Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε εσπευσμένα ο Παϊσιος δια των δικηγόρων του αμέσως μετά το διάβημα και την διαμαρτυρία μας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Παραθέτουμε, χωρίς σχόλια και ρεπορτάζ-λεπτομέριες θα δώσουμε σε εκτενές αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σε επόμενες αναρτήσεις και δημοσίευσεις μας τις προσεχείς ώρες εντός του 24ωρου- την επιστολή των συνηγόρων του κ. Παϊσίου η οποία έφθασε σήμερα και όχι νωρίτερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο! Θα τονίσουμε όμως ότι η επιστολή αυτή των συνηγόρων του κ. Παϊσίου έφθασε στο Πατριαρχείο μετά την έντονη διαμαρτυρία και το διάβημα μας προς το Πατριαρχείο.


«His All Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew

Archbishop of Constantinople, New Rome and Ecumenical Patriarch

Rum Patriarch, 342 20 Fener-Halic - Istanbul, Turkey



Re: Metropolitan Paisios Loulourgas



Παναγιώτατε,

Είμαστε οι δικηγόροι του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παΐσιου Λουλουργά της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Προσελήφθημεν να βοηθήσουμε τον Μητροπολίτη Παΐσιο να αντιμετωπίσει τα κακόβουλα και δυσφημιστικά ψεύδη για το πρόσωπό του που έχουν εμφανιστεί στον Τύπο και στο ίντερνετ πρόσφατα, καθώς και να σας ενημερώσει για την κατάσταση της έρευνάς μας.

Μίλησα με τον Μητροπολίτη Νικήτα την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010 για να τον ρωτήσω για την πορεία της δικής του έρευνας, και να του κάνω γνωστό ότι εμείς διεξάγουμε την δική μας έρευνα για νομικούς λόγους στις Ηνωμένες Πολιτείες. ο Μητροπολίτης Νικήτας είπε ότι δεν έχει αντίρρηση να κάνουμε δική μας έρευνα, αλλά μας προέτρεψε να μην μιλήσουμε σε κανέναν στην εκκλησιαστική κοινότητα, μέχρι να ολοκληρώσει την δική του έρευνα, ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε αναστάτωση και σύγχυση των μαρτύρων. Από σεβασμό για τον Μητροπολίτη Νικήτα και την εκκλησία, συμφώνησα να καθυστερήσω αυτή την πλευρά της έρευνάς μας.

Δυστυχώς τα κακόβουλα ψεύδη και οι φήμες συνεχίστηκαν και δεν υποχώρησαν, ενώ ο Μητροπολίτης Νικήτας συνέχιζε την έρευνά του και ανησυχώ ότι η εκκλησία θα μπορούσε να είχε όφελος από γεγονότα που έχουμε αποκαλύψει μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς. Επιπλέον, ανησυχώ γιατί ο Μητροπολίτης Νικήτας και οι ανακριτές του ποτέ δεν ρώτησαν τον Μητροπολίτη Παΐσιο.



θα ήθελα να σας παρέχω κάποιες πληροφορίες που έχουμε αποκαλύψει από την έρευνά μας. Πρώτον, έχουμε διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για να υποστηρίξουν οποιαδήποτε από τους ισχυρισμούς κατά του Μητροπολίτη Παϊσίου. Η έρευνά μας ανέδειξε ότι οι ισχυρισμοί στηρίζονται σε τίποτε περισσότερο πέρα από φημολογούμενες ιστορίες και φήμες από ανθρώπους που έχουν έννομο συμφέρον να δουν τον Μητροπολίτη Παΐσιο μακριά από την εκκλησία της Αγ. Ειρήνης.

Δεύτερον, μάθαμε από το τοπικό αστυνομικό τμήμα ότι έχει φτάσει στο ίδιο συμπέρασμα και γι’ αυτό το λόγο δεν διεξάγουν δική τους επίσημη έρευνα.

Ο Μητροπολίτης Νικήτας έδειξε να πιστεύει ότι η αστυνομία δεν ερευνούσε την υπόθεση, διότι ήταν πολύ παλιά και ότι εμπίπτει (σ.σ. τα τυχόν αδικήματα) στις διατάξεις περί παραγραφής (statute of limitations had expired).

Αυτό δεν είναι τελείως ακριβές. Η αστυνομία αρνήθηκε να ερευνήσει (την υπόθεση), όχι μόνο γιατί οι ισχυρισμοί είναι παλιοί, αλλά και διότι δεν υπάρχουν πραγματικοί ισχυρισμοί για κάποιο αδίκημα. Δεν ήταν τίποτε περισσότερο από υποψίες και φήμες, και αυτό δεν ήταν αρκετό για να ξεκινήσει έρευνα.

Τρίτον, έχουμε μάθει ότι υπάρχουν άνθρωποι στην εκκλησία που επιθυμούν να βλάψουν τον Μητροπολίτη Παΐσιο και κάνουν μεγάλες προσπάθειες να διαδώσουν ψεύδη και φήμες για προσωπικό όφελος. Σκοπεύουμε να κινηθούμε νομικά εναντίον τους, προκειμένου να αποκατασταθεί η φήμη του Μητροπολίτη Παϊσίου. Έχουμε ήδη απευθυνθεί με επιστολή μας στον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο από το Greek American News Agency, ζητώντας του να αποσύρει τα συκοφαντικά δημοσιεύματα του. Σας επισυνάπτουμε αντίγραφο της επιστολής μας. Είμαστε στην διαδικασία να ξεκινήσουμε αγωγή εναντίον του, και ίσως και άλλων που εμπλέκονται στην διάδοση αυτών των συκοφαντικών φημών, για δυσφήμιση χαρακτήρος. Επιπλέον προς το αίτημα απαγόρευσης στον κ. Στεφανόπουλου να συνεχίσει να διαδίδει ψεύδη για τον Μητροπολίτη Παΐσιο, η αγωγή θα επιδιώξει και χρηματική αποζημίωση από τον κ. Στεφανόπουλο και το υποτιθέμενο πρακτορείο του.

Συνοπτικά, θα θέλαμε να σας υπογραμμίσουμε ότι ο Μητροπολίτης Παΐσιος έχει ήδη βαθειά πληγωθεί από τα ψεύδη και τις φήμες που έχουν διαδοθεί για το πρόσωπό του. Η αστυνομία αποφάσισε ότι δεν υπάρχει καμία βάση για αυτά τα ψέματα και τις φήμες και η έρευνά μας έχει καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητα Σας, Παναγιότατε, να διαχωρίσετε την αλήθεια από τα ψέματα για τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παΐσιο και να τον αποκαταστήσετε στην θέση που δικαιωματικά του ανήκει στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης.

Με σεβασμό

Bryan C. Skarlatos»
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: κρατείστε στο αρχείο σας αυτή την επιστολή-πρωτότυπο και απόδοση στα ελληνικά- των συνηγόρων του κ. Παϊσίου  και ξανά διαβάστε την μετά την συνεδρίαση και των αποφάσεων για την υπόθεση της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, της Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου το 3ημερο από 1ης μέχρι 3ης  Δεκεμβρίου 2010.   
περισσότερα για το θέμα σε εκτενές αποκαλυπτικό ρεπορτάζ
Σε λίγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου