Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ξεσπάθωσε και μίλησε (επιτέλους) ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος: Ο Μητροπολίτης Παίσιος με δολοφονεί κάθε μέρα...μαζεύω τα κομμάτια μου...δεν πάει άλλο πια... τον προκαλώ να βγει να πει την αλήθεια"

Συγκλονιστικές καταγγελίες και αποκαλύψεις από τον Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο  που δεν θα περάσουν απαρατήρητες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην "απολογία" του ενώπιον της Πατριαρχικής Συνόδου στις 2 Νοεμβρίου... Μονόδρομος οριστικά και αμετάκλειτα μετά τις αποκαλύψεις του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βικεντίου η παραίτηση του Μητροπολίτη Παϊσίου!  Άφωνη την ομογένεια της Νέας Υόρκης άφησε σήμερα 23 10 2010 αργά το βράδυ ο Θεοφ. Επίσκοπος Απαμείας με τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες που έκανε εναντίον του Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου. "ήθελε σε καιρό κρίσης επιτάφιο 150.000$  προκλητικά έξοδα που θα προκαλούσαν το χριστεπώνυμο πλήρωμα! Δεν μπορούσα να δεχθώ  κάτι τέτοιο σε τέτοιους καιρούς! Ευθύνεται για το θέμα του πατρός Λεμονάκη... Η συνέντευξη στον Εθνικό Κήρυκα είναι πρόσχημα... Υπέβοσκαν χρόνια πολλά οι διαφωνίες μας... μετά την υπαγωγή μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο οι διαφωνίες μας εντάθηκαν... Δεν κατάλαβε ποτέ ότι πλέον δεν είναι ηγούμενος εκείνος αλλά ο Πατριάρχης... Είμαι βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχη και έχω τεράστια ευθύνη απέναντι του...  Δεν έμαθε ποτέ να ακούει... Δεν κάνει ποτέ του διάλογο... Είναι πεισματάρης...  Δεν κατάλαβε ότι πλέον ανήκουμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και δίνουμε λόγο για  ό,τι κάνουμε...Προσβλητική ενέργεια η παραίτηση του έναντι του Οικουμενικού Πατριάρχη! Ο Πατριάρχης μάς κάλεσε για να δώσει λύση Αγάπης και να μας ενώσει και εκείνος προσβάλλει τον Πατέρα μας με την παραίτηση του αυτή! Αν είναι δυνατόν! Δεν πήγαμε με όρους στο Πατριαρχείο! Πήγαμε άνευ όρων. Μάθαμε να κάνουμε υπακοή...Μήπως πρέπει ο Άγιος Τυάνων να μιλήσει με τον εαυτό του... Να μάθει να κάνει υπακοή...Αν πάει στο φανάρι... Ίσως τότε να σκεφθεί ότι μαχαίρωσα τον Επίσκοπο μου... Ακόμα και με το Θέμα των δυο παιδιών από την Αφρική τον Ιανουάριο εγώ διαφώνησα ανοιχτά και του το είπα. Ήταν απαράδεκτο να υποσκάπτει τον Άγιο Αμερικής Δημήτριο...Είναι άνανδρο να μου φέρονται έτσι...και οι πέτρες της Αγίας Ειρήνης θα φωνάξουν...Με αδικούν οι άνθρωποι και τα πρωτοπαλήκαρα του..Λάθος και μεγάλη προσβολή η παραίτηση του.. "

Με ένα χειμαρρώδη καταγγελτικό λόγο και αλλά και αποκαλύψεις που κυριολεκτικά άφησαν άφωνο το Ποίμνιο  (τους) στην Αμερική ο Επίσκοπος Απαμείας  Βικέντιος, καλός και άριστος γνώστης του Λόγου του τηλεοπτικού χρόνου αλλά  και  της τεχνικής του να ακουμπά το μαλακό υπογάστριο της κοινωνίας με θέματα που καίνε,  όπως η οικονομική  κρίση,  ουσιαστικά έβαλε την ταφόπλακα όχι μόνο στις σχέσεις του με τον Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής Σταυροπηγιακής  Μονής Μητροπολίτη Τυάνων  Παίσιο,   αλλά και σε μια περίοδο 12 ετών που υπέβοσκε εσωτερική κρίση μεταξύ των δυο εκκλησιαστικών ανδρών από τα χρόνια που ανήκαν στο παλαιό εορτολόγιο.

Ο Επίσκοπος Βικέντιος  στην εμφάνιση του στο τοπικό κανάλι της Ομογένειας έπαιξε το τελευταίο χαρτί, αυτό των εντυπώσεων με αλήθειες που καίνε και αυτοδικαίως φαίνεται να  παίρνει με το μέρος του την μεγάλη πλειοψηφία από  το άναυδο και  αμέτοχο  ανιδιοτελές Λογικό  Ποίμνιο που εδώ και ημέρες τώρα παρακαλουθεί το "σήριαλ" με την δημόσια διένεξη των δυο Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ένα σήριαλ που μέχρι χτες που έσπασε την σιωπή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βικεντίου παράμενε σε ένα επίπεδο καθόλου ευπρεπές και μη σοβαρό, αντιθέτως από χτες μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν η υπόθεση όμως προσλαμβάνει τεράστιες διαστάσεις μετά τα όσα βγήκαν στο φως...και τώρα πλέον οι ευθύνες βαρύνουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο για το τι μέλλει γενέσθαι στο εξής... 
   
Αξίξει να τονιστεί ότι  αρκετές φορές κατά την διάρκεια της εκπομπής ο Θεοφ. Επίσκοπος Απαμείας  γύρισε κοίταξε την κάμερα και με βλέμμα ευθυτένες    προσκάλεσε τον Μητροπολίτη Παίσιο προκαλώντας ανοιχτά πολλές φορές και δημόσια  σε διάλογο για όσα κατήγγειλε και όσα αποκάλυψε.  "Γέροντα σας προσκαλώ και σε προκαλώ  να τα πούμε εδώ ανοιχτά και δημόσια να πούμε την αλήθεια δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα έλατε εδώ να τα πούμε όλα! "  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου