Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΤΙς 20/06/2010 ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΠΟΠΤΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ....

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι γραμμένο και απευθύνεται κυρίως προς:

α) τους συναδέλφους στην Ελλάδα, β) το γραφείο του Πρωθυπουργού και εν προκειμένω τους συνεργάτες του στα θέματα Τύπου κ.. Ν. Ζιώγα, Ν.Καπρινιώτη και Β. Παπαδημητρίου γ) τους έγκριτους παλαιούς φίλους και συναδέλφους στη εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ παρακάτω θα κατανοήσετε γιατί αυτή η ειδική αναφορά προς την «Ε» και δ) προς κάθε άλλη αρμόδια αρχή (ΕΣΗΕΑ κτλ). Δεν χρειάζονται πρόλογοι και εισαγωγές ούτε αναλύσεις. Μιλάνε τα γεγονότα και αυτά παραθέτουμε τα οποία μόνον θλίψη προκαλούν…

Στις 20 Ιουνίου ημέρα Κυριακή και ώρα 15:00 (τ. ω. Νέας Υόρκης) ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Νέα Υόρκη, είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ομογενειακών και τους ανταποκριτές Ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης. Η συνάντηση που εξελίχθηκε σε official on the record συνέντευξη(με ανοιχτά κασετόφωνα) δόθηκε στο Γραφείου Τύπου της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην ΝΥ στο Manhattan. Νωρίτερα από τις 16 Ιουνίου μέχρι και τις 18/6 οι ανταποκριτές των Ελληνικών και των Ομογενειακών ΜΜΕ είχαν λάβει φαντάζομαι όπως και εμείς, τουλάχιστον 4 σχετικές ειδοποιήσεις (άλλοι μέσω email και κάποιοι και τηλεφωνικά ή και με sms) για την συνάντηση αυτή με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Στην συνάντηση όπως είναι φυσικό εκλήθην και το GreekAmericanNewsAgency.com και το εκπροσώπησε ο γράφων και υπογράφων το σχετικό παρόν ρεπορτάζ-ανάλυση ως μόνιμος ανταποκριτής στην ΝΥ για μια 10ετία τουλάχιστον. Επί πλέον δε, παραβρέθηκα με την ιδιότητα μου ως υπευθύνου διαχείρισης και του προαναφερόμενου ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Τα της συνάντησης αυτής των εκπροσώπων του Τύπου στην Νέα Υόρκη ήδη δημοσιεύθηκαν την ίδια ημέρα, λίγες ώρες αργότερ, α στον διαδικτυακό τόπο του πρακτορείου με σχετικό τίτλο: Εβγαλε; "ειδήσεις" η συνέντευξη Γ.Παπανδρέου στην Νέα Υόρκη προς τα Ομογενειακά ΜΜΕ και πράγματι η ερώτηση που απευθύναμε στον πρωθυπουργό ήταν ίσως μια από αυτές που έβγαλαν ειδήσεις και αφορούσε τα των περικοπών της μισθοδοσίας των διπλωματικών υπαλλήλων. Η απάντηση ως προς το ζήτημα που του θέσαμε με την ερώτηση μας, που έδωσε ο Πρωθυπουργός, σχεδόν λίγες ημέρες αργότερα υλοποιήθηκε με την συνάντηση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου με τους εκπροσώπους των διπλωματικών υπαλλήλων στην Αθήνα. Την συζήτηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ συντόνιζε και το λόγο προς τους συναδέλφους έδινε ο συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου από πολλών κ. Νίκος Ζιώγας. Όλοι οι συνάδελφοι που παραβρέθηκαν κάλυψαν ο κάθε ένας από την δική του οπτική γωνία την συνάντηση αυτή του Έλληνα Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των Ελλήνων ανταποκριτών στην ΝΥ και των εκπροσώπων των ΟΜΜΕ. Λεπτομέρεια βασική. Ζητήθηκε α) να παραμείνουν κλειστά τα κασετόφωνα σε μια φιλική συνάντηση και β) οι ανταποκριτές να μη κάνουν ερωτήσεις, ώστε τιμητικά, προφανώς εκ μέρους του Πρωθυπουργού, να δοθεί ο λόγος στους εκπροσώπους των Ομογενειακών ΜΜΕ για μια ανταλλαγή απόψεων –και πράγματι έτσι ξεκίνησε αλλά κατέληξε - μετά από σχετικό προσωπικό αίτημα μας και την θετική απάντηση και αποδοχή του Πρωθυπουργού να ανοίξουν τα κασετόφωνα - ως official συνέντευξη τύπου με ανοιχτά τα κασετόφωνα. Και έτσι μεταδώσαμε την συνέντευξη ηχογραφημένη μπορείτε να την ακούστε ΕΔΩ. Ως εδώ όλα καλά.

Στις 25 Ιουνίου 2010 στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, τέσσερις ημέρες δηλαδή μετά και όχι την επομένη όπως θα ήταν φυσικό - στην σελίδα 9 υπό τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» μια σελίδα που διαβάζεται και θεωρείται εκ των δημοφιλών της εφημερίδας, κάνει την εμφάνιση του μεταξύ άλλων άσχετων θεμάτων-σχολίων- παραπολιτικών και το εξής περίεργο και ύποπτο παραπολιτικό που αναφέρεται σε αυτό το γεγονός. Το παρακάτω παραπολιτικό υπογράφει με τα αρχικά του ο κ. Θανάσης Τσίτσας μόνιμος ανταποκριτής της εφημερίδας στην ΝΥ.


"Ζήτημα ηθικής τάξης εγείρει η απόφαση του επικοινωνιακού επιτελείου του πρωθυπουργού να επιτρέψει τη συμμετοχή σε συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου, προς τα ομογενειακά μέσα και τους ανταποκριτές, γνωστού στην ομογένεια ατόμου, που έχει «μεταμφιεστεί» σε δημοσιογράφο τα τελευταία χρόνια στη Νέα Υόρκη.

Ενω ήταν πλήρως ενημερωμένοι για το ποιόν του (θεωρείται ηθικός αυτουργός για όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στην πολύπαθη και διαλυμένη Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, με ξυλοδαρμούς, διασπάσεις, παρατυπίες και εν γένει απαξίωση του θεσμού), τελικά επέλεξαν να τον «νομιμοποιήσουν» και να του επιτρέψουν μέχρι και να απευθύνει ερώτηση στον πρωθυπουργό! Για ακόμη μία φορά, οι εισηγήσεις ότι μπορεί να τους «κράξει» από το «δημοσιογραφικό» μέσο, το οποίο διατηρεί για να «εκβιάζει» -με αντίτιμο τα προς το ζην- χρόνια τώρα όχι μόνο ομογενείς, αλλά και τις προξενικές και διπλωματικές αρχές, κυριάρχησαν. Ως πότε;"

Θαν.Τ.



Και από εδώ και πέρα, εκτός από το ρεπορτάζ για το παρασκήνιο, τους εμπλεκόμενους, τον ιθύνοντα νουν, το κίνητρο, το αίτιο και το αιτιατό που οδήγησε την πένα του συναδέλφου(;) να καταφύγει σε μια τέτοια μέθοδο σπίλωσης συναδέλφου του, αρχίζει –κατά την προσωπική ταπεινή μου άποψη - το ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό πληροφοριακό για τους εν Αθήναις και εν Ελλάδι συναδέλφους πληροφοριακό κείμενο…



Εκ των προτέρων να πω , για να μη κουράζω και μακρηγορώ, κυρίως για να μη σας κρατώ όσους έχετε –και άλλα πολύ σοβαρότερα να κάνετε από το να ασχολείστε με τις κοκορομαχίες και τα «παιδικά συναδελφικά παιχνίδια» και πάρτη αλληλοεξόντωσης στην Νέα Υόρκη, γιατί δυστυχώς μόνο ως τέτοια μπορούν να χαρακτηριστούν όσα συμβαίνουν εδώ και χρόνια, χωρίς κανένας συνάδελφος σοβαρός και υπεύθυνος να λαμβάνει επίσημη θέση ουδείς –και μάλλον καλά κάμουν αφού έτσι βλέπουν τα πράγματα αφού πάντα όπως θα δούμε στην συνέχεια της έρευνας ήταν οι καταστάσεις … Οι παλαιότεροι και όσοι έχουν περάσει ειδικά από την ΝΥ γνωρίζουν πολύ καλά τι εννοούμε… Παρατίθεται πιο κάτω –με λεπτομέρειες- έτσι και αλλιώς πολλά γεγονότα και αντίστοιχες καταστάσεις…

Να πω ευθέως λοιπόν, για να μη σας καθυστερώ τώρα –και το τελειώνεται μια άλλη στιγμή το κείμενο αυτό και παρακαλώ κρατήστε το θα χρειαστεί ως προσωπική δήλωση ότι:

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου