Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Παναγιότατε προσέξτε σας παραπληροφορούν! Σας εξαπατούν! σας στήνουν παγίδα!


12.20.2010
Προς Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο
Αυτό είναι για να σας ενημερώσει ότι ζητήθηκε από τράπεζα First Central Savings να γίνει αλλαγή τίτλων στους λογαριασμούς της Αγίας Ειρήνης. Η αλλαγή επρόκειτο να αφαιρέσει τους τρέχοντες εξουσιοδοτημένους υπογράφοντες, τον Επίσκοπο Βικέντιο Μαλαματένιο και τον Μητροπολίτη Παΐσιο Λουλουργά και να αντικαταστήσει τις δυο υπογραφές με την υπογραφή του Επισκόπου Φιλομιλίου, Ηλία Κάτρε.

Σύμφωνα με την πολιτική της τράπεζάς μας, δεν μπορούμε να κάνουμε καμία αλλαγή τίτλων, χωρίς να υπάρχει νέο καταστατικό της εταιρίας και νέα βεβαίωση εταιρίας, που διορίζει τους νέους υπογράφοντες.


 
Επιπλέον, ζητούμε από τους τρέχοντες υπογράφοντες Επίσκοπο Βικέντιο Μαλαματένιο και Μητροπολίτη Παΐσιο Λουλουργά να αποσύρουν την υπογραφή τους από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς.

Επίσης, σας κάνουμε γνωστό ότι ουδέποτε ο επίσκοπος Βικέντιος Μαλαματένιος και ο Μητροπολίτης Παΐσιος Λουλουργάς μας έδωσαν εντολή να παγώσουμε τους λογαριασμούς.

Βάση του νομικού μας τμήματος, ο λογαριασμός θα μείνει κλειδωμένος, εκτός και αν λάβουμε τα παραπάνω αναφερόμενα έγγραφα. Για καθε πληροφορία επικοινωνείστε μαζί μου.  
ΥΠΟΓΡΑΦΗ



Το σημερινό  αδιάσειστο και αδιάψευστο ντοκουμέντο αν μη τι άλλο αυτό που επιβεβαιώνει είναι όσα έχουμε αποκαλύψει για τις δυσκολίες που αναφύονται ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την νομιμοποίηση τους ενώπιον των νόμων της πολιτείας. Αποφάσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν αν δεν υπάρξει εκ των πραγμάτων η κατ αρχήν και δημοσίως  δεδηλωμένη  συνέναιση και η συνεργασία του Επισκόπου Ααπαμείας, για αυτό και έχουμε  πολύ πριν της αποφάσεως της 2ας Δεκεμβρίου γράψει ότι ο ρόλος του Βικεντίου καθίσταται αναγκαστικά ρυθμιστικός -και ενδεχομένως ιστορικός αν τελικά το πατριαρχείο υποκύψει και ενδώσει στις  πιέσεις θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων και για την τιμωρία του Βικεντίου...Το γιατί; ποιοι; και πως; πιέζουν θα το δούμε στην πορεία της έρευνας και των αποκαλυπτικών ρεπορτάζ που θα επακολουθήσουν...
  
Το παραπάνω έγγραφο -το οποίο ζήτησαμε και λάβαμε  με ευθύνη μας  για να το στείλουμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο,  εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων της προσεχούς Πατριαρχικής Συνόδου (την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου), αλλά κυρίως διότι είμαστε πεπεισμένοι για το εντόνοτα θολό παρασκήνιο που εδώ και ημέρες εκτυλίσσεται σε Φανάρι και ΝΥ,  θέλαμε με αποδείξεις, στοιχεία και ντοκουμέντα,  να αποκαλύψουμε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ποιοι; και πως; τον εξαπατούν με την συνεχή και κατά σύστημα  και βάση σχεδίου και επί σκοπού παραπληροφόρηση! Παραπληροφόριση που έχει ένα και μοναδικό αποκλειστικό στόχο, την τιμωρία πάση θυσία  και του Βικέντιου, εν όψει τη καθαίρεσης του Παϊσίου η οποία που όπως  έχουμε γράψει και αποκαλύψει προχωρά με "διαδκριτικές και μυστικώ τω τρόπω"... Για την καθαίρεση του Βικεντίου θα δούμε πως και με ποιο τρόπο πιέζει ο Αρχ. Αμερικής Δημήτριος  για λόγους άσχετους επί της ουσίας της υπόθεσης αλλά για εντελώς διαφορετικούς που σύντομα θα αποκαλύψουμε όπως πάντα με στοιχεία αποδείξεις και αδιάσειστα ντοκουμέντα. Έτσι εδώ και πολλές ημέρες έχει κινηθεί ένας μηχανισμός παραπληροφόρισης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με στόχο να διαβληθεί ο Βικέντιος και να προκληθεί η καθαίρεση του!...όχι για συμμετοχή σε σκάνδαλα ανήθικα όπως προκύπτει από αδιάσειστα στοιχεία για τον Παϊσιο αλλά... για απείθεια! Και έτσι όπως το Πατριαρχείο μέχρι στγιμής στην υπόθεση αυτή περιέργως και ανεξήγητα, για πρώτη φορά στην ιστορία της υπέρ1000χιλιετους ιστορίας του,  ανακοινώνει αποφάσεις χωρίς λεπτομέριες και ποινές χωρίς να αιτιολογεί για ποια αδικήματα και βάση και ποιών κανόνων που παραβιάστηκαν και από ποιον από τους δυο Αρχιερείς που προς το παρόν τους έχει επιβληθεί η επ αόριστω Αργία από κάθε ιεροπραξία! Το πως και γιατί επεβλήθη ίσως η πλέον αυστηρή ποινή για Αρχιερέα και δει για Αρχιερέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό επισήμως παρά μόνο μέσα από τα ρεπορτάζ και τις αποκαλύψεις (μας). Πρακτική ασυνήθιστη μέχρι σήμερα για το Φανάρι... 

Το έγγραφο αυτό που σήμερα αποκαλύπτουμε όμως επιβεβαιώνει και όσα είχαμε εγκαίρως αναλύσει με την αποκάλυωη των ιστορικών κειμένων που διέπουν το καθεστώς λειτουργίας της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.΄

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος όμως  όπως διασταυρώνεται από αξιόπιστες πηγές μας, δείχνει ιδιαίτερα  ανήσυχος για τις περαιτέρω εξελιξεις της δυσώδους αυτής υπόθεσης,  μετά από  απόρρητο 4σελιδο αναλυτικό κείμενο  που έλαβε πριν από λίγα 24ωρα  με πληροφορίες που αφορούν στην  πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου για γεγονότα και καταστάσεις  που διαδραματίζονται στο παρακήνιο,  από πηγή που γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση εξ αρχής και σε όλες τις, τις γκρίζες και σκοτεινές πτυχές της...Πηγή που γνωρίζει πολλά όχι μόνον, για την υπόθεση αυτή και  φαίνεται να έχει άμεση επικοινωνία με τα θύματα ασέλγειας και βιασμού από τον Παϊσιο...αλλά και για το έντονο παρασκήνιο που διαδραματίζεται στο Φανάρι και την Αρχ. Αμερικής.   

Το έγγραφο υπογράφει ανώτερο, ελληνικής καταγωγής, διευθυντικό στέχλεχος της τράπεζας First Central Savings Bank    στην οποία έχει εδώ και χρόνια τους λογαριασμούς της η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου και απευθύνεται προσωπικά στην Α.Θ. Π.  όπως  ακριβώς το ζητήσαμε!

Μόλις το παραλάβαμε το προωθήσαμε  μέσω email προς στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και  το  αποστείλαμε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με κάθε δυνατό τρόπο και από αρκτές διαφορετικές πλευρές! Κυριολεκτικός βομαρδισμός προς όλοςυ αυτούς που απεργάζονται  διάφορα σενάρια με στόχο τον Βικέντιο...   Το έγγραφο που τινάζει στον αέρα όλη την σκευωρία που εξυφαίνεται με στόχο τον επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο εστάλη,  με κοινοποίηση και σε άλλους δυο αποδέκτες(για λόγους ασφαλείας ή σε περίπτωση που δεν το ελάμβανε για τεχνικούς λόγους ο Πατριάρχης). Σκευωρία που χωρίς αμφιβολία  συντονίζεται  και υλοποιείται από ανθρώπους του Παϊσίου και από άτομα που δημόσια στήριξαν τον άνθρωπο αυτό... Ποιοι είναι αυτοί ; Δυστυχώς η αποκάλυψη τους σήμερα απλά σκιαγραφείτε ήδη με την αποκάλυψη όλων αυτών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν εμπλακή σε διάφορα επεισόδια εναντίον του Βικέντιου από την πρώτη ημέρα που δημοσίως ξέσπασε αρχικά ως κόντρα και θέατρο του παραλόγου μέχρι την αποκάλυψη του τεράστιου και άνευ προηγουμένου  σκανδάλου που συγκλονίζει το Πατριαχείο, το οποίο θα αρχίσει να συνέλθει από το ισχυρό ΣΟΚ. Σκάνδαλο που συγκλονίζει τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία και από ότι φαίνεται μια ιστορία με πολλές πολλές γκρίζες και ακόμα πιο σκοτεινές πτυχές που θα δούμε τα προσεχή 24ωρα.

Το ντοκουμέντο αυτό, το οποίο έχουμε (και official) στην διάθεση μας, καταρρίπτει όλες τις σκευωρίες και τα ψεύδη που έλεγαν και διερέαν οι γνωστοί κύκλοι-της ανωμαλίας- στο Φανάρι και από την ΝΥ   προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο εναντίον Βικεντίου!  Κατηγορίες  που εκτοξεύοταν εναντίον του Επισκόπου Απαμείας  του τύπου  πως "ο Βικέντιος πάγωσε τους λογαριασμούς της Αγίας Ειρήνης"!

Το έγγραφο αυτό  έχει από σήμερα το πρωί προκαλέσει έντονο εκνευριμό όχι μόνο στο Πατριαρχείο  και προσωπικά στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους στενούς  συνεργάτες του(βλ Αρχιγραμματέα Ελπιδοφόρο ο οποίος έχει εμπλακή σε αυτή την υπόθεση με λανθάνουσα πορεία που τον εκθέτει προσωπικα). Εκνευρισμό και ένταση τέτοια στο Φανάρι με διαστάσεις απρόβλεπτες προς το παρόν για αρκετούς από εκείνους που εμπλέκονται και πολύ σύντομα τα προσεχή 24ωρα θα αποκαλύψουμε ονομαστικά...

Ο Πατριάρχης βαρθολομαίος μόλις έλαβε το συγκεκριμένο έγγραφο,  παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμα του ζήτησε αμέσως να διευρευνηθεί ή όλη υπόθεση διερωτώμενος δικαίως  και  ορθώς "γιατί εκείνος είχε διαφορετική πληροφόρηση" από τους αρμόδιους εντεταλμένους και εκπροσώπους του στο Φανάρι-τον Αρχιγραμματέα- και την Νέα Υόρκη, τον Μητροπολίτη Ευάγγελο με την ιδιότητα του πρώην ηγουμενεύοντα;

Εκνευριμός,  ο απόηχος του οποίου και η ένταση του ιδίου του Πατριάρχη έφτασε  και στην Νέα Υόρκη με ζωηρό τρόπο προς κάθε κατεύθυνση. Πανικόβλητος σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης  Ευάγγελος-και οι περί αυτών εμπλεκόμενοι λαϊκοί - πήρε εν εξάλλω καταστάσει  την τράπεζα και ζητούσε να μάθει ποιος; και γιατί; έστειλε αυτό το έγγραφο στον Πατριάρχη; ρωτώντας επί πλέον πως και γιατί  έφτασε στα χέρια αυτό το έγγραφο; Είναι το έγγραφο που κυριολεκτικά τον τινάζει στον αέρα γιατί δείχνει και επιβεβαιώνει την προσπάθεια εξαπάτησης του Μητροπολίτη Ευάγγελου εις βάρος της τράπεζας  την οποία  είχαμε αποκαλύψει ήδη στις 23.12.2010 καθώς και τις συνέπειες της πράξεως αυτής που αν μη τι άλλο εκθέτει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και θέτει σε μεγάλο κίνδυνο όχι μόνο την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου αλλά και -θα το επαναλάβουμε για ακόμα μια φορά -το Πατριαρχείο!

Ημέρες τώρα, γράφαμε για το έντονοτατο παρασκήνιο που εκτυλίσσεται γύρω από την υπόθεση της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και το σκάνδαλο Παϊσίου. Τα όσα διαδραματίζονται από ανώτερους λαϊκούς αξιωματούχους με θέση κοινωνική και πολιτική, από παράσιτα, παράγοντες και παραγοντίσκους, εκδότες και μικροεκδότες όπως ο Απόστολος Ζουπανιώτης που από την αρχή όταν αρχίσαμε να ξετυλίγουμε τις πιο γκρίζες και σκοτεινές πτυχές της βρόμικης αυτής υπόθεσης  υποστήριξε και μάλιστα  με σθένος τις θεωρίες περί "σκευωρίας Βικεντίου-Στεφανόπουλου" εναντίον του "αθώου" Παϊσίου. Ίντριγκες και διαπλοκή που αφήνουν άφωνο τον κάθε ένα μας ειδικά όταν σε όλα αυτά διαπιστώνεται με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα η  άμεση εμπλοκή  του ιδίου του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και των ανθρώπων του στην Αμερική, την Ελλάδα και την Κωνσταντινούπολη. Ίντριγκες και διαπλοκή εναντίον ποιου νομίζετε, θα το πούμε με κίνδυνο να παρεξηγθούμε για ακόμα μια φορά και να συνεχιστεί ο πόλεμος λάσπης, ύβρεων, συκοφαντιών και δυσωδίας εις βάρος μας,  του Επισκόπου Βικεντίου!   Δυστυχώς όμως για όλους αυτούς  η μέχρι σήμερα εξέλιξη και πορεία των γεγονότων  αυτής της υπόθεσης, μας επιβεβαιώνει διαρκώς! Στις 23 Δεκεμβρίου2010 αποκαλύψαμε με αποκλειστικό ρεπορτάζ την γκάφα του Μητροπολίτη Ευάγγελου και την προσπάθεια εξαπάτησης της τράπεζας για αυτό και πάγωσαν οι λογαρισμοί -με απρόβλεπτες συνέπειες- της Αγίας Ειρήνης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ.   

Τον άνθρωπο που θα παραμείνει στην ιστορία της ζώσας και δρώσας ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ ως εκείνος που υποστήριζε, με σθένος και πάθος με κάθε τρόπο ακόμα και με λάσπη και ψεύδη  και φέρεται να  υποστηρίζει ακόμα -παρασκηνιακά- τον πρώην ηγούμενο "Μητροπολίτη" τυάνων της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Παϊσιο...Κόντρα που θα καταλήξει στα δικαστήρια σε Αμερική και Ελλάδα στα οποία έχει καταφύγει ο Επίσκοπος Βικέντιος εναντίον του κ. Απόστολου Ζουπανιώτη.




Το έγγραφο που αποκαλύπτουμε σήμερα  και έχουμε στην διάθεση μας (δημοσιεύουμε  όμως μόνον  την ακριβή μετάφραση του) στείλαμε αργά χτες βράδυ 30.12.2010 στο Οικουμενικό Πατριαρχείο προσωπικά στον Παναγιότατο μαζί με μια σειρά άλλων στοιχείων- και για λόγους αρχής και δεοντολογίας  δεν το παρουσιάζουμε (ακόμα)- για να δείξουμε στον Πατριάρχη  ποιοι; και πως; τον εξαπατούν και τον παραπληροφορούν συστηματικά και κατ εξακολούθηση! Το έγγραφο ζητήσαμε να φτάσει στον Πατριάρχη και στο Πατριαρχείο επίσημα και μέσω τραπέζης στο προσωπικό fax του Πατριάρχη ενώ η ίδια η τράπεζα κοινοποίησε και στους άμεσα ενδιαφερόμενους κ.κ. Παϊσιο και Βικέντιο. Φυσικά υπενθυμίζεται πως ο κ. Παϊσιος έχει παραιτηθεί όπως έχουμε αποκαλύψει  όχι μόνο από την θέση και τα καθήκοντα του ως ηγουμένου και μέλους της μοναχικής αδελφότητας αλλά εκ των πραγμάτων με βάση τον ισχύοντα καταστατικό χάρτη που υπέγραψε ο Πατριάρχης το 1998 έχει εκπέσει και από το αξιώμα του ως μέλους της εταιρίας. Αντιθέτως ο Βικέντιος έχει παραιτηθεί μετά από απαπίτηση της Συνόδου από την   θέση του ως αναπληρωτή ηγουμένου ενώ  δεν έχει παραιτηθεί ούτε από μέλος της μοναχικής αδελφότητας ούτε από την θέση του ως γαρμματέα της μονής! Και εδώ είναι το κλειδί  της ίλης υπόθεσης...   

Το έγγραφο αυτό ζητήσαμε μέσω συνεργάτη μας από την τράπεζα First Central Savings Bank ακριβώς γιατί ξέραμε πως προείλθε με fax στις 24.12.2010  η κατεπείγουσα επιστολή  του Πατριάρχη προς τον Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο και με αυστηρή εντολή να αποχωρήσει πάραυτα από τις ΗΠΑ. Η υπόθεση έχει μεγάλο βάθος, συνέχεια και εξελίξεις που διαγράαφονται στο  σκοτεινό και γκρίζο παρασκήνιο. Εξελίξεις που θα δούμε με το άνοιγμα της νέας χρονιάς... Γεγονότα που θα σας εκπλήξουν και θα σας αφήσουν άφωνους για το τι εξυφαίνεται και από ποιους; Εις βάρος του Βικεντίου! Ναι όπως το διαβάζετε εις βάρος του επισκόπου Απαμείας Βικεντίου προκειμένου να προακλεσουν την οργή του Πατριάρχη και εν συνεχεία  και την καθαίρεση του Βικεντίου...για απείθεια! .Οπως πιέζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και οι περί αυτών για πολλούς και διάφορους λόγους τους οποίους θα δούμε με στοιχεία ντκουμέντα και αποδείξεις... Στόχος να επέλθει μεγάλη σύγκρουση μεταξύ Βικεντίου και Πατριαρχείου!Ποιοι την επιζητούν και την επιδιώκουν αυτή την μεγάλη σύγκρουση και γιατί; θα το δούμε σε προσεχή αποκαλυπτικά και εκτενή ρεπορτάζ...

Τέτοια σύγκρουση και τέτοιας έκτασης(όπως ελπίζουν) η οποία αν τελικά το Πατριαρχείο και ο Πατριάρχης παραπλανηθούν από τους γνωστούς κύκλους που σκοπίμως τον παραπληροφορούν όπως σήμερα αποδείξαμε περίτρανα, με στοιχεία, αποδείξεις και προ πάντων αυτό που μας χαρακτηριζει και διαχωρίζει απόο όλους του άλλους και τα λεγόμενα ομογενειακά ΜΜΕ- ντοκουμέντα,  θα επιφέρει πολλές εξελίξεις... Εκείνοι που την σχεδιάζουν ξέροντας τι μέλει γεννέσθαι, ξέρουν που και γιατί το πάνε προς αυτή την συγκεκριμένη σύγκρουση.  Σκόπιμα σε τροχιά σύγρκουσης αυτές οι δυο πλευρές. Το γιατί; Η εύκολη απάντηση είναι το ξεπάστρεμα του Βικεντίου και η απομάκρυνση του από την Αμερική πάση θυσία και με κάθε τρόπο ει δυνατόν, τιμωρημένος ταπεινωμένος ώστε να μη μπορεί να αμυνθεί. Έτσι νομίζουν.. Θα γίνουν πολλά και έρχονται πολλές εξελίξεις...Το ξανά λέμε και το υπογραμίζουμε. Οι επόμενες οκτώ ημέρες περιέχουν μέσα πολλά γεγονότα που προδιαγράφονται δυσοιωνα αμφότερα για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές...  Εξελίξεις που θα επιφέρουν   ανατροπές και ανακατάξεις στην πολύκροτη υπόθεση της Αγίας Ειρήνης και του τεράστιου, ανευ προηγουμένου για  την Ορθοδοξία και τον απανταχού Ελληνισμό, σκανδάλου Παϊσίου...
η έρευνα και το ρεπορτάζ συνεχίζεται...

 
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 31.12.2010
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου