Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Μια διαφορετική και ιδιαίτερα πετυχημένη εκδήλωση στο κέντρο της Νέας Υόρκης και του Ελληνισμού στην Αστόρια, με πρωτοβουλία Ελλήνων Πανεπιστημιακών που προβλημάτισε αλλά άφησε όμως αναπάντητα ερωτηματικά για τους στόχους της και το μήνυμα που επιχείρησε να "περάσει" στο κοινό...

Την εδκήλωση οργάνωσε η όντως πολύ πετυχημένη εκπομπή γνώμης και προβληματισμού που εκπέμπει από το τοπικό ραδιόφωνο του HellasFM στην Νέα Υόρκη  "η ΓΝΩΜΗ σου μετράει"  την οποία παρουσιάζει και επιμελείται ο καθηγητής κ. Ν. Παπαβλασσόπουλος και η ομάδα του. Θέμα της εκδήλωσης "η παγκόσμια οικονομική κρίση και η κρίση στην Ελλάδα". Το πάνελ των ομιλητών -εισηγητών αποτελούσαν οι καθηγητές Με ομιλητές:
 Ν. Παπαβλασσόπουλος: Καθηγητής Χρηματιστικής Οικονομίας, St. Thomas Aquinas College
Bill Weinberg: Παραγωγός & Πολιτικός Αναλυτής στο 99.5FM Pacifica Radio
 Ν. Πανουργιά: Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας, Columbia University    
Κ. Παναγιωτάκης: Καθηγητής Κοινωνιολογίας και Οικονομικών, NYC College of Technology
 N. Αλεξίου: Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Queens College, Ποιητής
*ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ με τον όμιλο “Για την πολιτική & τον Πολιτισμό” του Ν. Χανίων . Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης και ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης  κ. Βασίλειος Σταθάκος.  
Χωρίς να κάνουμε σχόλια, ή κάποια ανάλυση για τα όσα ακούστηκαν ως προς το μήνυμα που μονοπροισματικά επιχειρήθηκε να "επικοινωνηθεί" προς το όντως μεγάλο και ιδιαίτερα σοβαρό ακροατήριο, θα σας αφήσουμε να ακούσετε λεπτό προς λεπτό ολόκληρη την εκδήλωση με τις εισηγήσεις, τις παρουσιάσεις θέσεων, αντιθέσεων και απόψεων που κατατέθηκαν.

Αυτό που αξίζει ίσως να επισημανθεί είναι το γεγονός  ότι στο πλήθος των παριστάμενων προσκεκλημένων ομογενών πολιτών ελληνικής καταγωγής πρώτης και δεύτερης γενιάς, ήταν ότι μεταξύ των 250+ των παρεβισκομένων ήταν ότι αφενός μέσος όρος ηλικίας ήταν άνω των 55+ με μετρημένους στα δάκτυλα των δυο χεριών κάποιων νέων ανθρώπων που βρέθηκαν εντός της αιθούσης.
Περισσότερα για την εκδήλωση σε ειδικό άρθρο και ανάλυση που θα ακουλουθήσει στην ομόνυμη κεντρική διαδικτυακή σελίδα.   


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου