που περιέχει η έκθεση να μην δικαιολογούνται από την δική σου δημοσιογραφική πένα.



2. Κρίνω ότι η παρουσίαση (ουσιαστικά ο τρόπος δημοσίευσης) της αναφοράς γίνεται περισσότερο για λόγους εντυπωσιασμού και όχι ουσίας. Δεν νοείται μια σοβαρή και καυστική αναφορά μιας σημαντικής επιτροπής να μοιράζεται σε όλους (ακόμη και σε «άσχετους» ιδιώτες όπως εμένα) και όχι στην ΓΣ (που εξέλεξε την επιτροπή) για συζήτηση-αναλυση και (κατόπιν έγκρισης της ΓΣ) για δημοσίευση της. Σε κάθε ευνομούμενη κοινωνία και οργανισμό υπάρχουν διαδικασίες, πρωτόκολλα, υπάρχει μια αρμονική συλλειτουργία, μια ισορροπία δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Διαφορετικά οδηγούμαστε είτε στην απολυταρχία ή στην αναρχία. Ειλικρινά, αναρωτιέμαι, εάν εκλεγόταν η άλλη «παράταξη» θα αποστελλόταν η συγκεκριμένη αναφορά στο ΔΣ;



3. Ο τόνος της αναφοράς είναι εμπαθής και μεροληπτικός κατά συγκεκριμένης μερίδας. Αρνούμαι να (από)δέχομαι τον εχθρό του εχθρού μου σαν φίλο μου. Όπως αρνούμαι να συμπεριφέρομαι στον αντίπαλο μου με απύθμενο μένος σαν να πρόκειται για θανάσιμο εχθρό μου. Η έκθεση τείνει να επιθυμεί (ή να επιδιώκει) την συλλογική (και κοινωνική;) απαξίωση (αν όχι εξολόθρευση) κάποιων. Και δεν σταματά εκεί. Επιδιώκει και την επαγγελματική ταπείνωση (επέλεξα τον πιο κομψό όρο) κάποιων. Έχω υποστεί παρόμοια δοκιμασία και κρίνω ότι τέτοιες πρακτικές είναι ανήθικες, είναι απάνθρωπες. Το παράδοξο είναι ότι οι «εμπνευστές» τέτοιων πρακτικών είναι (στο προσκήνιο ή παρασκήνιο) οι ίδιοι. Κατηγορείτε ένα δικηγόρο για «ίχνη» παραβίασης καταστατικού; Σε τι άραγε αποβλέπετε; Εγώ θα πω (και θα ισχυριστώ) ότι είναι κρίμα και άδικο….



4. Μήπως η ΕΕ άγγιξε (ή και ξεπέρασε) τα όρια των ευθυνών και δικαιωμάτων της; Πιστεύω ότι το έπραξε καλοπροαίρετα, δηλαδή για υπηρετήσει καλύτερα το σκοπό της. Έτσι θέλω να πιστεύω, αλλά διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας την αναφορά όλο και περισσότερες (βάσιμες και εμπεριστατωμένες) αμφιβολίες αναδύονται.



5. Γνωρίζεις ότι η αναφορά μιας ΕΕ δεν αποτελεί μια απλή παρουσίαση ή αναφορά σε γεγονότα, σκέψεις, αναλύσεις ή προτάσεις κάποιων ατόμων αλλά των μελών ενός θεσμοθετημένου οργάνου που έχει να παίξει ένα σοβαρό και υπεύθυνο ρόλο. Η διαπίστωση μου είναι ότι η εν λόγω αναφορά περισσότερο τείνει σε διεύρυνση του χάσματος και της διχόνοιας, σε όξυνση των παθών και των φιλονικιών παρά στην απαραίτητη γεφύρωση και στην ποθητή σύμπνοια. Στην καλύτερη περίπτωση θα έλεγα ότι η αναφορά θέλει να δημιουργήσει μια τεχνητή πόλωση ώστε, μεταξύ άλλων, να παραμεριστεί η έλλειψη ουσιαστικών πολιτικο-ιδεολογικών διαφορών μεταξύ των «αντιπάλων». Ας μη ξεχνάμε ότι μέχρι και στο παρά πέντε υπήρχε η βάσιμη προοπτική σύνταξης κοινού ψηφοδελτίου. Σε αυτή την περίπτωση πάλι θα ίσχυαν τα ίδια; Και σε πέντε λεπτά διαφοροποιήθηκαν τόσο δραστικά και απροκάλυπτα οι χαρακτήρες κάποιων; Ούτε για μετάλλαξη να επρόκειτο.



6. Αλήθεια η τελευταία παράγραφος (περί εθελοντισμού) τι λέει; Και σε τι προτρέπει το νέο ΔΣ;



7. Ομολογώ ότι αν υιοθετηθεί η αναφορά της ΕΕ «ως έχει» από το ΔΣ, η υπόληψη κάποιων καθόλα αγαπητών φίλων και συνεργατών του ΔΣ θα πέσει αισθητά στην κρίση μου. Θα είναι ένδειξη (ή και πράξη) αμετροέπειας.



8. Να συνευχηθώ «συγχαρητήρια» για την εκλογή όλων (και των 21) και «καλή δουλειά».



Φίλε Σάκη, ίσως οι ανωτέρω κρίσεις μου να είναι καυστικότερες του δέοντος. Με στενοχώρησε η αναφορά. Πίστεψε με όμως ότι δεν θέλω να αδικήσω κανένα και απολογούμαι αν σε δυσαρέστησα. Όμως πάρα πολλοί (εσύ το γνωρίζεις καλύτερα από εμένα), μα πάρα πολλοί -υποψήφιοι, μέλη της ΕΕ και άλλων επιτροπών και δεκάδες ομογενείς- δουλεύουν αφιλοκερδώς, ανιδιοτελώς και ανυστερόβουλα (σε βάρος της οικογένειας τους, της δουλειάς τους, της προκοπής τους) για τον συντονισμό και την προβολή της Ομογένειας και του Ελληνισμού. Αυτοί δεν θέλουν άλλα πάθη. Θέλουν σύμπνοια και σύμπραξη.



Πάντα φιλικά και με εκτίμηση στο έργο σου,



{υπογραφή αποστολέα}



Υ.Γ. Περιττό να δηλώσω ότι δεν επιθυμώ καμιά δημοσίευση ή οποιαδήποτε χρήση του παρόντος email. Θέλησα να εκφράσω τις σκέψεις μου και να τις μοιραστώ με μερικούς «εμπλεκόμενους» φίλους.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: το Υ.Γ του γνωστού διακεκριμένου ομογενή επιιστόμονα-και φίλου του κ. Σερέτη- οπως μπορεί να αντιληφθείο ο αναγνώστης των καυστικότατων κρίσεων επί ρης αναφοράς της Ε.Ε.- αφορά την τυχόν δημοσίευση του κειμένου  από την ιστοσελίδα  της οποίας είναι ιδιοκτήτης ο Σάκης Σερέτης παρόλαυτα σεβαστήκαμε την επιθυμία του και εμείς παρόλο που το κείμενο μας εστάλει από 10αδες ομογενείς που κυκλοφόρησε -τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα μέσω διαδικτύου-με την θερμή παράκληση να δημοσιευτεί. Γιατί ειδικά  σε εμάς; αναρωτηθείτε... Τα συμπεράσματα οι κρίσεις και τα σχόλια δικά σας επί της αναφοράς της Εφορευτικής Επιτροπής. Πάντως μάθαμε ότι εξέχων μέλος της Ε.Ε  προβληματίζετε έντονα και ετοιμάζεται να αποστασιοποιηθεί όχι μόνο  από το παρόν κείμενο αλλά και γενικά από την Ομοσπονδία μετά τα όσα προηγήθηκαν εντός των πλαιίων ειδικά αυτής της Ε.Ε η οποία εζήλωσεν "δόξα" Απόστολου Ζουπανιώτη και θέλησε να τον ξεπεράσει αλλά ευτυχώς είχαν γνώση... οι φύλακες...αυτά προς το παρόν εις αύριον τα σπουδαία... 
μείνετε εδώ
...το ρεπορτάζ και η έρευνα συνεχίζεται...      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου