Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΕΛΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ! δυο 24ωρα μετά "ανακάλυψε" και ο Θεόδωρος Καλμούκος (Εθνικός Κήρυκας) την εντολή Πατριάρχη προς Βικέντιο καθώς και όλα όσα έχουμε αποκαλύψει ημέρες πριν!

Χωρίς να σχολιάσουμε τα γραφόμενα, ή την ουσία και όσων  παρατίθενται ως "ρεπορτάζ" και μάλιστα ως "αποκλειστικές πληροφορίες" από τον συντάκτη του Ε.Κ για τα εκκλησιαστικά ζητήματα Θεόδωρο Καλμούκο,  το παραθέτουμε για την δική σας πληρέστερη ενημέρωση κατά πάγια τακτική και πρακτική μας σεβόμενοι την διεθνή δεοντολογία,  λόγω της σοβαρότητος της υπόθεσως και του μεγέθους του σκανδάλου που συγκλόνισε τον απανταχού Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Πατριάρχης σε Βικέντιο: Φύγε από την Αμερική


Του Θεόδωρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έστειλε τηλεγράφημα την παραμονή των Χριστουγέννων στον Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο, με την εντολή να φύγει αμέσως από την Αμερική. Συγκεκριμένα, το τηλεγράφημα αναφέρει τα εξής: «Τω Επισκόπω Απαμείας Βικεντίω, εις Μπρούκλιν.



Υπομιμνήσκοντες προγενεστέραν εντολήν Εκκλησίας προτρεπόμεθα εγκαταλείψητε αμέσως Ηνωμένας Πολιτείας.



Πατριάρχης Βαρθολομαίος.



Φανάριον 24.12.2010».



Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Επίσκοπο Βικέντιο, μας είπε «ουδέν σχόλιον».



Ο κ. Βικέντιος από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010, που επανήλθε εξ’ Ελλάδος διαμένει στο δωμάτιό του το οποίο βρίσκεται εν αγαστή στο κτιριακό συγκρότημα του ιερού ναού του Αγίου Νεκταρίου στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ο οποίος (ναός) αποτελεί Μετόχι της Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου Αστόριας. Από όσο είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Ε.Κ.» ο Επίσκοπος Βικέντιος εξακολουθεί να είναι εγγεγραμμένος στο Μοναχολόγιο της Μονής, δηλαδή κατά τα εκκλησιαστικά θέσμια θεωρείται μέλος της Μοναστικής Αδελφότητας της Μονής Χρυσοβαλάντου, ενώ από νομικής πλευράς είναι γενικός γραμματέας του Νομικού Προσώπου της Μονής κατά τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς της πολιτείας της Νέας Υόρκης όπου είναι εγγεγραμμένη η Μονή.



Σύμφωνα με τη νομική διάσταση του θέματος, ουδεμία τροπολογία ή αλλαγή μπορεί να γίνει στο νομικό καθεστώς της Μονής χωρίς τη συμμετοχή και συναίνεση του Επισκόπου Βικεντίου.



Πρόσφατα η Τράπεζα επέστρεψε τις επιταγές οι οποίες έφεραν την υπογραφή του προσωρινού ηγουμενεύοντος Επισκόπου Φιλομηλίου Ηλία, καθότι δεν αναγνωρίζεται η ταυτοποίηση του ονόματός του στα αρχεία της τράπεζας.



Στο τηλεγράφημά του, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρεται στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου της 2ας Δεκεμβρίου 2010, σύμφωνα με την οποία «απεφάσισεν ομοφώνως, να αποδεχθεί τας υποβληθείσας παραιτήσεις του Ηγουμένου Μητροπολίτου Τυάνων Παϊσίου και του Αναπληρωτού Ηγουμένου Επισκόπου Απαμείας Βικεντίου, παραμενόντων του λοιπού εκτός Αμερικής».



Ηδη αμφότεροι οι πρώην ηγέτες της Χρυσοβαλάντου, Μητροπολίτης Παϊσιος και Επίσκοπος Βικέντιος τέθηκαν την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε επ’ αόριστο αλειτουργησία και αργία, πράγμα το οποίο συνιστά εκκλησιαστική και κανονική ποινή καθότι δεν έχουν το δικαίωμα να τελέσουν Θεία Λειτουργία, μυστήρια ή οποιαδήποτε άλλη Ακολουθία ή ιεροπραξία.



Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προτίθεται να επαναφέρει το θέμα της Μονής Χρυσοβαλάντου και της πρώην ηγεσίας της στην ερχόμενη συνεδρίαση της Συνόδου του Φαναρίου την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011, ενώ τούτη τη φορά φέρεται αποφασισμένος να δρομολογήσει ακόμα και την εσχάτη των ποινών, την καθαίρεση για τον κ. Παϊσιο τουλάχιστον, διότι ήδη έχει γίνει αποδέκτης επικριτικών σχολίων και περίεργων διαδόσεων τόσο εξ’ Ελλάδος, όσο και από άλλα μέρη, ενώ διάχυτη είναι η εντύπωση ανάμεσα στους εκκλησιαστικούς και μη κύκλους της Ελλάδας και όχι μόνο, πως έγινε απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου.



Ο «Ε.Κ.» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι μετά την ανάγνωση της έκθεσης της Εξαρχίας στη συνεδρίαση της Συνόδου από τον Αρχιγραμματέα Ελπιδοφόρο Λαμπρυνιάδη στις 2 Δεκεμβρίου 2010, ο Πατριάρχης δεν την άφησε να κατατεθεί στα πρακτικά της Συνόδου, αλλά την πήρε ο ίδιος στο γραφείο του. Επίσης, ο ίδιος κρατεί τον ογκώδη φάκελο με πλειάδα στοιχείων ενυπόγραφων καταθέσεων θυμάτων αμφοτέρων των φύλων, αλλά και ηχητικών τεκμηρίων για τον Μητροπολίτη Παϊσιο που του παρέδωσε η Εξαρχία υπό τον Μητροπολίτη Δαραδανελίων.



Αναφορικά με τον κ. Βικέντιο, ο Πατριάρχης προσανατολίζεται να θέσει θέμα απειθαρχίας και ανυπακοής προς την απόφαση της Συνόδου να παραμείνει και αυτός «του λοιπού εκτός Αμερικής» και να προτείνει την καθαίρεσή του. Σύμφωνα με τα επίσημα Δίπτυχα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θεσμικά ο Επίσκοπος Βικέντιος είναι Βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.



Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν πως ήδη έχουν δρομολογηθεί μηνύσεις από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον του Μητροπολίτη Παϊσίου, της Μονής Χρυσοβαλάντου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου και έχουν προσληφθεί δικηγόροι, που ειδικεύονται επί του θέματος ή συνεργάζονται με ειδήμονες νομικούς, οι οποίοι αντιπροσώπευσαν θύματα παιδεραστίας Ρωμαιοκαθολικών παπάδων και επισκόπων και τα οποία αποζημιώθηκαν με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.



Ο «Ε.Κ.» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος φέρεται να είναι έντονα ανήσυχος για το σκάνδαλο της Μονής Χρυσοβαλάντου, ιδιαίτερα έπειτα από την αποκαλυπτική συνέντευξη του Επισκόπου Απαμείας Βικεντίου στο «Περιοδικό» του «Ε.Κ.» το Σαββατοκύριακο 17-18 Δεκεμβρίου 2010, στην οποία αποκάλυψε ότι ακόμα και ο ίδιος του ο αδελφός, ο Σπύρος Μαλαματένιος, έπεσε θύμα του κ. Παϊσιου στην ηλικία των 17 ετών, αλλά και για συμμετοχή κληρικού της Αρχιεπισκοπής Αμερικής σε οργιακές καταστάσεις.



Εν τω μεταξύ, δίαυλο επικοινωνίας κατά ηλεκτρονικό τρόπο έχει ανοίξει με την αποσχηματισθείσα Μοναχή Χριστονύμφη Φιτζπάτρικ, ο Αρχιγραμματέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης και συγκεκριμένα δια του γνωστού Facebook.

Δεκέμβριος 29, 2010


ΣΧΟΛΙΟ GREEKAMERICANNEWSAGENCY:
Ωστόσο, επειδή στην κάλυψη ειδικά αυτής της υπόθεσης έχουν παρατηρηθεί 10αδες υπερβάσεις και παραβάσεις των διεθνώς γνωστών παραδεκτών και αποδεκτών από αναγνωρισμένα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ κανόνων δεοντολογίας θα πούμε μόνο τούτο μετά από σχεδόν δυο μήνες ως γενική παρατήρηση όχι μόνον δική μας αλλά και 100αδων αναγνωστών μας.

Αυτό λοιπόν που έχουμε να τονίσουμε με καλόπιστη διάθεση, είναι ότι εδώ και δυο μήνες και ειδικά από τις 28.10.2010 όλα όσα παρατίθενται από τον εν λόγω συντάκτη(Θ.Κ.) για την συγκεκριμένη υπόθεση του σκανδάλου Παϊσίου όλοι πλέον γνωρίζουν πως όλα-μα όλα όμως(!)- είναι copy -clopy- paste από το πρακτορείο μας! Μάλιστα στην σχετική συνέντευξη του Επισκόπου Απαμείας δόθηκε και μια απάντηση άκρως αφφοπλιστική -και κάτι που εκ μέρους μας τονίζονταν εδώ και μήνες και όσο διάστημα ο Ε.Κ. τόνιζε πως όλα ξεκίνησαν με την περιβόητη συνέντευξη Βικεντίου για τον Γεώργιο Λεμονάκη νομίζουμε η απάντηση του ήταν η πλέον ενδεδειγμένη. Παρ όλα αυτά αυτή η πρακτική του στρουθοκαμηλισμού και του αληθωρισμού μάλλον δεν τιμά καθόλου μα καθόλου τον κατά τ άλλα έμπειρο περί τα εκκλησιαστικά ζητήματα Θεολόγο και συνάδελφο κ. Θ. Καλμούκο! Υποτιμά την νοημοσύνη των αναγνωστών του Ε.Κ. στους οποίους συμπεριφέρονται πολλές φορές σα να είναι μέσα σε γυάλα και ωσάν να μην διαβάζουν τίποτε άλλο πέραν του Ε.Κ ή ακόμα χειρότερα σα να ζουν μακράν της τεχνολογίας και του διαδικτύου... Έίναι κρίμα για τον εκδότη κ. Αντώνη Διαματάρη, έναν άνθρωπο που παρά τις όποιες διαφωνίες που έχουμε μαζί του για συγκεκριμένα και επί μέρους ζητήματα αλλά δεν μας χωρίζει τίποτα απολύτως,αντιθέτως μας ενώνουν πολλά αν βαθύνει περισσότερο η σκέψη του ως προς το μέλλον του Ελληνισμού στην Αμερική, τον οποίο αν μη τι άλλο μια τέτοια πρακτική- αληθωρισμού και στρουθοκαμηλισμού- τον εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια της κοινής γνώμης. Κοινή γνώμη που και βλέπει, και διαβάζει, και μαθαίνει και συγκρίνει. Δεν νομίζετε ότι πρέπει να κάνετε ένα βήμα μπροστά και να συμπεριφέρεσθε στους αναγνώστες πιο  άμεσα, ελεύθερα δημοκρατικά και προ πάντων σα να μη ζουν σε γκέτο με ολοκληρωτικό καθεστώς που κυβερνούν οι λίγοι της ολιγαρχίας της δήθεν οργανωμένης ομογένειας, όπου αναγκαστικά διαβάζουν μόνο το "έντυπο του κόμματος"!   Είναι λοιπόν κρίμα να συμπεριφέρεται ο Ε.Κ. με ανόητους παλιμπεδισμούς κανόντας τέτοιες σοβαρές παραβάσεις είτε μη αναφέροντας την πηγή πολλών απίό τις ειδήσεις που αναπαράγει και μάλιστα αρκετά μετά, αποκρύπτοντας  στις αναφορές του τις πηγές ή ακόμα χειρότερα αποκρύπτοντας ειδήσεις που αφορούν την πολύκροτη υπόθεση επειδή αναγκαστικά θα πρέπει να γίνει αναφορά στον δημοσιογράφο που αποκάλυψε το τεράστιο και άνευ προηγούμενου για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία σκάνδαλο. Κρίμα... Δεν τιμά αυτή η πρακτική ούτε εσάς κ. Διαματάρη ως  άνθρωπο και εκδότη ενός πράγματι ιστορικού εντύπου του οποίου ηγείστε τα τελευταία χρόνια,  ούτε το αξιότιμο προσωπικό των συνεργατών σας, ούτε πόλύ περισσότερο τέτοια συμπεριφορά αξίζει στην Ελληνική Κοινότητα στην οποία δυστυχώς συμπεριφέρεται η εφημερίδα (σας) ωσάν να είναι πράγματι γκέτο!Κρίμα.  Υγεία και Καλή χρονιά να έχουμε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου