Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ιδού το "έγκλημα" του Δημήτρη Δημητρίου! Τόλμησε να υπερασπίσει τον Υπουργό Χ. Παπουτσή και την Γενική πρόξενο Άγη Μπαλτά, και να αποκαλύψει δημοσίως καταγγέλλοντας πράξεις και ενέργειες έκνομες και αντικαταστατικές

Για αυτές τις απόψεις και τις δημόσιες  καταγγελίες του, τις οποίες και  αποκαλύπτουμε σήμερα αποκλειστικά παρακάτω,  παραπέμπεται στο πειθαρχικό της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ο ομογενής  Δημήτρης Δημητρίου.  Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ώστε να φαίνεται και στην πράξη με στοιχεία η μεγάλη σκοτεινή διαπλοκή -την οποία έχουμε καταγγείλει 10αδες φορές- των τοπικών πλήρως εξαρτημένων τοπικών ομογενειακών ΜΜΕ-  το κείμενο με τις θέσεις, τις επισημάνσεις και τις καταγγελίες του Δ. Δημητρίου τις παρέλαβαν όλοι οι εκπρόσωποι του τοπικού ομογενειακού Τύπου γραπτώς εν τούτοις  τις  αποσιώπησαν συνολικά και μεθοδευμένα σχεδόν όλα τα ομογενειακά ΜΜΕ της ΝΥ! Παρόλο που όλοι οι εκπρόσωποι τους  ήσαν παρόντες στην συγκεκριμένη εκδήλωση ενημέρωσης της ομογένειας της 31ης Μαρτίου για τον απολογισμό πεπραγμένων της παρέλασης της Κυριακής 27 Μαρτίου.  Το "έγκλημα" του κ. Δημητρίου είναι ότι τόλμησε να κάνει δημόσια  καταγγελία καταθέτωντας τις απόψεις και τις θέσεις του γραπτώς στις 31 Μαρτίου(11) κατά την διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης απολογιστικού και ενημερωτικού χαρακτήρα  για την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο ο Γ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Δημητρίου, παλαιό και ιστορικό στέλεχος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. 
Στο κείμενο του κ. Δημητρίου, το οποίο παρακάτω και παραθέτουμε ολόκληρο, καταγγέλλονται ενέργειες που εκείνες τις ημέρες προσέλαβαν διαστάσεις στον Ελληνικό Τύπο με πράξεις και ενέργειες που εξέθεταν το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζοντας  όμως παράλληλα στο ίδιο κείμενο και τα  θετικά της συνολικής διοργάνωσης της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο την Κυριακή 27 Μαρτίου. Το "έγκλημα" του κ. Δημητρίου είναι ότι υπερπασπίστηκε δημόσια τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή και την Γενική Πρόξενο κ. Άγη Μπαλντά οι οποίοι αμφότεροι -κατά δήλωσης τους-δεν είχαν προσκληθεί στην  εκδήλωση της 25ης Μαρτίου στον Άγιο Δημήτριο από τον γενικό γραμματέα Πέτρο Γαλάτουλα! Στο "κατηγορητήριο" που προσάπουν  οι κύριοι Ηλίας Τσεκερίδης εναντίον του κ. Δημητρίου με τον κύριο Γαλάτουλα είναι ότι είναι "υπεύθυνος", σύμφωνα με δικές τους εικασίες για την ακρίβεια του ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου της 13ης Απριλίου ως προς  τα όσα διαμείφθησαν κατά την διάρκεια της συνάντησης του ΔΣ της Ομοσπονδίας  με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο. Μάλιστα  κατηγόρησαν τον κ. Δημητρίου ότι  το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου  είναι γραμμένο με τέτοια ακρίβεια ώστε εικάζουν αυθαίρετα  πως ηχογραφήθηκε και δόθηκε στον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο!   

Διαβάστε τι είχε προηγηθεί, τι είχε γραφεί τότε και τι επακολούθησε: 
 ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΤΙΣ  ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΊ
Παρέμβαση εισαγγελέα για τα τεκταινόμενα στην ομογένεια 
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΗΣ 31ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2011


                                           ΠΑΝΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ – ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ {ΣΗΜΕΙΑ 1.2.3.4}
ΠΡΙΝ  ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΡΑΤΑΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΆ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ;  ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ  ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΆ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΥΠΟΨΙΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ...
1.     Απαράδεκτο, κατακριτέο και το καταγγέλουμε ως γεγονός που εξέθεσε όλους μας ως ελληνική κοινότητα και κυρίως –αν θέλουμε να μας παίρνουν σοβαρά αντίστοιχοι θεσμοί της Ελλάδος και των ΗΠΑ-  το θεσμό της ομοσπονδίας  η εσκεμμένη ΜΗ πρόσκληση του Υπουργού Προστασίας Χ. Παπουτσή  στην εκδήλωση της Παρασκευής στον Άγιο Δημήτριο,  εκ μέρους του κ. Γαλάτουλα. Συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των εκδηλώσεων αυτών  και μας εξέθεσε ανεπανόρθωτα!  Προσωπικά ενώπιον μαρτύρων μέσα στο Γενικό Προξενείο μας το κατήγγειλε ο ίδιος ο Υπουργός Χ. Παπουτσής  ενώπιον της Γεν. Προξένου  του κ. Παυλάκου και του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου.  
2.     Θεωρούμε τουλάχιστον χυδαία και άκρως προσβλητική την συμπεριφορά  του κ. Γαλάτουλα(που παρουσιάζε το πρόγραμμα της Παρασκευής στον Άγ. Δημήτριο -  προς την Γενική Πρόξενο κ. Άγη Μπαλτά στην οποία αν και ήταν παρών η κυρία πρέσβης  και επίσης δεν είχε προσκληθεί  πάλι από τον κ. Γαλάτουλα εν τούτοις ήρθε στην εκδήλωση αλλά ο κ. Γαλάτουλας παραβιάζοντας κάθε έννοια πρωτοκόλλου δεν της έδωσε το λόγο! Επισημαίνω το γεγονός που όλοι είδαμε  αν και ήταν παρών η κ. Μπαλτά! Το θέμα –και με τα δυο περιστατικά - όπως  οι περισσότεροι γνωρίζετε πήρε μεγάλες διστάσεις στον Ελληνικό Τύπο με κεντρικές αναφορές στην μεγαλύτερη ελληνική ηλεκτρονική εφημερίδα  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ  και σε 10αδες άλλα site & blog  για αυτό και αναγκάστηκα να διαχωρίσω την θέση μου δημόσια με δήλωση μου στα ΜΜΕ από αυτή την συμπεριφοριφορά την οποία καταγγέλλω ενώπιον σας  και καταδικάζουμε.
3.     Στην εκδήλωση του γενικού προξενείου την 25η Μαρτίου δεν υπήρχε κανένας από το ΔΣ –προσωπικά πήγα μόνος- ούτε και ειδοποιήθηκε κάποιος από το ΔΣ να παρίσταται  εκ μέρους της Ομοσπονδίας. Απών δηλαδή η ομoσπονδία από την δεξίωση της ελληνικής πολιτείας για την 190η επέτειο της εθνικής παλλιγγενεσίας! Ρωτώ αυτή η πρακτική από ποιον εγκρίθηκε απλο το ΔΣ να μη παρίσταται κανείς στο Γεν. Προξενείο ή όπου ήταν ο υπουργός;  Είναι πράξεις αντιποίνων προς την Ελληνική πολιτεία επειδή τελευταία κάποιοι υπουργοί δεν έρχονται στην Ομοσπονδία;  Αυτά τα λέω  για να μη λέμε και φωνάζουμε δημόσια  ότι δεν έρχονται υπουργοί στην  Ομοσπονδία! Για να έρχονται οι υπουργοί εδώ μέσα που θέλουμε να είναι σπίτι όλων των ελλήνων αχρωμάτιστα και ακομμάτιστα πρέπει να είμαστε πρώτα από όλα υπεύθυνοι και σοβαροί.Να αφήνουμε έξω από την παρέλαση τις αντιπαραθέσεις μας.
4.     Σας καλώ να ανοίξετε το λεύκωμα και να το δείτε προσεχτικά! Ανοίγει με το μήνυμα του Δημήτρη Καστανά, ενός εκ των 4αρων τελεταρχών –κάτι πρωτοφανές στα χρονικά - που προσβάλει όλους μας και πρώτα από όλα  τους τελετάρχες  τους οποίους,   τελευταία στιγμή έτρεχε να βρει ο Φ. Κρίστοφερ!  Ερωτώ και θα ήθελα μια υπεύθυνη απάντηση. Πόσο μας κόστισε το συγκεκριμένο λεύκωμα και ποιες ήταν οι άλλες προσφορές; Για να ακούει και ο απλός ομογενής που μας στέλνει εδώ. Όλα οφείλουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να τα λέμε γιατί είμαστε Nonprofit organization 501 C-3 που σημαίνει όλα είναι Public Record! Δεν υπάρχου τίποτα κρυφά εδώ μέσα. Απαγορεύεται αυστηρά από τον νόμο της πολιτείας! Ρωτώ; Πόσα λευκώματα τυπώσαμε; Γιατί τα περισσότερα είναι στιβαγμένα στο υπόγειο ακόμα σήμερα! Και αυτό το καταγγέλλω ενώπιον σας! Στο Hilton ψάχναμε για λεύκωμα. 2 σε κάθε τραπέζι! Γιατί ; Καμία 30αρια μοιράστηκαν στην εκδήλωση της παρασκευής το βράδυ λίγο πριν αρχίσει να φεύγει ο κόσμος. Ρωτώ ποιος ευθύνεται; Εμείς η ομοσπονδία ή ο κ. Καστανάς που είχε αναλάβει την εκτύπωση; 
5.     Στην τελευταία πανομογενειακή συνεδριάση της Πέμπτης 24 Μαρτίου  είχε γίνει λόγος-από τον κ. Απόστολο Σκοτίδα όταν μας διάβασε τα σχετικά - για κέρδος περίπου 136.000$. σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα χρήματα του ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ; και ερωτώ ακούστηκε από τηλεοράσεως ένα ποσό περίπου 56.000$ συνολικά από τις 200 κλήσεις  στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού και τους παριστάμενους στο studio. Τελικά πόσα χρήματα εισπράξαμε μέχρι στιγμής;
6.     Για το λεύκωμα αυτό ούτε προσφορές είδαμε ούτε εγκρίναμε ως συμβούλιο με ποια κρητήρια και ποια δεδομένα επελέγη ο κ. Καστανάς, αν και τελετάρχης που σημαίνει θα μπορούσε να γίνει δεκτή μια τέτοια συνεργασία μόνο εάν ΗΤΑΝ ΔΩΡΕΑΝ δεν θα μπορούσε να την αρνηθεί η ομοσπονδία. Ειδάλως αποτελεί πρωτοφανές σκάνδαλο όπως και πολλά άλλα που συνέβησαν κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων!
7.     Στην  ύψωση της σημαίας την Παρασκευή στο ΜΠΟΛΙΝ ΓΚΡΙΝ δεν ήταν κανένας εκ του συμβουλίου παρά μόνον στελέχη της ομοσπονδίας όπως οι κύριοι Ράλλης και Παυλάκος που βοήθησαν στην αμηχανία που δημιουργήθηκε και  στο γενικό μπάχαλο ενώπιον των βουλευτών αλλά και των ευζώνων και κυρίως του κόσμου. Δεν υπήρχε πρόγραμμα. Δεν υπήρχε τίποτα. Εδώ είναι οι κ. Ράλλης  και Παυλάκος ας μιλήσουν. Ούτε ειδοποιήθηκε  κάποιος άλλος από το συμβιούλιο ώστε να παρίσταται και να έχει κάποιο συντονιστικό ρόλο. Δεν υπήρχαν καρέκλες και πολλά άλλα κωμικοτραγικά που ακούγαμε να σχολιάζουν οι βουλευτές μας που βρέθηκαν εκεί.
8.     Στην εκδήλωση της Παρασκευής άλλοι είχα ανακοινωθεί ότι θα τιμηθούν άλους είδαμε να τιμώνται πλην του ζεύγους Ψαρά που ήταν η μοναδική περίπτωση που αναφέρθηκε και  εγκρίθκε από το ΔΣ  όλοι άλλοι ερωτώ πότε συνεδριάσε το ΔΣ μεταξύ Πέμπτης που έγινε η τελευταία Πανομογενειακή και εγκρίθηκαν για να τιμηθούν; Και το ακόμα χειρότερο; Ξανά τιμήσαμε –ελλείψη άλλων επειδή αρνήθηκαν στον κ. Γαλάτουλα και η κ. Γκοτζαμάνη και ο κ. Κωμοδρόμος να τιμηθούν- πάλι την Μαρία Παπαδάτου η οποία μπορεί να αξίζει όχι μιας αλλά 10τιμών εν τούτοις η πράξη φανερώνει ανευθυνότητα. Μη σοβαρότητα και εκθέτει τον οργανισμό.
9.     Ακόμα δεν έχουμε λάβει επίσημη απάντηση γιατί τελικά αρνήθηκε, ενώ αρχικά μας είχε γνωστοποιηθεί και ανακοινωθεί σε αυτή εδώ την αίθουσα ότι πρώτος τελετάρχης θα είναι ο γνωστός και διακεκριμένος  ακαδημαϊκός διεθνούς κύρους και παγκοσμίως γνωστός που κάνει την Ελλάδα υπερήφανη όπου δίνει διαλέξεις ο Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης. Εν τούτοις μυστηριωδώς αποσύρθηκε η υποψηφιότητα του. Το ίδιο ανεπαρκείς ήταν και οι εξηγήσεις για την άρνηση και της Τίνα Φέη και του Γερουσιαστή Σούμερ.
10.                        Η εκδήλωση που οργανώνουν οι νέοι δικηγόροι, ιατροί τραπεζίτες, επιστήμονες και άλλοι φορείς εδώ και χρόνια για να συνεισφέρουν οικονομικά αυτή τη χρονιά κάτι περίεργο συνέβη. Τελευταία στιγμή άλλαξε ο τόπος εκδήλωσης. Αναφέρω μόνο ότι το θέμα το ερευνούμε διεξοδικά και πολύ θα λυπηθώ αν ισχύουν όσα έχουμε πληροφορηθεί –προς το παρών ανεπίσημα... Τα υπόλοιπα, μόλις επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες μας  θα τα αναφέρω στο ΔΣ.
11.                        Παρατήρησα επίσης ότι η ομοσπονδία έλειπε –σημειωτέον είμαστε 21 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι – από κάθε εκδήλωση που ήταν παρών ο Υπουργός Χ. Παπουτσής όπως η εκδήλωση προς τιμή του στο Κρητικό Σπίτι την Κυριακή το απόγευμα μετά την παρέλαση αν και οι κ. Γαλάτουλας και Τσεκρίδης μας διαβεβαίβωναν  ότι η παρεξήγηση με τον Υπουργό –για την μη πρόσκληση του λέω από τον κ. Γαλάτουλα- πως όλα είναι ΟΚ και τα βρήκαμε με τον Υπουργό εν τούτοις δεν είδα κανένα από εμάς στην εκδήλωση.  
12.                        Στην εκδήλωση της Κυριακής που οργανώνει κάθε φορά ο Ομοσπονδία μετά την παρέλαση λυπάμαι να πω ότι το μοναδικό καλό ήταν το φαγητό που είχαν ετοιμάσει οι κ.Αρωνης και η ομάδα του. Δεν υπήρχε πρόγραμμα. Δεν υπήρχε τίποτα! Και το ακόμα χειρότερο; Δώσαμε την χειρότερη δυνατή εικόνα στους εύζωνες να πάρουν μαζί τους με το θέαμα που αντίκρισαν... Όσοι ήμασταν σε αυτή την εκδήλωση μπορούν να μιλήσουν. Θέαμα κακό και γελοίο! Που εκθέτει τον οργανισμό! Αλοίμονο αν δεν μπορούσε να υπάρχει ένα πρόγραμμα έστω υποτυπώδες.
13.                        Το ίδιο απούσα ήταν η Ομοσπονδία και από το συνέδριο των Κυπρίων το Σάββατο το πρωί. Ερωτώ γιατί;
14.                         Από τα παραπάνω που κατέθεσα. Προκύπτουν πολλά  και σοβαρά ερωτηματικά. Ερωτώ μονον  τούτο; Είπατε σε κάποιον από εμάς τους υπόλοιπους του ΔΣ της μειοψηφίας  ή  άλλους ομογενείς, π.χ. τον κ. Ράλλη, τον κ. Διαμαντίδη, τον κ. Καλαμαρά  ή άλλους ομογενείς  με πείρα να βοηθήσουν και αρνήθηκαν;  Απαντώ.  Τουλάχιστον σε εμάς τους επτά του συμβουλίου όχι μόνον δεν είπατε αλλά σχεδόν μας είχατε αποκλεισμένους ως εντεταλμένους και εκλεγμένους  εκπροσώπους στο  ΔΣ και δεν ενημερώνατε τουλάχιστον όπου αντικειμενικά υπήρχε δυσκολία εκπροσώπησης να παραστούμε να βοηθήσουμε και εμείς.  
15.                        Υπάρχουν και άλλα πολλά ευτράπελα,  περίεργα, ύποπτα  και όψιμα  που κατέδειξαν εκ μέρους του ΔΣ –βάζω και τον εαυτό μου μέσα και όσους αντιπροσωπεύω –αν μη τι άλλο:  Ανευθυνότητα. Προχειρότητα.  Επιπολαιότητα.  Ετσιθελισμό! Βαριεμάρα. Ασυντόνιστοι.    Παρατηρήσαμε και καταγράψαμε ως εκλεγμένη ελέγχουσα μειοψηφία  στο ΔΣ, αλλά και ως αντιπρόσωποι μέλη στην Ομοσπονδία και κυρίως ως ενεργοί πολίτες ομογενείς που θα καταθέσουμε στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, και στην Γενική Συνέλευση.
16.                        Τέλος, αν και φέτος η παρέλαση είχε  το λιγότερο κόσμο από ποτέ,   ίσως λόγω κρύου ή και άλλων προβλημάτων που θα πρέπει επιτέλους να δούμε σοβαρά υπεύθυνα μέσα από ένα διάλογο που θα πρέπει να αρχίσουμε αμέσως και όχι πάλι τον Οκτώβριο να τρέχουμε για να φτάσουμε την τελευταία στιγμή της παρέλασης να λέμε πάλι τα ίδια και χειρότερα. Εν τούτοις είχε  τον καλύτερο συντονισμό από κάθε άλλη χρονιά για αυτό και θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Σκοτίδα και την κ. Κοντάληπος που φέτος ήρθε και στην γραμματεία και όσους εργάστηκαν εθελοντικά, σε κάθε εργασία που τους ανατέθηκε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΜΜΕ: Για κάθε διευκρίνηση στην διάθεση σας.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: cell  1347 203 9923 begin_of_the_skype_highlighting            1347 203 9923      end_of_the_skype_highlighting email : demetriosd@gmail.com



Διαβάστε επίσης:

Γκάφα ολκής του προέδρου της Ομοσπ. Ελλ. Σωματείων Ν.Υ. κ.Ηλία Τσκερίδη; ανευθυνότητα και ανικανότητα ή απλά ήθελε να καλύψει-για ακόμα μια φορά - τις ευθύνες του Πέτρου Γαλάτουλα;


ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου