Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΗΘΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ..ΜΕ ΡΟΖ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΠΕΤΡΟ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ!



“Έχω ανάγκη να σε πληροφορήσω ότι από τις 4 Μαρτίου 2000, όταν εξελέγην Greek Independence 2000, βρίσκομαι σε ιδιαίτερα άβολη θέση. Ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας έχει εκτραπεί, κάνοντάς με να αισθάνομαι ξένη και κυρίως εξαρτώμενή του. Το ενδιαφέρον του εστιάζεται ακόμη στην παλιά Miss Independence του 1999. Έχουν δημιουργήσει κάτι περισσότερο από αυτό που ονομάζουμε επαγγελματική ή φιλική σχέση. Δεν συμπεριλαμβάνοναι στις εκδηλώσεις, και αντί εμού, εμφανίζεται η κα Μ. Κ. (ΜΑ 1999). Πληροφορήθηκα ότι την ημέρα της παρέλασης όλες οι κοπέλες θα αγοράσουν στέμματα και θα είναι μεγαλύτερα από το δικό μου. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι η Miss Independence 1999, Μ. Κ. θα βρίσκεται στο άρμα, φορώντας επίσης στέμμα. Πάντοτε πίστευα ότι όταν κερδίζεις το στέμα, καμία άλλη δεν έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει δημόσια (στην διάρκεια του προκαθορισμένου χρόνου-ενός έτους).

Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση το περιβάλλον στο οποίο θα ήθελα να εκτεθώ, αλλά (θα ήθελα) να κάνω περίφανη την κοινότητά μας που είμαι ελληνίδα.

Αισθάνομαι ότι έχω μπλέξει σε κάτι που μοιάζει με ερωτικό δεσμό.

Είναι τιμή για μένα που είμαι Miss Independence για το 2000, αλλά δεν πρόκειται να καταστρέψω το όνομά μου με τέτοια σκάνδαλα και παράλληλα να αισθάνομαι ότι είμαι ανεπιθύμητη”.

Με αυτά τα λίγα λόγια, γεμάτα πίκρα και απογοήτευση που λένε πολλά και υπονοούνε ακόμα περισσότερα η νεαρή κοπέλα που είχε εκλεγεί ΜΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ το έτος 2000 κατήγγειλε τον Πέτρο Γαλάτουλα, ισχυρό παράγοντα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης αλλά και υψηλό κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Νέα Υόρκη. Η επιστολή αυτής της τόσο σημαντικής καταγγελίας που καυτηριάζει την εκτός ορίων και θεσμών συμπεριφορά του κ. Γαλάτουλα επιδόθηκε στον πρόεδρο Βασίλειο Σταθάκο κάποια στιγμή το 2000, ο οποίος μέχρι σήμερα αρνείται να μιλήσει να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την ύπαρξη αυτής της τόσο σοβαρής καταγγελίας. Η ιστορία έχει μεγάλο βάθος, έντονα ροζ αποχρώσεις και άλλα  πολλά που θα δούμε στην συνέχεια! Θα δούμε βασικά τις πολιτικές και ηθικές διαστάσεις πίσω, και μετά την εξέλιξη της θλιβερής ιστορίας. Ακολούθησαν  πάρα πολλά γεγονότα. Εκτροπές και παρεκτροπές. Εντάσεις και φραστικές παρεκτροπές. Οικογενειακά δράματα που παίχτηκαν σε τρεις οικογένειες. Της κοπέλας που εξελέγη ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 1999, της κοπέλας που επίσης κατέκτησε τον ίδιο τίτλο την επόμενη χρονιά, το 2000 και της ίδιας της οικογένειας του κ. Γαλάτουλα την οποία τότε εξέθεσε τότε ανεπανόρθωτα… Μάλιστα ήταν τέτοιες και τόσο  δραματικές οι εξελίξεις και οι εντάσεις μέσα στις οικογένειες που για να επέλθει η οικογενειακή γαλήνη και η ηρεμία σε μια από τις οικογένειες, σε αυτή του Πέτρου Γαλάτουλα, χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του Βασίλειου Σταθάκου ως ανθρώπου, πατέρα και μεγαλύτερου. Τον Βασίλειο Σταθάκο σήμερα υβρίζει, συκοφαντεί και καθυβρίζει ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ήταν το έτος 1999. Παραμονές εκλογής της ΜΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ 1999, ενός θεσμού που όταν ιδρύθηκε είχε στόχο να αναπτύξει την ευγενή άμυλα μεταξύ των νέων κοριτσιών των Ελληνοαμερικανών που θα συμμετάσχουν συνδυάζοντας την γνώση με την ομορφιά, που όλοι έμοιαζαν (εκείνη την χρονιά) να γνώριζαν ποια κοπέλα θα εκλεγεί… Έκτοτε για τον θεσμό αυτό κάθε φορά που εμπλεκόταν και πάντα πρωτοστατούσε τυχαία άραγε(;) ο Πέτρος Γαλάτουλας συνοδευόταν από ψίθυρους...σχόλια...και διαδόσεις για την συμπεριφορά του άτακτου  (τότε νεανίζοντα και νεόφερτου στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ και εκδιωχθέντα κακήν κακώς  από την Χιακή ομοσπονδία  ) Πέτρου Γαλάτουλα. Μόνο που αυτή την διετία 1999 -2000 έγιναν πολλά. Εκείνη την χρονιά το 1999 σχεδόν όλες οι κοπέλες έδειχαν να γνωρίζουν από πριν ποια επρόκειτο να εκλεγεί.. Η μόνη που δεν το γνώριζε, έχοντας πλήρη άγνοια,  ήταν η ίδια η κοπέλα που εξελέγη! Βλέπεις άλλος κανόνιζε… έταζε πολλά, από θέση ισχύος όπως κάνει πάντα με το αξίωμα και την ισχύ που του δίνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, προσπαθώντας να αποκομίσει οφέλη προσωπικά και οικονομικά. Τα καλλιστεία έγιναν και η ΜΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ εξελέγη. Πέρασε ο καιρός, και στο μεσοδιάστημα ακολούθησαν και έγιναν πάρα πολλά…

Για μήνες πολλούς το 2000 η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ήταν καζάνι που έβραζε… Μάλιστα ο σάλος που δημιουργήθηκε ήταν τέτοιος που με διαδικασίες express τότε διέγραψαν –για λίγο όμως – τον Πέτρο Γαλάτουλα μαζί με τον Ομογενή Απόστολο Ζουπανιώτη  εκδότης της τοπικής εβδομαδιαίας εφημερίδας GreekNews–για εντελώς άλλους διαφορετικούς και άσχετους λόγους με αυτούς του Πέτρου Γαλάτουλα...Χάριν της ειρήνης και τη ομόνοιας τους επανέφεραν και τους δυο σε πολύ λίγο διάστημα με πρόταση του πρώην προέδρου  και επίτιμου αντίστοιχα Β. Σταθάκου. 

Θα σας διηγηθούμε την συνέχεια της ιστορίας όχι με τις γαργαλιστικές πλευρές και τις  ροζ αποχρώσεις της ιστορίας που είναι πολλές και ποικίλες... ή ακόμα χειρότερα  δεν θα στραθούμε στις τραγικές λεπτομέρειες που καταγράφηκαν μεταξύ των οικογενειών που έχουμε καταγράψει από 10αδες πηγές, εδώ και χρόνια συστηματικά και με απόλυτη προσοχή και διακριτικότητα στην έρευνα και το ρεπορτάζ μας. Και αυτό για να μην εκθέσουμε ανθρώπους που σήμερα δεν ευθύνονται για αυτή την ηθική κατάπτωση και απόπτωση του θεσμού. Θα σας δώσουμε σε αδρές γραμμές το ρεπορτάζ ώστε απλά να αντιληφθείτε τι ακριβώς συνέβη. Να πιάσετε δηλαδή την ουσία. Και φυσικά αυτό που επακολούθησε εν συνεχεία... 

Εμείς θα μείνουμε στην πολιτική και ηθική διάσταση της υπόθεσης που θα ξετυλίξουμε χωρίς λεπτομέρειες αφενός για να μην εκθέσουμε ονόματα –τα οποία είναι όλα στην διάθεση όποιας αρχής ή θεσμού τα ζητήσει- και κυρίως για να μην θιγούν ονόματα και υπολήψεις των δυο οικογενειών. Και κυρίως να μη θιγούν και ξύσουν παλιές πληγές των κοριτσιών που-που επιλέξαμε να προστατέψουμε για ευνόητους λόγους…

Το ένα βασικό και μοναδικά αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι οι δυο κοπέλες μαζί με τις οικογένειες τους ένιωσαν το ίδιο άσχημα και άβολα. Σήμερα, οι ίδιες οι κοπέλες, οι συγγενείς τους αλλά και το στενό φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον τους –δηλαδή ένα μεγάλο ευρύ κοινωνικό φάσμα ανθρώπων που αποτελούν ένα διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό Ελλήνων Ομογενών και αυτό οφείλουν να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους (αν και μάλλον απαρατήρητο θα περάσει και αυτό το τεράστιο ηθικών διαστάσεων σκάνδαλο - δηλώνουν όχι απλά ντροπιασμένες και απογοητευμένες όχι μόνον για τον Πέτρο Γαλάτουλα αλλά για τον ίδιο τον θεσμό της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.

Πολύ περισσότερο, χειριζόμαστε το ρεπορτάζ αυτό και την έρευνα με την δέουσα προσοχή και κοινωνική ευαισθησία, μένοντας στην ουσία και στην πολιτική διάσταση της θλιβερής υπόθεσης –αν μπορεί κανείς να πάρει σοβαρά αυτό τον θεσμό αφού δείχνει να έχει ανοσία και ηθική παραλυσία- που σήμερα 10 χρόνια μετά έχουν αλλάξει πολλά! Πάρα πολλά και κυρίως στις δυο οικογένειες των κοριτσιών που και τα δυο αντίστοιχα πληγώθηκαν. Λίγο ή περισσότερο αυτό το ξέρουν οι ίδιες και οι οικογένειες τους. Στο διάστημα που ακολούθησαν έγιναν γάμοι, δημιουργήθηκαν νέες οικογένειες και γενικά άλλαξαν πολλά…

Το μόνο που δεν άλλαξε είναι ο Πέτρος Γαλάτουλας που ουσιαστικά κατήγγειλαν τότε και οι δυο οικογένειες.

Παίχτηκαν πολλά δράματα εκείνη την διετία 1999 -2000. Έγιναν φασαρίες εντάσεις και πολλές προφορικές καταγγελίες.

Η μια οικογένεια είναι αυτή της κοπέλας την συγκλονιστική καταγγελία της οποίας αποκαλύπτουμε σήμερα για πρώτη φορά και βλέπει το φως της δημοσιότητας, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια, γιατί τίποτε ποτέ δεν μένει κρυφό… Και η άλλη οικογένεια, ήταν η οικογένεια της ΜΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 1999. Αυτή η οικογένεια που ουσιαστικά τράβηξε και πολύ περισσότερα από τα καμώματα, τις ηθικές, θεσμικές και κοινωνικές εκτροπές του κ. Γαλάτουλα. Του Πέτρου Γαλάτουλα ο οποίος εκμεταλλευόμενος την θέση, το αξίωμα, την ισχύ και την εκ των πραγμάτων θεσμική υπεροχή του έναντι μιας ανυποψίαστης κοπέλας που θέλησε να την εκμεταλλευτεί κάνοντας την να πιστεύει ότι της χάρισε ένα τίτλο! Γεμίζοντας την ενοχές πίκρα και απογοήτευση. Ένα τίτλο που τον κατέκτησε επειδή «εκείνος το κανόνισε» όπως της έλεγε εν συνεχεία… και την έκανε να πιστεύει προκειμένου να ενδώσει τις αρρωστημένες ανήθικες προτάσεις του που στην συνέχεια φανερώθηκαν… έναν τίτλο που ενώ η κοπέλα άξιζε εκείνος την έκανε να νιώθει ότι της δόθηκε και άρα τώρα πρέπει να δώσει «ανταλλάγματα»… Ανταλλάγματα και σε ανήθικες προτάσεις που ήθελε και εξεβιάζε κυρίως με πονηρές και ανήθικα υπονοούμενα και διαθέσεις με προσθέσεις που δεν έκρυβε προς την κοπέλα… Πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή θα «ενδώσει»… εκμεταλλευόμενος την θέση και την πολιτική ισχύ του που του χάριζε το αξίωμα που έτσι και αλλιώς και αυτό με πολιτική εξαπάτηση το κατακτά εδώ και χρόνια. Και οι δυο οικογένειες σήμερα, όπως και τότε, δηλώνουν αηδιασμένες και με μεγάλο έντονο αποτροπιασμό έναντι της ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ καταδικάζοντας –και με το δίκιο τους – συλλήβδην όλους τους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας ακριβώς γιατί ενώ ξέρουν και γνωρίζουν εξακολουθούν να έχουν στις τάξεις τους τον Πέτρο Γαλάτουλα.

Σε αυτό το σημείο να διαχωρίσουμε την θέση μας και να πούμε ότι ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ! Υ΄ΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΙ, ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ μέσα στον οργανισμό που χάνονται όμως μέσα στα πάθη, τις ίντριγκες τις δολοπλοκίες, τα μίση, τις ύβρεις, την ηθική κατάπτωση και απόπτωση, τις καταγγελίες, τα δικαστήρια και την ατιμωρησία .



Αυτή όμως που νιώθει μεγαλύτερη αηδία, αποτροπιασμό απογοήτευση, ντροπή, θυμό και οργή είναι η ΜΙΣ ΑΝΕΞΑΕΡΤΗΣΙΑ 1999 αυτό τουλάχιστον δηλώνει ακόμα και σήμερα ακριβώς γιατί τα πράγματα δεν έμειναν στο τίτλο που την έκανε να νιώθει ότι της χάρισε… ότι δεν τον άξιζε αυτό τον τίτλο! Την έκανε να νιώθει άβολα και κάτω από συνεχή στενό κλοιό πιέσεων «πότε θα πιούμε ένα καφέ;..τι κάνεις σήμερα; Θες να βγούμε να τα πούμε ;» και άλλα τέτοια μέχρι που φτάσαμε στην συνεδρίαση του ΣΑΕ στην Θεσσαλονίκη! Τις έταξε και τις υποσχέθηκε άλλα! Εντελώς άσχετα από τις προθέσεις και τις διαθέσεις του που φανερώθηκαν κιόλας από το ίδιο βράδυ όταν με πονηρό τρόπο της ζήτησε να μείνουν το ίδιο δωμάτιο! Εκείνη αντέδρασε και τότε γύρισαν όλα ανάποδα… το τι ακριβώς επακολούθησε το ξέρουν αρκετοί παράγοντες και κυρίως η οικογένεια της κοπέλας που αντέδρασε έντονα τότε φτάνοντας πατέρα και μάνα σε έξαλλη κατάσταση στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης φωνάζοντας και ζητώντας όχι απλή τιμωρία αλλά και αποκατάσταση της κόρης τους που προσπάθησε να εκθέσει με δόλιο και πονηρό τρόπο ο Πέτρος Γαλάτουλας κατεβάζοντας την για άλλους λόγους στην γενική συνέλευση του ΣΑΕ κάνοντας την να νιώθει ακόμα πιο άσχημα λέγοντας της ότι της πλήρωσε το εισιτήριο εκείνος! Η αλήθεια όμως ήταν άλλη…. 

Την κοπέλα την εξαπάτησε ζητώντας της με κάθε τρόπο να ενδώσει στις αρρωστημένες ορέξεις του… κυρίως με υπονοούμενα πιέζοντας την ψυχολογικά πολύ περισσότερα κάνοντας την να νιώθει άσχημα. Άβολα και φέροντας την σε αφάνταστα δύσκολη θέση όχι μόνο την ίδια αλλά και την οικογένεια της! Το ίδιο άβολα ένιωθαν και οι φίλοι της που έβλεπαν να εκτυλίσσεται κάτι περίεργο ηθικά ύποπτο και θολό για έναν άνδρα που ηλικιακά θα μπορούσε να είναι και πατέρας της! …καταλάβαιναν όλοι και την προειδοποιούσαν… «όχι μωρέ ο Πέτρος είναι καλό παιδί…δεν τρέχει τίποτα…θα με πάρει μαζί του και στην Θεσσαλονίκη στο ΣΑΕ να μιλήσω…» έλεγε η κοπέλα ανυποψίαστη… τελικά την πήρε μαζί του στην συνέλευση του ΣΑΕ εκείνης της χρονιάς και την παρουσίαζε γεμάτος πονηρά χαμόγελα και υπονοούμενα ως κάτι περισσότερο…

Η κοπέλα φυσικά το αντελήφθηκε και του ζήτησε τον λόγο αλλά και πάλι βρήκε τρόπο να την εξαπατήσει… «‘Ελα μωρέ πλάκα κάνουν… μην τους παρεξηγείς…Και του κ. Διαμαντίδη δεν βλέπεις τι κάζο του κάνουν; Άστους να λένε» έλεγε… και άλλα τέτοια παρόμοια φαιδρά αλλά και ανήθικα.

Της έταξε ότι θα εκπροσωπήσει την νεολαία(;) και θα μιλήσει στην συνεδρίαση του ΣΑΕ! ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ: Μάλιστα την ίδια χρονιά σε εκείνη την συνέλευση του ΣΑΕ παρόμοια συμπεριφορά επέδειξε και ο κύριος Νικόλαος Διαμαντίδης ο οποίος είχε μαζί του μια κυρία ώριμη ως «συνοδό» να τον συντροφεύει… κάθε στιγμή και κάθε ώρα…

Ο σάλος και θόρυβος που έγινε τότε μεταξύ των μελών της αντιπροσωπείας από την Νέα Υόρκη στο ΣΑΕ ήταν άνευ προηγουμένου με τα καμώματα των κ. Πέτρου Γαλάτουλα και Νίκολαου Διαμαντίδη… την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Γεώργιος Γεωργόπουλος, Απόστολος Τομόπουλος, Δημήτριος Δημητρίου, Πέτρος Γαλάτουλας, και Βασίλειος Σταθάκος. Αρκετοί αντέδρασαν έντονα αλλά έμειναν στις αντιδράσεις στα γέλια και τα πειράγματα. Αντί να τον πετάξουν έξω, να θέσουν υπό κηδεμονία και επιτήρηση την κοπέλα, μέχρι να επιστρέψουν έμειναν στις συστάσεις. Αντί να ενημερώσουν τους γονείς και να τον διαγράψουν οριστικά και αμετάκλητα από τον θεσμό για ανήθικη συμπεριφορά, εκείνοι συνέχισαν μένοντας στις παραινέσεις και τις συμβουλές..

Τι είχε γίνει; Ο Πέτρος Γαλάτουλας είχε ξεγελάσει και εξαπατήσει την κοπέλα που αφενός την έκανε να νιώθει ότι της χάρισε τον τίτλο της ΜΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 1999 και αφετέρου της έβαλε τα εισιτήρια(κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα που έβαλε για την κοπέλα τα πήρε μετά από το ταμείο του ΣΑΕ!!!) ζητώντας της και ασκώντας πιέσεις και ψυχολογική καταπίεση κάνοντας την να νιώθει και ενοχές(!!!) ευελπιστώντας και στοχεύοντας σε πολύ περισσότερα…. Με πονηρές και φανερά ανήθικες προτάσεις! Οι διαθέσεις του αποκαλύφθηκαν όταν πια η κοπέλα είχε καταλάβει τις προθέσεις και τις πονηρές και ανήθικες διαθέσεις του Πέτρου Γαλάτουλα. Ακολούθησαν εντάσεις μεταξύ της κοπέλας που τηλεφώνησε στους γονείς της κατήγγειλε το περιστατικό και τα δύσκολα άρχισαν όταν επέστρεψαν πίσω στην Νέα Υόρκη. Οι γονείς έφτασαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας με τον πατέρα και την μητέρα σε έξαλλη κατάσταση…Ακολούθησαν σκηνές που δεν περιγράφονται…

Σήμερα η κοπέλα αυτή, 10 χρόνια μετά, που ποτέ δεν μίλησε ωριμότερη και ισχυρότερη δηλώνει «αηδιασμένη για αυτό το σκουλήκι, που θέλησε να εκμεταλλευτεί καταστάσεις νομίζοντας ότι θα του προσφερθούν περισσότερα… για ένα τίτλο! » Οι φίλοι της και οι συγγενείς της όπου βλέπουν τον Πέτρο Γαλάτουλα τον καταγγέλλουν. Τον απαξιώνουν και τον φτύνουν δημοσίως. Και οι ταγοί της Ομοσπονδίας παρόλο που έχει υποπέσει σε άλλα επίσης σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα τον έχουν στο συμβούλιο γιατί απλά τους εκβιάζει με τους ανύπαρκτους ψήφους που δεν έχει. Γιατί απλά αν τους είχε θα είχε καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Απλά κάθε φορά εκβιάζει την μια ή την άλλη πλευρά και έτσι καταφέρνει να υπάρχει στα της Ομοσπονδίας όχι χωρίς κέρδος και οικονομικά οφέλη.

Ο Λαός και η Ομογένεια κύριοι της Ομοσπονδίας ζητά από εσάς να πράξετε το καθήκον σας. Να τον στείλτε επιτέλους σπίτι του. Να κοιτάξει την οικογένεια και την υγεία του. Τα παιδιά και την γυναίκα του. Έχετε όλοι ευθύνη για τον Γαλάτουλα τις θεσμικές και ηθικές εκτροπές του! Όλοι μηδενός εξαιρουμένου! Και εσείς που τον χρησιμοποιήσατε στις προηγούμενες εκλογές για να πάρετε την καρέκλα και να το αποτέλεσμα σας εκβίαζε και σήμερα με τις μεθόδους και τις τακτικές του να μην υπάρχουν πρακτικά σήμερα είναι σαν μην υπήρξατε ποτέ. Σα να μη διοικήσατε ποτέ κ Δημήτρη Καλαμαρά. Σας τα λέγαμε. Δεν ακούγατε. Σας τα γράφαμε. Τώρα πληρώνετε το τίμημα…

Έχετε ευθύνη και εσείς εντιμότατε κύριε πρόεδρε γιατί ενώ ξέρατε και ακούγατε πολύ περισσότερα από την ιστορία που σήμερα αποκαλύψαμε –και θα έχει και μεγάλη συνέχεια – εν τούτοις τον χρησιμοποιήσατε για να εκλεγείτε. Το ίδιο ευθύνη φέρετε και εσείς κύριε Κωσταντή Λαμπράκη. Τον ξέρατε τον Γαλάτουλα. Πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά…

Έχετε όλοι σας ευθύνη για την ηθική εκτροπή της ομοσπονδίας. Για τον ευτελισμό. Για την απογοήτευση που νιώθουν όχι μόνο αυτές οι οικογένειες αλλά ολόκληρη η ομογένεια. Καθήκον σας είναι να ακολουθήσετε το καταστατικό και τους νόμους της πολιτείας. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι ούτε το ένα θα πράξετε, να τον παραπέμψετε στο πειθαρχικό –δεν έχει κάνει και λίγα - με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από τα μητρώα της οργάνωσης και αφαίρεση κάθε τίτλου και αξιώματος που μέχρι σήμερα κατείχε.

Δεν θα το κάνετε όμως και αυτό, ούτε και όλα όσα επιβάλλει και επιτάσσει το κοινωνικό και θεσμικό χρέος σας. Ο κόσμος το γνωρίζει για αυτό και απαξιώνει τον ιστορικό θεσμό μαζί με τα πρόσωπα που τον αντιπροσωπεύουν. Θεσμό του οποίου μάλλον-όπως λένε οι απλοί ομογενείς - ανάξιοι διάδοχοι και κατώτεροι της ένδοξης και λαμπρής ιστορίας των ιδρυτών του φαίνεται να είναι η επικρατούσα πολιτική αντίληψη όλων όσων κατείχαν θέσεις και αξιώματα. Η νοοτροπία της ατιμωρησίας, της ηθικής και κοινωνικής απόπτωσης που έχει περισσεύσει μαζί με την υποκρισία, μέσα στις τάξεις των αξιωματούχων εδώ και μια 15ετια που ανέχονται τέτοια φαινόμενα σήψης και ηθικής διαφθοράς είναι αυτό που ξέρει ο κόσμος. Αυτή την αντίληψη και νοοτροπία καυτηριάζουμε και καταγγέλλουμε. Όχι τα πρόσωπα. Οι περισσότεροι είστε άξιοι επαγγελματίες και καλοί οικογενειάρχες. Τίμιοι και ηθικοί όσους τουλάχιστον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα αλλά άτολμοι. Πολιτικά απαίδευτοι! Ανίκανοι να διαχειριστείτε τέτοιες και ακόμα σοβαρότερες υποθέσεις όπως αυτή και τόσες άλλες που έχουν αποκαλυφθεί την τελευταία 15ετια. Αυτή είναι η αλήθεια και το ξέρετε.  ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΛΗΝ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Περισσότερα ρεπορτάζ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου