Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ενημέρωση για ζητήματα της παγκόσμιας ορθοδοξίας αλλά και σκληρή κριτική, επί της ουσίας στα της διοργάνωσης της παρέλασης στην 5η λεωφόρο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Δημητρίου.


Νέα Υόρκη. 13.04.2011. Ο  Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος υποδέχθηκε τα μέλη του Δ. Σ της Ομοσπονδίας με το γνωστό μειλίχιο ύφος αλλά επεφύλασσε μια απίστευτη  ψυχρολουσία από παρατηρήσεις.  Εξ αρχής υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου τόνισε ότι είναι χαρά αλλά άφησε και ένα καρφί «θα ήθελα να σας βλέπω όλους μαζί κάθε φορά..» για να σπεύσει ο Πέτρος Γαλάτουλας, ο αρχιμάγειρας της  ίντριγκας και της βρόμικης διαπλοκής να απαντήσει με το γνωστό χαμηλόφωνο ένοχο ύφος «οι άλλοι δεν μπορούσαν Σεβασμιότατε..» παρακάτω διαβάζοντας θα δείτε το παρασκήνιο που προηγήθηκε…  ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εξ αρχής  έκανε στοχευμένες  επισημάνσεις, διακριτική αλλά επί της ουσίας  σκληρή κριτική, προχωρώντας  και σε γόνιμες  προτάσεις για τις επόμενες παρελάσεις.    Αρχικά κατά την πρώτη ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για τις προετοιμασίες που γίνονται για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης  Εκκλησίας με εκτενείς αναφορές, αλλά σε ένα ακροατήριο που ούτε καν αντιλαμβάνεται το μέγεθος  του ιστορικού γεγονότος για την παγκόσμια πολιτική και θρησκευτική ανακατανομή ρόλων στην πολιτική και την θρησκεία. Αναφέρθηκε εκτενώς σε διάφορα εσωτερικά ζητήματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας καθώς και στις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα τελευταία, με δράσεις και πρωτοβουλίες υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την εδραίωση των θρησκευτικών ελευθεριών, μάλιστα έκανε αναφορά στις τελευταίες προσπάθειες που γίνονται μέσω του Ευρωκοινοβουλίου ενώ με αφορμή την ενημέρωση για τα εσωτερικά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στάθηκε στο ρόλο του Λευκού Οίκου και την βοήθεια του ΕλληνοΑμερικανικού στοιχείου υπέρ των δικαίων του Πατριαρχείου. Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GreekAmericanNewsAgency την Μεγάλη Τρίτη ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος  θα συναντήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο Barack  Obama και επιτελείς στενούς συνεργάτες του τελευταίου σε ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών   προκειμένου να ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και να ζητήσει εκ νέου στήριξη εκ μέρους του Λευκού Οίκου και της Γερουσίας  προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.


Η παρέλαση. Διακριτική αλλά καυστική κριτική και πολλές και σημαντικές επισημάνσεις.
Το πρώτο που επεσήμανε, αναφερόμενος στα της διοργάνωσης της παρέλασης στην 5η λεωφόρο  ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος,   αρκετές φορές είναι ότι  «η παρέλαση πρέπει και οφείλει να αποκτήσει ένα εθνικό χαρακτήρα ανάλογο προς το ιστορικό γεγονός που τιμάται και εις μνήμη του οποίου οργανώνεται».   Ανέλυσε διεξοδικά τον τρόπο που γίνεται η παρέλαση σε δυο φάσεις στην Ελλάδα, μαθητική και στρατιωτική για να δώσει απτά παραδείγματα με εικόνες για το πώς πρέπει να οργανώνεται και η παρέλαση στην 5η λεωφόρο στην Νέα Υόρκη
Ανακοίνωσε ότι κατ αρχήν δεν υπάρχει πρόβλημα το 2012  η παρέλαση να οργανωθεί κανονικά την Κυριακή  25η Μαρτίου, « αλλά θέλει πολύ δουλειά από όλους αρχίζοντας από  σήμερα κιόλας»
Αρκετές φορές στην ροή του λόγου ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξει το ύφος και το style της παρέλασης, μάλιστα στην  αντίδραση κάποιων «πως αυτό είναι κομμάτι δύσκολο Σεβασμιότατε γιατί ο κόσμος έτσι έχει συνηθίσει χρόνια τώρα» ο Αρχιεπίσκοπος επέμενε στον εθνικό χαρακτήρα που οφείλει να προσλάβει η παρέλαση δίνοντας μια σειρά παραδείγματα.
Παρατήρησε επίσης  το γεγονός,  ότι κακώς υπάρχει το μονοπώλιο τα άρματα να δίδονται μόνον σε ένα εδώ και 30 χρόνια. «ο ανταγωνισμός και η ευγενής άμυλα θα αναδείξει  τα καλύτερα αποτελέσματα που θέλουμε όλοι για την παρέλαση..νομίζω ότι αυτό το σημείο πρέπει να το κοιτάξετε περισσότερο. Είναι αδιανόητο αυτό. Βρείτε και άλλον να δίνεται να φτιάχνονται τα άρματα» είπε χαρακτηριστικά.
Στάθηκε αρκετά στην έξωθεν εικόνα που παρουσιάστηκε με την  τηλεοπτική κάλυψη από το κανάλι 9 και καυτηρίασε σχεδόν την όλη παρουσίαση. «Αυτό που βγήκε προς τα έξω δεν ήταν η εθνική μας παρέλαση αλλά κάτι άλλο που προσομοίαζε περισσότερο με τις εικόνες που βλέπουμε στο Καρναβάλι της Πάτρας και του Ρίο, αυτό είδαν οι Αμερικανοί και είναι άσχημη αυτή η εικόνα για όλους μας. Η εθνική μας παρέλαση πρέπει να αλλάξει» τόνισε μεταξύ άλλων.  Μάλιστα αντιπρότεινε  ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα συντονιστικό  όργανο ή  να αναλάβει κάποιος   παραγωγός, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.    Κάποιος που ουσιαστικά, αυτό που εξάγεται εξ όσων ανέφερε περιγράφοντας αναλυτικά το πώς πρέπει να οργανώνεται η παρέλαση από τον βηματισμό και την εμφάνιση μέχρι τα άρματα που θα συμμετέχουν,   θα σκηνοθετεί την  παρέλαση. Ευθύνη του παραγωγού αυτού θα είναι ο συντονισμός της παρέλασης από το βήμα μέχρι την εμφάνιση των αρμάτων αλλά και όλα όσα περιλαμβάνονται  στα της διοργάνωσης. Αναφέρθηκε επίσης στην μικρότερη συμμετοχή των σχολείων, λόγω του κρύου.
Πέρα από το θετικό γεγονός της παραμονής των βουλευτών που παρέμειναν  ως το τέλος(σ.σ. πράξη και υποχρέωση που ούτως ή άλλως αφορά τους έλληνες πολιτικούς άρα δεν χρεώνεται ως καμία επιτυχία αντιθέτως αποτελεί μειονέκτημα αν αυτό το αυτονόητο γεγονός παρουσιάζεται ως επιτυχία από τα μέλη του ΔΣ)  στο οποίο στάθηκε  και επεσήμανε ο κ. Δημήτριος λέγοντας αρκετά και επ αυτού του σημείου.   Έκανε επίσης  δριμύτατη και σκληρή  κριτική με προσεκτικούς και διακριτικού  χαρακτηρισμούς, αλλά που σφάζουν με το βαμβάκι –για όσους κατάλαβαν τα όσα ανέφερε- χαρακτηρισμούς  που δυστυχώς βρίσκουν σύμφωνη την πλειοψηφία των Ελλήνων της Αμερικής αλλά και της Ελλάδος για το θέαμα που παρουσιάζει  κάθε χρονιά (και χειρότερα)  η παρέλαση.
Απευθυνόμενους προς όλους,  αλλά «δείχνοντας» κυρίως  τους κ. Ηλία  Τσεκερίδη και τον γνωστό Πέτρο  Γαλάτουλα,  τον οποίο μάλιστα ειρωνεύτηκε λέγοντας  για να δείξει και πολλά άλλα(..)  ότι τα ξέρει όλα «ο κ. Γαλάτουλας έχει μαθητεύσει κοντά στο Θεό..» (σ.σ. ως γνωστόν  είναι υιός και εγγονός κληρικών… κοινώς παιδί παπά,  διαβόλου εγγόνι,  λέει ο  θυμόσοφος  λαός μας…) γενικότερα   επεσήμανε τα εξής:
Για την εικόνα γενικότερα της παρέλασης είπε  περίπου  ότι  «βεβαίως δεν μπορούμε να έχουμε στρατιωτικά άρματα αλλά τα άρματα αυτά θυμίζουν περισσότερο το καρναβάλι της Πάτρας ενώ μερικά άρματα εξ αυτών που συμμετέχουν τόνισε πως κάποια ξεπερνούν και το καρανβάλι του του Ρίο,» ενώ θέλοντας να παρομοιάσει και να συσχετίσει τις εικόνες και τους συνειρμούς που έρχονται στο νου… για κάποιες συμμετοχές, με άρματα,  είπε ότι «δυστυχώς ξεπέρασαν και το καρναβάλι του Μοσχάτου» θέλοντας να αναδείξει και το φτωχό της εμφάνισης…
Επεσήμανε ότι δεν υπήρχαν  μπάντες,  και κυρίως δεν υπήρχε η στρατιωτική μπάντα,  που πάντα υπήρχε απέναντι από τους επισήμους και παιάνιζε εθνικά εμβατήρια.  Τόνισε επίσης ότι δεν υπήρχε καλή ακουστική και συντονισμός μεταξύ εκφωνητών και του stand  του καναλιού  9 με αποτέλεσμα να μη ξέρουν τι ακούνε στην εξέδρα οι επίσημοι.

Στην συνάντηση μετείχαν από το Διοικητικό Συμβούλιο οι κ. Η. Τσεκερίδης, Π. Γαλάτουλας, Χ. Βουρνάς, Δ.Δημητρίου, Π. Μιχαλέας, Ε. Καλύβας και ο Θανάσης Αρώνης.
Εκ μέρους του Δ.Σ. ενημέρωση έκανε ο ταμίας Χρήστος Βουρνάς για τα έσοδα της παρέλασης τα οποία ο αρχιεπίσκοπος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή αλλά και με το γνωστό  ύφος δυσπιστίας…  ενώ το λόγο πήραν οι κ. Τσεκερίδης, Γαλάτουλας, Βουρνάς, Δημητρίου και Μιχαλέας .  οι κύριοι Καλύβας και Αρώνης δεν μίλησαν καθόλου.
Και οι καθιερωμένες  γνωστές  αθλιότητες του  Πέτρου Γαλάτουλα
galatoulas_Η συνάντηση είχε προγραμματισθεί από την  Παρασκευή 8 Απριλίου όπως διαβεβαίωσε ο κ.  Σταύρος Παπαγερμανός, εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής  τον Δημήτρη Δημητρίου, Γ’ Αντιπρόεδρο  του Διοικητικού Συμβουλίου και επικεφαλή της ελέγχουσας μειοψηφίας  στην παρατήρηση του τελευταίου «μας γιατί ειδοποιηθήκαμε δυο  ώρες πριν; Ποιος ο λόγος ;τι πράγματα είναι αυτά; πως θα προλάβουμε να  έρθουμε. Και εμείς που ήρθαμε με την ψυχή στο στόμα είμαστε εδώ για να προλάβουμε»  για να εισπράξει την αποστομωτική απάντηση  "η συνάντηση αυτή είχε ζητηθεί καιρό πριν και προγραμματίστηκε από την Παρασκευή  8 Απριλίου που ειδοποιήσαμε τον Γαλάτουλα…». Το συμπέρασμα για τις αθλιότητες και τις βρόμικες μεθοδεύσεις  ξεκάθαρο. Ενώ η ομοσπονδία είχε ειδοποιηθεί αρκετά πριν – από τις 8/4/11-ο γνωστός Πέτρος Γαλάτουλας ειδοποίησε αυτούς που δεν ήθελε  το πρωί της ίδιας ημέρας που θα γίνονταν η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο(!) με στόχο, το προφανές. Να μη μπορούν να έρθουν αυτοί που δεν ήθελε να ακούσουν και να συμμετέχουν στην συνάντηση.  Τα ίδια και τα γίδια κάθε φορά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου