Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

"Την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική" Μια εκδήλωση για τους λάτρεις και εραστές της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας με αιχμές, καρφιά και πολλά μηνύματα...

BROOKLYN- ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 
Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και από κοντά τον Ιατρό χειρούργο  ικανό, και αληθινά  άξιο για την προσπάθεια του  μελετά και να ενημερώνεται αλλά και να ενημερώνει για  την ιστορίας της Ελληνικής γλώσσας   Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκη σε μια ακόμα  διάλεξη  του με θέμα "την Ελληνική γλώσσα ως διαχρονική αξία".  

Η εκδήλωση, την οποία και εμείς στηρίξαμε και προβάλλαμε εδώ και αρκετές ημέρες με πρωτοσελίδο post στην κεντρική διαδικτυακή ιστοσελίδα μας αλλά και στο ομόνυμο BLOG, οργανώθηκε από το περιφερειακό τμήμα του Ελληνοαμερικανικού Συμβούλιου Γυναικών της Νέας Υόρκης, την ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής και στηρίχτηκε από 10αδες  εθνικό-τοπικούς συλλόγους της μείζονος περιοχής της πολιτείας της Ν.Υ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο συντονιστής εκπαίδευσης της Νέας Υόρκης κ. Βληκίδης, αρκετοί Κρήτες(λόγω και της καταγωγής του εισηγητή) εκπρόσωποι σχεδόν όλων των τοπικών ΜΜΕ της περιοχής και φυσικά αρκετοί προσκεκλημένοι.  
















Οι  οικοδεποστές της βραδιάς το ζεύγος Αλίκη και Μιχάλης Χαλκιά στο γνωστό The Grand Prospect Hall στο Brooklyn. της Νέας Υόρκης καλοσώρισαν με θερμά λόγια τους προσκεκλημένους τους και ανακοίνωσαν πως φιλοδοξούν αυτό το γνωστό σε όλη την πολιτεία της ΝΥ  πολιτισμικό και πολιτιστικό κέντρο "να γίνει ταυτόχρονα(σ.σ. εκτός από το  γνωστό και πολυδιαφημισμένο κέντρο-εταιρία παραγωγής , διοργάνωσης και φιλοξενείας  ιδιωτικών εκδηλώσεων κάθε φυλής και θρησκείας)  και  μια ακόμα ζωντανή  πνευματική  φιλόξενη εστία για τον Ελληνισμό της περιοχής. Μια εστία που θα παράγει προβληματισμό και σκέψη με στόχο την διατήρηση  των ηθών, εθίμων και παραδόσεων του Ελληνισμού" όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μ. Χαλκίας ενώ από την πλευρά της η κ. Αλίκη Χαλκιά αφού αναφέρθηκε συνοπτικά στο ρόλο του ΕλληνοΑμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών προσκαλώντας και νέα μέλη -άνδρες και γυναίκες να εγγραφούν με την διαφορά ότι οι άνδρες δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου- εξήρε τον ρόλο και την δράση  των διοργανωτών αλλά και του ομιλητή. Μετά  τους καθιερωμένους  χαιρετισμούς  απήυθυναν   εκπρόσωποι των  συνδιοργανωτών φορέων αρχισε η εκδήλωση της οποία άνοιξε ο μικρός υιός του κ. Εμμανούηλ Λαμπράκη με μικρή συμβολική  απαγγελία.   


Παρά την παγωνία, το ψύχος αλλά και τις μεμονωμένες -ευτυχώς και χωρίς καμία απήχηση και σε κανένα επίπεδο-,  αντιδράσεις του γνωστού κατά τ'άλλα στην Ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης για την πολύπλευρη πολύμορφη και πολυποίκιλη δραστηριότητα του (με ένθεν κακείθεν γνώμες να διίστανται για τα πραγματικά κίνητρα του συμπαθέστατου κατά τ' άλλα Βολιώτη αλλά ένθερμου πιστού της Ιουδαϊκής Θρησκείας καθηγητή Asher Matathia ο οποίος κυριολεκτικά βομβάρδισε τους πάντες σε όλα τα επίπεδα με email προκειμένου να πετύχει την ακύρωση και ματαίωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, εν τούτοις η εκδήλωση κατάφερε και συγκέντρωσε αρκετούς Έλληνες εραστές και λάτρεις  του Ελληνισμού, της μυθολογίας  και της Ελληνικής  γλώσσας  της περιοχής από το Brooklyn, την Αστόρια και τις γύρω περιοχές  της μείζονος περιοχής της Πολιτείας της ΝΥ. Μάλιστα σε αυτό τον ανηλεή πόλεμο, όπως χαρακτήρισε  κατά την διάρκεια της διάλεξης του ο ιατρός,  αλλά και 10αδες  άλλοι παριστάμενοι,   τις μεμονωμένες και χωρίς καμία (προς το παρόν)  απολύτως απήχηση -ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ  για να μη δημιουργούνται και λανθασμένες εντυπώσεις - του συμπαθέστατου καθηγητή κ. Ελληνικής καταγωγής  αλλά ένθερμου, και για κάποιους φανατικού πιστού του Ταλμούδ, της Τορά και της Ιουδαϊκής Θρησκείας  κ. Asher Matathia, ο οποίος "καταδίκασε" εκ προοιμίου την εκδήλωση και τον εισηγητή(Εμ Λαμπράκη) με 10αδες email που απέστειλε σε 100αδες παραλλήπτες,  που δέχεται τελευταία ο ίδιος και η οικογένεια του από τον κ. Asher,   αναφέρθηκε και  ο  Λαμπράκης. 
Της όμορφης και ζεστής εκδήλωσης προηγήθηκε μια μικρή δεξίωση εκ μέρους τους ζεύγους Αλίκης και Μιχάλη Χαλκιά.

...ΚΑΙ ΠΑΛΙ "ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ" ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΚΑΙ "ΘΑΤΡΙΚΗς ΠΑΡΑΣΤΑΣΗς"  Ο "ΓΝΩΣΤΟς" ΓΙΑ ΤΙς ΕΚΚΡΕΜΕΊς ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙς ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕς ΑΡΧΈς ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ, ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙΣ κτλ,  ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΖΟΥΜΗΣ... 

Κατά την διάρκεια και προς το τέλος  της εκδήλωσης δυστυχώς έδωσε την καθιερωμένη παράσταση ο γνωστός στην ελληνική παροικία για το μεγάλο ιστορικό στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές του με εντάλματα σύλληψης, παρενόχλησης, εκβιασμών κατ εξακολούθηση και κατ επάγγελματα με στόχο την απόκομηση κερδών όπως έχει δείξει η δημοσιογραφική έρευνα,  Πρόδρομος Ζουμής ο οποίος ως γνωστόν εμφανίζεται με μια κάμερα ανοιχτή-και χωρίς άδεια από τους οικοδεσπότες όπως κάνει πάντα-  και το γνωστό σχέδιο σε πλήρη εφαρμογή! Προκαλεί ομιλητή και κοινό με πρόσχημα θα θρησκευτικά του πιστεύω, μέχρι κάποιος που έχει άγνοια να τον ακουμπήσει και αμέσως πέφτει κάτω. Παίρνει τηλέφωνο στις αρχές και απαιτεί να έρθει το ασθενοφόρο να τον πάρει να γίνει report και μετά να απαιτεί οικονομική αποζημίωση... Χτες όμως την πάτησε γιατί είχαν ειδοποιηθεί οι ιδιοκτήτες και αμέσως  έγιναν οι δέσουσες νόμιμες ενέργεεις. Αμέσως μόλις η ασφάλεια του κτηρίου του ζήτησε το εισητήριο και την πρόσκληση και τον παρότρυνε να πάει να  δώσει το όνομα του στο desk εκείνος αρνήθηκε άρχισε να φωνάζει μπροστά στα έκπληκτα μάτια 10άδων μαρτύρων που είδαν το περιστατικό και γελούσαν - έπεσε κάτω και άρχισε να φωνάζει ότι τον έσπρωξαν -με 10αδες μάρτυρες γύρω που όλοι προθημοποιήθκαν και έδωσαν τα ονόματα τους προς επιβεβαίωση των πραγματικών περιστατικών. Περιστατικό  το οποί ταυτόχρονα καταγράφονταν και από διαφορετικές κάμερες...Αμέσως  ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Ο Ζουμής κατά το καθιερωμένο θετρικό μονόπρακτο έδωσε παράσταση και απαίτησε να τον πάρει ασθενοφόρο προσποιούμενος ότι πονούσε. Οι ασυνομικοί υπάκουσαν στον ευγενή ιδιοκτήτη  Μιχάλη Χαλκιά -και ενώ ο κόσμος παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον τον ομιλητή Εμμανουήλ Λαμπράκη- ο κ. Πρόδρομος Ζουμής πράγματι μεταφέρθηκε με ασθεννοφόρο όπως ο ίδιος ζήτησε αλλά λίγες ώρες αργόρτερα κατέληξε...στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. 
Ρωτήσαμε τον ιδιοκτήτη αν τον είχε προσκαλέσει μας είπε "όχι αλλά δεν είχα καμία αντίρηση το παιδί να παρακολουθήσει την εκδήλωση ασχέτως με τις προθέσεις του. Καλοί και ευπρόσδεκτοι όλοι εδώ εμείς πάντα κερνάμε τους καλεσμένους μας. Δεν ξέρω τι τον έπιασε και φώναζε όταν τα παιδιά της ασφάλειας του ζήτησαν το εισητήριο του και να μας πει ποιος και αν εκπροσωπεί κάποιο ΜΜΕ που εμείς δεν γνωρίζουμε-γιατί τώρα πια είναι και πολλά εδώ στην παροικία- και εκείνος άρχισε να φωνάζει κάτι ακαταλαβίστικα....ε από εκεί και πέρα τα άλλα τα είδατε.  Όπως τα είδατε φαντάζομαι έτσι θα τα μεταφέρετε στους αναγνώστες σας όλοι. Ευτυχώς ήταν ένα ατυχές περιστατικό που δεν χάλασε την όμορφη εκδήλωση μας. Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε όλοι σας και μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Να είναι καλά το παιδί! Όλα καλά. Τέλος καλό. Να είστε όλοι σας καλά." Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του ομογενή(;) Πρόδρομου Ζουμή εκκρεμούν αγωγές από φορείς της Ομογένειας με απαιτήσεις εκατομμυρίων δολαρίων για το ίδιο σκηνικό που έχει στήσει 10αδες φορές και σε άλλες εκδηλώσεις  το προηγούμενο διάστημα.    

Τελικά η εκδήλωση συνεχίστηκε με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον προς τον εισηγητή Εμμανούήλ Λαμπράκη χωρίς κανένα διάλειμμα.  

Κρίσεις και σχόλια δεν θα κάνουμε για το περιεχόμενο της διάλεξης γιατί: αφαινός, ο κόσμος και οι Πολίτες  του διαδικτύου σήμερα -εκτός από τα γνωστά σκουπίδια και παράσιτα που πάντα θα υπάρχουν για να μπορούν να γίνονται συγκρίσεις- και κρίση έχουν! Και αντίληψη! Και (κοινό) και πολλές φορές οξυδερκή Νουν διαθέτουν! Και το κυριώτερο, αποκτούν γνώση που ακόμα και αν δεν την  έχουν διδαχτεί στις εγκύκλιες σπουδές τους, (σήμερα)  με ένα "κλικ" στην απέραντη νέα βιβλιοθήκη του κόσμου, την αποκτούν έστω και περιστασιακά ή μεμονωμένα... Και αφεταίρου γιατί αντί των  δικών μας κρίσεων και σχολίων που πάντα  θα εμπεριέχουν το στοιχείο της υποκειμενικότητας, για αυτό  θα σας αφήσουμε να ακούσετε ολόκληρη την όντως κατά τ' άλλα ενδιαφέρουσα διάλεξη του κ. Εμμανουήλ Λαμπράκη.  Παρακαλούμε να ακούστε τον κ. Λαμπράκη, με την δέουσα και ανάλογη προσοχή...Σας παρακαλούμε πολύ και σας προσκαλούμε  λοιπόν -ειδικά όλους εσάς από τα διάφορα σημεία του πλανήτη και την Ελλάδα φυσικά η οποία μας παρακολουθεί ανύσταχτα.  Απεθυνόμενοι κυρίως σε όλους εσάς που μας παρακολουθείτε με ζέση και  υψηλό εθνικό πατριωτικό και θρησκευτικό συναίσθημα. Γνώστες και ευρυμαθείς, εγκυκλοπεδιστές, διακεκριμένοι επιστήμονες της Ελληνικής Γλώσσας (γλωσσολόγοι, ιστορικοί, ψυχολόγοι κτλ), ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί, και άλλοι που επίσης και εξίσου  μελετάτε -μεταξύ των οποίων ανάμεσα σας και- βαθείς γνώστες, αντικειμενικοί και διεθνώς  καταξιωμένοι  μελετητές και αληθινοί εραστές του Λόγου και του Διαλόγου ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ τον εκλεκτό κύριο Λαμπράκη. Δεινό   εύστροφο και  εφυή που όντως παρακολουθώντας τον -αν δεν γνωρίζεις και είσαι παντελώς αδιάβαστος ή αδαής περί του αντικειμένου που κάθε φορά αναλύει διεξοδικά και με τον δικό του μοναδικά παραστατικό τρόπο- σε καθηλώνει... Σας προσκαλούμε  αέναως να βρεθείτε και ΕΣΕΙς σε αυτή την διάλεξη(...) η οποία δόθηκε σαν  να ήταν παραγγελία βάζοντας μια σειρά ζητήματα -και χωρίς να τα αναλύει περαιτέρω  ίσως και για την εύστοχη και σκοπούμενη δημιουργία εντυπώσεων...   Δίνοντας μας όμως την ευκαιρία να ανοίξουμε όπως έχουμε υποσχθεί προ καιρού σε 100αδες αναγνώστες  που μας γράφουν για αυτό το ζήτημα -και μας ρωτούν γιατί δεν παίρνουμε ανοιχτά και δημόσια  θέση-για αυτό και εμ αυτή την ευκαίρια ανοίγουμε  αυτόν τον μεγάλο  φάκελο για την ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας, τις επιρροές, την μετεξέλιξη αλλά και την συνέχεια της -γιατί η Ελληνική Γλώσσα είναι μια ζωντανή διαρκής υπόθεση- σε έναν  ανοιχτό και δημόσιο διαλόγο επί όσων έθιξε, όχι μόνον ο συμπαθείς ομογενής και μελετητής της Ελληνικής Γλώσσας  Ιατρός Δρ.  Εμμ. Λαμπράκης αλλά και επί όσων την τελευταία 10ετια διακινούνται στην ευρύτερη Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ. Προκαλώντας πολλές φορές και εντάσεις μεταξύ των διαφόρων απόψεων που ενίονται εκφράζονται από τις πολλές και διαφορετικές οπτικές γωνίες που ο κάθε ένας προσεγγίζει το όλο θέμα...  Απόψεις και κίνημα αναβιώσης της αρχαίας Ελληνικής θρησκείας με το πρόσχημα πολλές φορές της έρευνας και μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας, όπως συχνά γίνεται στα τοπικά ομογενειακά ΜΜΕ... Και μάλιστα με εκπομπές που έχουν μεγάλη ακροαματιηκότητα όπως αυρτή του ΙΑΠΕΤΟΥ στον Hellas FM από τον Ομογενή -σύγχρονο Διογένη της Ομογένειας κ. Φιοντοδημητράκη με συχνά προσκελημένο τον κ. Καλόπουλο και εκλεκτούς άλλους  ερευνητές του όλου ζητήματος άλλοτε με νηφάλιες απόψεις και τεκμηριωμένο λόγο και άλλοτε με υπεφιάλλες θέσεις και φανατισμό που πόρρω απέχει από το ουσιαστικό νόημα όσων στα αλήθεια κρύβει η αρχαιολελληνική γραμματεία και πραγματεία έστω και μέσα από τον συμβολισμό της Μυθολογίας. Μυθολογία πουτ δεν ήταν τίποτα άλλο από μιας άλλης μορφής Θεολογία που χρησιμοποιούσε τις ανθρωπομορφικές εικόνες μέσα από το Κατ Εικόνα και το Καθ Ομοίση αυτών    των σοφών που για ευνόητους λόγους έπλασαν και δημιούργησαν όλες αυτές τις Θεότητες... Θεότητες που δεν  ήταν τίποτε περισσότερο από μια εικονοκλαστική απεικόνιση των ανθρώπινων  χαρακτήρων της εποχής αυτής με τα καλά και τα κακά τους ανθρώπινα μίση και πάθη.... Με τα αρνητικά και τα θετικά των χαρακτήρων   της μεγάλης και χυρσής περιόδου της λάμψης  και της διαχρονικής Σοφίας του Ελληνισμού. Ελληνισμός που σήμερα τις τελευταίες δυο 10ετιες ανθεί στην Ελλάδα  έχοντας μάλιστα με νόμιμα μέσα ιδρύσει και την αντίστοιχη με βούλα και σφραγίδα   της Ελληνικής Πολιτείας το αντίστοιχο θρησκευτικό κίνημα αναβίωσης της Ελληνικής και Ελληνιστικής Θρησκείας...      Κίνημα και απόψεις καθ όλα θεμιτές στον υγιή και ανοιχτό διάλογο  που έχει ανοίξει στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια και σε αυτόν έχουν μετάσχει μεγάλες και αναγνωρισμένες προσωπικότητες  από όλες τις πλευρές. Κίνημα που τελευταία ανθεί, ως απόηχος περισσότερο παρά ως μια  σοβαρά οργανωμένη προσπάθεια - όσων διαβάζαμε στα φοιτητικά μας χρόνια  την 10ετια του 1980 στο περιοδικό ΔΑΥΛΟΣ από  τον κ. Λάμπρου και τους στενούς συνεργάτες και ομοϊδεατές του...  Ως φυσική συνέπεια   ήρθαν και τα άλλα συναφή νεοφανή και καινοφανή κινήματα που εκφράζονται με τα αντίστοιχα  περιοδικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Κινήματα και οργανώσεις που στην συνέχεια ανέλαβαν να καλύψουν το κενό  του γνωστού ερευνητικού(σήμερα συλλεκτικού) περιοδικού ΔΑΥΛΟΣ. Ένα περιοδικό που όντως  άφησε μια χρυσή  εποχή  στον τομέα του ως πρωτοπόρα προσπάθεια, ανέμεσα στα άλλα  συναφή ανάλογα και αντίστοιχα κινήματα που εξ αντανακλάσεως έφτασαν και στην Ελληνική Κοινότητα  των ΗΠΑ(με αξιόλογα κέντρα την Νέας Υόρκη, την Φλόριδα και το Σικάγο όπου ακμάζει ο Ελληνισμός της Αμερικής.       
Σας παρατρύνουμε δε, να κρατάτε σημειώσεις,  γιατί αυτά  που θα ακούσετε  είναι  πράγματι πολύ αξιόλογα(!) καθώς επίσης και πολύ  έντεχνος, περίτεχνος  και πολυμήχανος  ο τρόπος που "δένονται" μεταξύ τους κάποιες απόψεις και θεωρίες, και που  σκοπίμως παρατίθενται  με την γεμάτη υπονοούμενα  ατάκα του ομιλητή  -στην περίπτωση μας Ιατρού Δρ. Εμμ.  Λαμπράκη "τα συμπεράσματα δικά σας ..." Θεωρίας και απόψεις που σκοπίμως παρατίθενται  ατάκτως δίκην πρυτεχνήματος  και φωτοβολίδας, ίσως γιατί ο πολύ καλός και δεινός  Ρήτωρ  επιδιώκει  να βάλει το μυαλό-του ακροατή θεατή του- να δουλέψει και να επεξεργαστεί την πληροφορία που του δίνει... Πληροφορία που νωρίτερα  έχει φιλτραριστεί και δίδεται, σχεδόν επιχειρείται εμφύτευσις ανάλογη με αυτήν που στην αρχή περιγράφει ο εισηγητής για το πως η Νέα Τάξη Πραγμάτων επιχειρρεί να δομήσει την νέα κοινωννία όχι πια σκεπτόμενων αλλά σχεδόν ρομποτικών κατασκευασμένων ανθρωποειδών ομοιομάτων όπως όντως σήμερα επιχειρείται να οργανωθεί να αποδομηθεί και επαναδομηθεί ο "νέος" άνθρωπος όχι κατά το Άνω Θρώσκω, αλλά σκέτος άνθρωπος!  Ο Εισηγητής με έναν έξυπνο τρόπο παραθέτει  πολλές φορές ειρημένες επιστημονικές(;)  σκέψεις ή μελέτες που παρουσιάζονται ως θέσφατο(;) και τετελεσμένα(;) απόσταγμα της μελέτης του {Δρ. Εμμ. Λαμπράκη...} Εμείς σας έχουμε εξάψει την φαντασία τώρα το μόνο που απομένει είναι να ακούσετε την περίφημη αυτή διάλεξη.  Με μια μεγάλη και τεράστια διαφορά ως βασική επισήμανση να έχετε πάντα κατά νούν ότι  όσα ακούγονται -και αυτό ισχύει για κάθε άποψη θρησκευτική κοινωνική ή  πολιτική - θα πρέπει πάντα να  χρήζουν (πράγματι έτσι είναι και στην προκειμένη περίπτωση)  βαθύτερης  αντικειμενικής  έρευνας. Στοχασμού για την στοχευμένη κατά άλλα διάλεξη του κ. Λαμπράκη... Διασταύρωσης και  φυσικά ιστορικής τεκμηριώσης αρκετών από όσων παρατίθενται από τον αληθινά ευρυμαθή, εραστή και -θέλουμε να πιστεύουμε- ειλικρινούς  μελετητή της ιστορικής πορείας και μετεξέλιξης της Ελληνικής γραφής και γλώσσας... Καλή ακρόαση λοιπόν.  
Ο Γιατρός Μανώλης Λαμπράκης* γεννήθηκε σε ένα μικρό, απόκρημνο  ορεινό χωριό της Κρήτης όχι μακρυά από το Δικταίον άντρον που κρύφτηκε ο Δίας για να αποφύγει τον Κρόνο.

Τα πρώτα γράμματα στο μικρό χωριό από αληθινά φωτισμένους δασκάλους τούδωσαν τη σπίθα της αναζήτησης, της αλήθειας και την ακατάλυτη πίστη στο Θείο. Τα γυμνασιακά του χρόνια στην Ιεράπετρα ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, την ποίηση και την συγγραφή παρ’ όλο ότι διάλεξε πρακτική κατεύθυνση δηλαδή στον κλάδο των φυσικομαθηματικών επιστημών, η αγάπη του για την γλώσσα την παράδοση και τον πολιτισμό ήταν παροιμιώδης. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου πάντα αντί εκθέσεων έγραφε ένα ποίημα ακόμη και στις τελικές εξετάσεις. Η αγάπη του για την γλώσσα αναγνωρίσθηκε από όλους τους καθηγητάς των αρχαίων και των νέων Ελληνικών καθώς ουδέποτε βαθμολογήθηκε λιγώτερο από 19 σε αυτά τα δύο μαθήματα.

Οι Πανεπιστημικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου εισήχθη μετά από πολύ δύσκολες εξετάσεις περατώθηκαν χωρίς καμμία καθυστέρηση.
Πάντα απλώνοντας τα μάτια ψηλότερα και σε μιά εποχή δύσκολη για την Ελλάδα αποφάσισε να συνεχίση τις σπουδές του στην Αμερική στον κλάδο της Χειρουργικής.

Μετά την 6ετή φοίτηση στα Πανεπιστήμια Mount  Sinai και State University παρέμεινε ως ακαδημαϊκός και σύντομα έφτασε στη θέση του επίκουρου καθηγητή της χειρουργικής. Περισσότερο ασχολείται με την τραυματιολογία και τα τελευταία 15 χρόνια αποφάσισε  να υπηρετήση τους απλούς ανθρώπους της παροικίας μας χωρίς προβολή ή δημοσιότητα. Αγαπά την Ελλάδα τη γνώση και την αλήθεια.
*το παραπάνω βιογραφικό διανέμεται από τους κατά περίπτωση  φορείς διοργάνωσης των διαλέξεων του Δρ.  Ε.Λαμπράκη.    

4 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βάθη της καρδιάς μου…….
    στον Ερευνητή-Ιατρό-Επιστήμονα- ΔΑΣΚΑΛΟ Εμ. Λαμπράκη,
    είναι πολύ ΛΙΓΟ – ΜΙΚΡΟ για να με εκφράσει.
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Επειδή μια εικόνα = χίλιες λέξεις , ΘΕΡΜΩΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, την ανάρτηση και
    του συνοδευτικού οπτικού υλικού (σλάϊτς-διαφάνειες, παρουσίαση ppt,…..)
    για την σε βάθος – πληρέστερη κατανόηση – εμπέδωση της ομιλίας.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους όσοι βοήθησαν & με όποιον τρόπο την ανάρτηση της
    ομιλίας στο διαδίκτυο.
    ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως θα μπορούσαμε να το έχουμε και με εικόνα αν είναι κινηματογραφημένο?
    Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για το έργο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΓΑΝ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ, ΑΝΑΝΔΡΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ (ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΕΝΟΧΗΣ ΤΟΥ), ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΜΙΧ. ΧΑΛΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΑΒΑΓΑΝ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΞΩ, ΕΝΩ ΕΓΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΑ ΒΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΜΟΥ...!!! ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΡΘΡΩΣΗΣ, ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΣΘΕΝΟΦΩΡΟ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΗΘΕΝ "ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΟΥ", ΠΟΥ ΔΟΛΙΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΙΩΚΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ..!!! Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΟΥ ΕΔΙΝΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ...!!! ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΟΛΑΡΙΟ, ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΟΜΟΓΕΝΗ, (ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ)...!!! ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΣΤΗΝ Ν. ΥΟΡΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΩ ΜΟΝΙΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΟΥΤΕ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ, (ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΩΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΩΝ, ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ "ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ"), ΕΝΩ ΕΙΜΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΣΚΩ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΤΗΝ Metania, ME ΕΝΘΕΤΟ ΤΕΤΡΑΩΡΟ DVD, KAΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, "7 ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ", ή GCM Global Consumers Movement. com (στο facebook).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ, ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΖΟΥΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή