Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος Vs Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιου ή και ανάποδα...Τι συμβαίνει; Που αρχίζει η αλήθεια και που τελειώνει το παραμύθι; τι κρύβεται πίσω από την πρωτοφανή "διαμάχη" των δυο γνωστών ιεραρχών που εκθέτουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τα καμώματα τους;

Συζητούν απόψε στις 7 το απόγευμα live  στα κεντρικά  studios του Hellas Fm στην Νέα Υόρκη η διευθύντρια του σταθμού διακεκριμένη για το θάρρος και "θράσος" της κ.  Αικατερίνη Λιβάνη με τον δημοσιογράφο και γνωστό  υποστηριχτή (και νυν διαμεσολαβητή "ειρηνοποιό") της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβλλάντου,  εκδότη της εβδομαδιαίας κυκλοφορίας  Greek News, κ. Αποστόλη Ζουπανιώτη.

Θα μάθουμε αλήθειες  για την πραγματική αιτία της "διαμάχης" και το θέατρο σκιών των δυο "γνωστών" από το ένδοξο, πάλαι ποτέ παρελθόν τους, ως διαπρύσιοι κήρυκες μίσους του Παλαιού Ημερολογίου (με δικαστήρια εναντίον της Ιεράς Αρχ. Αμερικής, αγωγές εναντίον της ΠΡΩΙΝΗΣ, θαύματα και δάκρυα)  και μετέπειτα-από το 1996- φανατικών "υποστηριχτών" του Οικουμενικού Θρόνου, Ιεραρχών κ.κ. Βικεντίου Απαμείας και Παϊσίου Τύανων;  ή θα ρίξουν-όλοι μαζί - νερό στο μύλο και των δυο Ιεραρχών ;  

Για να μας λυθούν οι απορίες αλλά και για να ακούσουμε  τι έχουν να μας πούνε όλες οι πλευρές ΑΚΟΥΣΤΕ  ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ  ΣΤΟΝ ΣΤΟΝ HELLAS FM 

Η επιστολη παραίτησης του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Τυάνων Παϊσίου:





«Τη Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητι τω Οικουμενικώ Πατριάρχη Κυρίω Κυρίω Βαρθολομαίω, Πνευματικώ ημών Πατρί, Αυθέντη και Δεσπότη.






Παναγιώτατε και Προσκυνητέ μοι Δέσποτα,

Εν αλγούσι καρδία και αφάτω αθυμία, ένεκα της ατυχούς συνεντεύξεως του Αγίου Απαμείας κ. Βικεντίου, αναπληρωτού Ηγουμένου της καθ’ ημάς Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής, παραχωρηθείσης τω ημερησίω ομογενειακώ οργάνω ‘Εθνικός Κήρυξ’,ήντινα, δίκην μηρυκαστικού, αναμεσά η δημοσιογραφική σκοπιμότης, γράφω την παρούσαν, πληροφορών Υμάς, ότι λόγοι ευθιξίας και η προσέτι επιβάρυνσις της κλονισμένης υγείας μου εκ των ατυχών προσφάτων εξελίξεων, με οδηγούν εις άμεσον παραίτησιν, εκ της θέσεως, εις ήν, Υμείς Παναγιώτατε, εν τη απείρω μακροθυμία Υμών, δι’ ής κοσμείσθε, με εθέσατε, ως πρώτον Ηγούμενον.


Παραιτούμαι, δια να διευκολύνω την διαλεύκανσιν των προσφάτων αναιτίων γεγονότων αφ’ ενός και δια την ευχερή συνέχισιν της αποστολής της Μονής εν Η.Π.Α. αφ’ ετέρου.



Παραιτούμαι, Παναγιώτατε, ουχί απογαλακτιζόμενος της Μητρός Εκκλησίας, εις Ην οφείλω το Ιερατικόν είναι μου, ου μην, αλλά και το ‘ευ είναι’ μου. Εσαεί έσομαι οφειλέτης Αυτής, εσαεί υποτακτικός Αυτής, εσαεί αγωνιζόμενος υπέρ των δικαίων Αυτής.



Επιτρέψατέ μοι, παρακαλώ Παναγιώτατε, όπως το υπόλοιπον της ζωής μου το εκδαπανήσω εφησυχάζων έντινι ησυχαστηρίω της γενετείρας, ή αλλαχού, όπου και όπως ευδοκήσητε Υμείς. Μόνον εκτός Αμερικής να ευρεθώ, οπόθεν εκτινάξω και τον των υποδημάτων μου κονιορτόν.


Ταύτα εν συντριβή καρδίας και αλγούση ψυχή, εξαιτούμενος μυριάκις συγγνώμην.


Το υπήκοον τέκνον Υμών

Εν τη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου,




Τη 5η Οκτωβρίου 2010


Ο Τυάνων Παϊσιος».



ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

 ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ  στην κεντρική διαδικτυακή Πύλη GreekAmericanNewsAgency.com


Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 στις 11:30 π.μ., μετά την Θεία Λειτουργία στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου (36-07 23rd Avenue, Astoria, New York, 11105), ο Μητροπολίτης Τυάνων, κ.κ. Παϊσιος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τα διαδραματισθέντα. 

1 σχόλιο:

  1. "Εξυπνάκιας" πάει να το παίξει ο τυπάς. Βλέποντας ότι οι ανωμαλίες του έφθασαν και στην αστυνομία και στο πατριαρχείο και στα μέσα πάει να προλάβει τις καταστάσεις, και να βγει και πανωλαδιά στα μάτια των δικών του "Ζώων" ως ευσυνείδητος και ταπεινόφρων και εύθικτος... Ένα όμως έχει προ πολλού διαγράψει από το μυαλό του και καταπατήσει η "ευσυνειδησία" του, ότι το Θεό δε μπορεί να το κοροϊδέψει κανείς μας γιατί όχι μόνο τα κρύφια έργα της νυκτός βλέπει αλλά και τις υστερόβουλες δόλιες και πονηρές διαθέσεις και προθέσεις καταγράφει ... Θεός ου μυκτηρίζεται ταλαίπωρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή