Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ (ΑΚΟΜΑ) ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...


Το ντοκουμέντο που θα αποκαλυφθεί σε λίγο ξέρουμε ότι θα προκαλέσει μεγάλη εσωτερική αναταραχή στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης με προεκτάσεις και στο κοινωνικό γίγνεσθαι της Ομογένειας. Αυτό που θα αποκαλυφθεί είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου άλλης μια θλιβερής υπόθεσης… Είναι άλλη μια ιστορία, που θα περάσει σα να μην έγινε τίποτα. Όπως δεν έγινε τίποτα με όσα έχουμε αποκαλύψει εδώ και χρόνια από το 2005 που παρακολουθούμε στενά τα δρώμενα στον ιστορικό οργανισμό, Μια ακόμα αποκάλυψη με στοιχεία και ντοκουμέντα.Με αποδείξεις και όχι ύβρεις, λάσπη και συκοφαντίες. Αφήνουμε τον τελικό λόγο και την κρίση σε εσάς την βαθιά αποστασιοποιημένη  Ομογένεια από όσα γίνονται στον οργανισμό αυτό εδω και μια 15ετια.   Σε αυτόν τον οργανισμό  δυστυχώς μοιάζει να μην αλλάζει τίποτα. Ίδια πρόσωπα. Ίδια νοοτροπία. Ίδιες αντιλήψεις. Ίδια μαχαιρώματα. Ίδιες ίντριγκες και δολοπλοκίες. Ένα μόνο δεν αλλάζει. Μόνο να βαθαίνει η σήψη και η διαφθορά. Να μεγαλώνει το χάσμα με την κοινωνία και την ίδια την ομογένεια. Το μόνο που αλλάζει κάθε φορά είναι οι ισορροπίες μέσα και έξω από την ομοσπονδία ελληνικών σωματείων. Οι εσωτερικές ισορροπίες άλλαξαν και θα ξανά αλλάξουν. Οι αντίπαλοι έγιναν «φίλοι» μέχρι την επόμενη φορά… Φιλίες ετών χάλασαν… Οι συμμαχίες που δομούνται κάθε φορά δεν γίνονται με γνώμονα το συμφέρον του οργανισμού αλλά κατά πώς θέλει ο Πέτρος Γαλάτουλας. Αυτή είναι η αλήθεια. Τους κουνά και τους εκβιάζει όλους, γιατί πολύ απλά ο ίδιος δεν είναι άξιος να διεκδικήσει τίμια και επάξια ένα αξίωμα. Μόνο με πονηριές. Με χτυπήματα κάτω από την μέση. Η αποκάλυψη που θα βγει θα φέρει και θα προκαλέσει πολλά… Κάθαρση δεν θα υπάρξει. Αυτό να το ξέρετε. Κανείς δεν ορθώσει ανάστημα να μιλήσει. Πάλι όλοι θα τα λένε στους συλλόγους και στα καφενεία αλλά όταν έρθει η ώρα να μιλήσουν θα μουγκαθούν… όπως πάντα εδώ και χρόνια. Οι μεν καλύπτουν τους δε, και τούμπαλιν.

Αυτό που ίσως και να δοκιμαστεί –διότι υπάρχουν και άνθρωποι με ήθος μέσα σε αυτό το συμβούλιο- είναι η υπάρχουσα έτσι και αλλιώς εύθραυστη ανίερη από την φύση της συμμαχία… Συμμαχίες και πρόσωπα που φθίνουν κάθε μέρα όλο και πιο πολύ… Πρόσωπα που άμα τα βάλεις όλα μαζί σε ένα τσουβάλι με ακαθαρσίες θα βγουν έξω οι ακαθαρσίες γιατί θα αισθάνονται πιο καθαρές

Εισαγωγικά να πούμε, επειδή μετρήσαμε όλες τις παραμέτρους αποκαλύπτουμε και αυτή την υπόθεση για να σας δείξουμε και να σας αποδείξουμε πόσο βαθιά είναι η σήψη και διαφθορά. Καμία παραίτηση έτσι για τα μάτια αλλά αληθινή όχι θέατρο όπως αυτά τα Γαλάτουλα. Σήψη σε τέτοιο σημείο και σε τέτοιο βαθμό που αντί να ελέγξουν την καταγγελία θα ελέγχουν και θα καταγγέλλουν τον δημοσιογράφο. Εμείς αυτό που έχουμε να σας πούμε είναι ότι φερόμαστε στον οργανισμό ως ένα υπαρκτό ιστορικό δεδομένο που έχει συνέχεια στα πρόσωπα δυστυχώς όμως όπως αποδεικνύεται κατώτερα της αξίας, του ήθους και της κοινωνικής υπόστασης των ιστορικών ιδρυτών αυτού του οργανισμού. Ενός οργανισμού που σήμερα δυστυχώς ταλανίζεται από τα ίδια και τα ίδια θολά και γκρίζα πρόσωπα… Φερόμαστε όπως φέρονται σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία, όπου ο Τύπος λειτουργεί αποφασιστικά δομικά και πολλές φορές είναι το εναρκτήριο λάκτισμα, αφύπνιση και η φωνή του κοινωνικού γίγνεσθαι. Φερόμαστε στην ομοσπονδία πιστεύοντας ότι κάποτε κάποια στιγμή θα αρχίσει να έχει αντανακλαστικά ηθικά και θα μάθει να σέβεται τους νόμους της πολιτείας και κυρίως το καταστατικό που οι ίδιοι συνυπέγραψαν και συνομολόγησαν το 2000. Φερόμαστε στην Ομοσπονδία σαν ένα υπαρκτό αληθινό οργανισμό που έχει όμως πολλά εσωτερικά δομικά προβλήματα. Η αποκάλυψη θα δώσει τροφή για συζητήσεις και προβληματισμό αλλά κάθαρση δεν θα φέρει. Πρόκειται για μεγάλη ευκαιρία που δίνεται σε αυτούς που θέλουν και μπορούν να τολμήσουν. Όπως τόλμησε και βρήκε το θάρρος εκείνο το χέρι που τρεμάμενο και με δάκρυα στα μάτια έγραψε αυτή την καταγγελία.

Η μια βρήκε το θάρρος και έκανε γραπτή καταγγελία…. Η άλλη, που πέρασε χειρότερα και ένιωθε ακόμα χειρότερα ντροπιασμένη, εξαπατημένη … Σήμερα δηλώνει «αηδιασμένη και απογοητευμένη… για όσα έγιναν τότε…» Η ιστορία δεν είναι καινούργια αλλά ο… καταγγελλόμενος «πρωταγωνιστής» παραμένει στην θέση του… ακλόνητος! Αλλά με μια διαφορά. Πιο προκλητικός. Πιο βρόμικος από ποτέ άλλοτε. Τότε εκτυλίχθηκε ένα δράμα οικογενειακό..τα πράγματα έφτασαν στα άκρα… αλλά κάποιοι φρόντισαν να μείνει κρυφό… να μην γκρεμιστούν  δήθεν οικογένειες.

Δεν θα βγάζαμε την υπόθεση στην δημοσιότητα  αν δεν αφορούσε το ίδιο πρόσωπο που και τότε πρωταγωνίστησε. Πρόσωπο που παραμένει στα δημόσια πράγματα με το ίδιο και ακόμα μεγαλύτερο θράσος. Θράσος που ξεπερνά κάθε έννοια λογικής και ηθικής. Παρέμεινε ως σήμερα αδιόρθωτο προκαλώντας το κοινό αίσθημα με πράξεις και ίντιγκες. Δολοπλοκίες. Ψέματα. Μηχανοραφίες. Συκοφαντίες. Βομιές και δυσωδίες σε ένα βόθρο που αν ανοίξει η μπόχα θα φτάσει  ως την Ελλάδα!

Με όσα θα αποκαλυφθούν θα ξύσουν παλιές πληγές που ακόμα όμως δεν έχουν επουλωθεί… Θα ανοίξουν στόματα που χρόνια ήταν ερμητικά κλειστά… Θα διαταραχθούν και ενδεχομένως να δοκιμαστούν κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις. Θα έρθουν στο φως της αλήθειας καταστάσεις και γεγονότα που τότε αυτοί που τα κατήγγειλαν πίστευαν και δυστυχώς επαληθεύθηκαν ότι «δεν πρόκειται να γίνει τίποτα γιατί εκεί μέσα (σ.σ. στην Ομοσπονδία Ελλ.Σωματείων Μείζονος ΝΥ) είναι όλοι ίδιοι! Ο ένας καλύπτει τον άλλον και όλοι μαζί συγκαλύπτουν την βρομιά και την σήψη τους» όπως χαρακτηριστικά μας είπε ένας πατέρας… Ποιος πατέρας ίσως και να καταλάβετε από αυτά που θα αποκαλυφθούν στην συνέχεια. Αυτή η γραπτή ενυπόγραφη καταγγελία είναι απλώς η αρχή μια σειράς αποκαλύψεων που θα επακολουθήσουν.  Το ντόμινο έχει πολλά κυβάκια...Πολλούς αδύναμους κρίκους που θα σπάσουν...
Αυτή η αποκάλυψη είναι απλά το δριμύ κατηγορώ και η φωνή της συνείδησης της κοιμώμενης και εντελώς αποστασιοποιημένης και όχι αδίκως ομογένειας. Είναι ένα ηθικό τράνταγμα που επιχειρούμε στο ήδη ξεθωριασμένο  και διαβρωμένο κοινωνικό ιστό των μελών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Ξέρουμε ότι ενώνουμε πολλούς εναντίον μας αλλά ο δρόμος προς την κάθαρση δεν έχει γυρισμό. Η αλήθεια δεν έχει δυο όψεις. Η δικαιοσύνη στο τέλος  υπερνικά έστω και αν χρειαστεί να περάσουν χρόνια πολλά...
Η Υβρις, η Τίσις, Μήνις,   και η Νέμεσις είναι τα αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα που θα παλέψουν μέσα σε στήθια και καρδιές που θα καναθυμηθούν την βρώμα και την ανηθικότητα ενός ανθρώπου... Ενός ανθρώπου που δεν έμαθε ότι  την αλλαζονία ακολουθεί η τιμωρία. Μια "τιμωρία" που δεν έχει σχέση με θεσμούς και αξιώματα, με θέσεις και σάπιες καρέκλες, αλλά που έρχεται ως αιτία και αφορμή στην πρόκληση και το θράσσος. Το ψεύδος και την συατηματική απάτη και εξαπάτηση. Κανονικά   αυτά που θα αποκαλυφθούν και τα ξέρουν αρκετοί θα έπρεπε να αποτελούν όχι απλώς αιτία διαγραφής και οριστικής απομάκρυνσης από τον οργανισμό αλλά τον πλήρη εξωστρακισμό από το κοινό. Την Ελληνική  κοινότητα της Νέας Υόρκης. Εκωστρακισμός που έτσι και αλλιώς έρχεται από την ίδια την κοινωνία που αντιδρά. Αντιστέκεται στην βώμα και την δυσωδία. Υπάρχει μια λογική εδώ σε πολλούς-δήθεν ομογενειακούς δημοσιογράφους - να μη γράφουμε και να μη λέμε τα δικά μας για δυο λόγους : α) να μη γινόμαστε ρεζίλι στην Αμερική γιατί άμα βγαίνουν τα μαθαίνουν και οι Αμερικανοί και ο β) λόγος να μη τα μαθαίνει η Ελλάδα!Αυτίο δεν θέλει εξήγηση. Κατανοητό. Για να φαινόμαστε άξιοι και μεγάλοι. Δυνατοί και ισχυροί. Μόνο που έτσι φτιάχνεται μια επίπλαστη εικόνα. Μια ψεύτικη εικόνα για τον Ελληνισμό της Αμερικής. Μια εικόνα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα γιατί απλά μέσα από το κάδρο λείπει η ουσία και η ουσία είναι η αληθινή και μεγαλουργούσα Ομογένεια που πετυχαίνει μέσα από τον κάθε απλό -με ή χωρίς αξίωμα . Με ή χωρίς κοινωνική καταξιώση που καθημερινά κηρύσσει Ελληνισμό με την πράξη και την ίδια του την ζωή.  Αυτή η αποκάλυψη ξέρουμε τι θα προκαλέσει και τι θα επιφέρει. Αλλά πιστέψτε μας δεν πρόκειται όσο και αν συγκλονίσει τον Ελληνισμό και την Ελληνική Κοινότητα στην Νέα Υόρκη και την Αμερική να αγγίζει ούτε για ένα δεύτερο του δευτερολέπτου τους ιθύνοντες στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Διοικούντες και διοικουμένοι θα συνεχίσουν σα να μην έχει γίνει τίποτα απολύτως όταν γύρω τους θα σείεται συθέμελα η Ομογένεια της ΝΥ. Τέτοιος παχυδερμισμός. Τέτοια ανοσία. Τέτοια κατάπτωση! Τέτοια  ηθική απόπτωση. Δυστυχώς. Η μόνη συντονισμένη δράση και αντίδραση ύπουλη και φανερή εναντίον της αλήθειας και της αποκάλυψης.   

Είναι μια απόφαση που λάβαμε, αφού σταθμίσαμε τα γεγονότα, την εμπλοκή των προσώπων αλλά κυρίως την καταγγελία που θάφτηκε και ουδείς γνωρίζει με ποιο αντίτιμο… Το ντοκουμέντο αυτό –όπως και 10αδες άλλα - το έχουμε στο αρχείο μας αρκετό διάστημα.… Ο χρόνος δεν έχει σημασία, όσο η ουσία της υπόθεσης. Και η ουσίας της υπόθεσης είναι ότι όσα περιγράφονται σε αυτή την καταγγελία συνεχίστηκαν… Επαναλήφθηκαν. Προηγήθηκε η καταγγελία μια οικογενειακής τραγωδίας και ενός δράματος που συνεχίστηκε με πρωταγωνιστή το ίδιο άτομο… την καταγγελία αυτή μυστηριωδώς κάποιοι τότε κάλυψαν και άλλοι την συγκάλυψαν. Το θέμα το ψάξαμε μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο και αφού βεβαιωθήκαμε για τα αληθή και πραγματικά γεγονότα τότε αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα και αυτό για το οποίο μας εμπιστεύεστε εδώ και χρόνια. Να αποκαλύψουμε την αλήθεια. Με στοιχεία. Με αδιάσειστα και αδιάψευστα ντοκουμέντα. Με αποδείξεις. Μετρώντας τις συνέπειες προς κάθε κατεύθυνση.

Το λιγότερο που σκεφθήκαμε είναι το κόστος, η λάσπη, τα συνεχιζόμενα ψεύδη και οι συκοφαντίες που εκτοξεύονται εις βάρος μας δημόσια και υπόγεια. Λάσπη και ψεύδη που τώρα πια θα ενταθούν πεισματικά ακόμα περισσότερο, με περισσότερα ψεύδη. Περισσότερες συκοφαντίες. Περισσότερη λάσπη γιατί πολύ απλά οι διεφθαρμένοι με επίσημη αναγνώριση λόγω βεβαρημένου ποινικού μητρώου ενώθηκαν με διεφθαρμένους, πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά. Ποιοι είναι οι μεν και ποιοι είναι οι δε, τους ξέρετε όλοι… Δεν χρειάζονται ούτε συστάσεις ούτε προσαγορεύσεις…

Ξέρουμε ότι ακόμα και εκείνοι που έκαναν αυτή την τρομερή καταγγελία,  –γιατί πιστέψετε μας θα ακολουθήσει ένα ντόμινο αποκαλύψεων αλλά και εξελίξεων δυσάρεστων- θα κλονιστούν γιατί πίστεψαν τότε –και με το δίκιο τους – πως «δεν αξίζει τελικά να ασχολείσαι με διαφθαρμένους και ανήθικους που τολμάνε και εμφανίζονται ως ηγέτες της ομογένειας με θράσος και αναίδεια που ξεπερνά κάθε όριο»!

Αυτά που θα αποκαλυφθούν δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία της οργανωμένης ομογένειας. Αυτό το ντοκουμέντο είναι απλά το πρώτο τουβλάκι στο ντόμινο που θα ακολουθήσει. Αυτή η αποκάλυψη δείχνει απλά την κορυφή του παγόβουνου και την ηθική κατάπτωση που έχει οδηγηθεί από λίγους –όχι όλους- λίγους αλλά θρασείς και διψασμένους για αυτοπροβολή και κοινωνική καταξίωση και το ακόμα χειρότερο καταξίωση με την δουλειά άλλων(!) ο ιστορικός θεσμός της 73χρονης Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης.

Το πού και το πώς έφθασε στα χέρια μας αυτό είναι κάτι που εννοείται δεν αποκαλύπτεται για κανέναν απολύτως λόγο και προστατεύουμε τις πηγές μας, όπως κάνουμε πάντα εδώ και χρόνια ως επαγγελματίες επί 25 συναπτά έτη αλλά και ως ομάδα αυτής της φωνής. Της δική σας φωνής. Σε λίγο να είστε εδώ. Αυτή η αποκάλυψη θα φέρει ντόμινο εξελίξεων. Πολλών εξελίξεων…

για το GreekAmericanNewsAgency
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΕ ΛΙΓΟ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου