Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Sir Βασίλειος Μαρκεζίνης: με δική σας ευθύνη και εξ αιτίας των δικών σας υποχρεώσεων αποσύρω την υποψηφιότητα μου...



Νέα Υόρκη. Σήμερα 13 Απριλίου,  αποκαλύπτουμε όπως είχαμε υποσχεθεί, κατά πάγια τακτική  και γραμμή μας πάντα με στοιχεία ντοκουμέντα και αποδείξεις για όσα αποκαλύπτουμε και όσα αναφέρουμε στα ρεπορτάζ μας, μια από τις πολλές  γκρίζες πτυχές για τα της διοργάνωσης της παρέλασης στην 5η λεωφόρο. Θα φωτίσουμε τις γκρίζες και σκοτεινές σκιές με μια σειρά στοιχείων για τα προ και μετά της παρελάσεως. Σήμερα όπως έχουμε προαναγγείλει, από χτες 12 Απριλίου(11)  φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας την επιστολή του καθηγητή Sir  Βασίλειου Μαρκεζίνη της 23ης Φεβρουαρίου(11) από την  οποία  προκύπτει ξεκάθαρα η ευθύνη  εκείνων που είχαν αναλάβει την  όλη διαχείριση της υπόθεσης για τα διαδικαστικά(μεταφορά και διαμονή) για την φιλοξενία του υψηλού προσκεκλημένου. 
Ποιοι ήταν αυτοί; πως και με ποια σκοπιμότητα διαχειρίστηκαν  την όλη υπόθεση; Ποιοι έχουν ευθύνες για αυτό το ναυάγειο που εκθέτει την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων ΝΥ, η οποία  έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πέσουν τα φώτα της διεθνούς  κοινής γνώμης σε όσα θα έλεγε ο διαπρεπής καθηγητής στην ομιλία που είχε προγραμματισθεί στο Manhattan (σε κάποιο πανεπιστήμιο ή στην αίθουσα του καθεδρικού της Αγίας Τριάδος). Η ευκαιρία χάθηκε από μια σειρά λάθος ενέργειες και χειρισμούς  ή όπως τελικά προκύπτει από το ρεπορτάζ  μια σειρά προγραμματισμένες και στοχευμένες και εσκεμμένες ενέργειες με στόχο αυτό ακριβώς που έγινε. Να μην έρθει ο καθηγητής! Να μην είναι το κεντρικό πρόσωπο της παρέλασης και φυσικά ως επακόλουθο να δούμε  όλο αυτό  το μαραθώνιο που ακολούθησε η αρμόδια επιτροπή  και προσωπικά ο Philip Cristopher για να μην είναι μοναδικός τελετάρχης ο κ. Δημήτρης Καστανάς!  
Ποιος όμως  και γιατί ήθελε κάτι τέτοιο; Με ποια σκοπιμότητα; Αυτά θα τα δούμε σε εκτενές αποκαλυπτικό ρεπορτάζ τα προσεχή 24ωρα με λεπτομέρειες που θα αφήσουν-για ακόμα μια φορά - άναυδη την Ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ, για τις μικρότητες και τις σκοπιμότητες που θυσιάζουν στο βωμό του ΕΓΩ τα μεγάλα και υψηλά... Η πρόταση και επιλογή της διακεκριμένης προσωπικότητας αναμφίβολα υπήρξε ότι καλύτερο την τελευταία 10ετια. Η επιτροπή Εθνικών Θεμάτων υπό τον διακεκριμένο και με καθολική αναγνώριση του  κοπιαστικού έργου του  για την προβολή και προώθηση συνεχή και άοκνη προσπάθεια του Θεόδωρο Παυλάκο όπως και των υπολοίπων μελών της επιτροπής που εν τέλη για τους γνωστούς λόγους παραιτήθηκε, στόχευσε σε κάτι υψηλό με σχέδιο και στρατηγική. Η μικρότητα όμως για ακόμα φορά ξεπέρασε τα μεγάλα και υψηλά. Ο κύριος Μαρκεζίνης   ο οποίος ήδη από τις 9 Ιανουαρίου 2011  γραπτώς αποδεχθεί την μεγάλη  τιμή του Gnad Marshal της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο μετά από πρόταση του προέδρου της επιτροπής εθνικών θεμάτων και ομόφωνη αποδοχή όχι μόνο από το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και την λαϊκή αποδοχή της αντίστοιχης πανομογενειακής συγκέντρωσης του Ιανουαρίου τελικά μετά από αναμονή συγκεκριμένου χρονικού κρίσιμου διαστήματος,  για τον ίδιο και το πρόγραμμα του,  αναμονής από τα μέσα  Ιανουαρίου μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου, αφού είδε ότι δεν είχε καμία απολύτως ανταπόκριση και καμία επικοινωνία με τους υπεύθυνους που είχαν αναλάβει την  διευθέτηση των διαδικαστικών λεπτομεριών-θα δούμε ποιοι ήταν αυτοί; και ποιες; αποτρεπτικές  ενέργειες έκαναν θα τους δούμε..  Και αφού έκανε υπομονή ο καθηγητής  Β. Μαρκεζίνης  ένα μήνα  έχοντας απηυδήσει τελικά    κατέθεσε(κοινώς επέστρεψε πίσω)  την υποψηφιότητα του στις 23 Φεβρουαρίου, με μια επιστολή που με μια πρόταση μόνον  ρίχνει φως στο ποιος έχει την ευθύνη για αυτή την απόσυρση του,    ευχόμενος ευεγαινέστατα  καλή επιτυχία στην παρέλαση.. Ποιες ήταν εκείνες οι λεπτομέρειες και ποιοι ήσαν υπεύθυνοι θα το μάθετε να είστε σίγουροι!   Μετά άρχισαν τα υπονοούμενα από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ηλία Τσεκερίδη και μετά το τι επακολούθησε το είδαμε! Αθλιότητες! Λάσπη. Συκοφαντίες.  Από ποιον; Από τον "μέτρ" του είδους Απόστολο Ζουπανιώτη (τον φίλο και υπερασπιστή του παιδεραστή πρώην "μητροπολίτη" Παϊσιο  ο οποίος έχει τεθεί σε αργία και οδεύει προς καθαίρεση  από το οικουμενικό Πατριαρχείο για να μη ξεχνιώμαστε...)  Άλλωστε  εδώ στην παροικία συναγωνίζονται μεταξύ τους, στο ψέμα, την παραπληροφόρηση, την διαβολή, την ανώνυμη και "επώνυμη" κατασυκοφάντηση,  μπογιατζήδες και contractaδοροι, κατάδικοι του κοινού ποινικού δικαίου με τους καταδότες αθλιογράφους,  λιβελογράφους που όλοι μαζί εν χορώ δρουν και ενεργούν  σε πλήρη και διατεταγμένη υπηρεσία... Αλλά τα καλύτερα και τα μη χειρότερα έρχονται... με αποκαλύψεις πολλές... και σημαντικές.  

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΉ

Αξ. Κύριον Ηλία Τσεκερίδη, Πρόεδρον,

Αξ. Κύριον Πέτρο Γαλάτουλα, Γενικό Γραμματέα
Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

P.O. Box 5429, Astoria, NY 11105
USA

23 Φεβρουαρίου 2011
Αγαπητέ Πρόεδρε και Αγαπητέ Γενικέ  Γραμματέα,
Στις 9 Ιανουαρίου απάντησα στην από της 6ης Ιανουαρίου επιστολής σας αναφορικά με την πρόσκλησή σας να είμαι ο Grand Marshall στην τελετή για τον εορτασμό της ημέρας της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό. Στην απάντησή μου, εξέφρασα την αποδοχή μου, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που συζητήθηκαν με τον κ. Παυλάκο, του οποίου τα ευγενή και επίμονα επιχειρήματα με έπεσαν να αποδεχτώ (τότε) την πιθανή προσφορά του, παρά τις πολλές υποχρεώσεις μου στην Ελλάδα (στις αρχές και στα μέσα Μαρτίου) και στο Βέλγιο και στην Γαλλία (στις αρχές Απριλίου). Στην επιστολή μου, σας πρότεινα το μεσοδιάστημα, και ενώ θα βρισκόμουν ακόμα στο Τέξας, θα μπορούσαμε να διευθετήσουμε αυτές τις λεπτομέρειες.

Δυστυχώς, και δίχως αμφιβολία, εξαιτίας των δικών σας υποχρεώσεων, δεν καταφέραμε ποτέ να επιλύσουμε αυτά τα εκκρεμή σημεία. Επιπροσθέτως, στο μεσοδιάστημα, έχω λάβει «οδηγίες» να παράσχω συμβουλές σε ένα σημαντικό νομικό ζήτημα, το οποίο πιθανόν να με κρατήσει απασχολημένο για  πολλούς μήνες. Έτσι γράφω και στους δυο σας, ζητώντας σας να με συγχωρέσετε για την απόφασή μου να αποσυρθώ από την εκδήλωσή σας, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχτεί μια θαυμάσια ευκαιρία για την ελληνική κοινότητα να επιδείξει συλλογικά την αφοσίωση της και την στοργή προς την μητέρα πατρίδα που την χρειάζεται αυτές τις ώρες. Υπό τις παρούσες συνθήκες, φοβάμαι ότι δεν έχω άλλη επιλογή.

Με την ειλικρινή ελπίδα ότι η απόφασή μου δεν θα προκαλέσει την οποιαδήποτε ταλαιπωρία  και με την ελπίδα ότι θα έχω την ευχαρίστηση της γνωριμίας σας στο προσεχές μέλλον
Ειλικρινώς,
Σερ Βασίλειο Μαρκεζίνης.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου