Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Αθήνα - Ν. Υόρκη απευθείας με τη Hellenic Imperial Airways‎ έτοιμα όλα για την νέα πολλά υποσχόμενη στους επιβάτες της γραμμή που θα ξανά φέρει τους Έλληνες στην Ελλάδα


Νέα Υόρκη.  Πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 07 Ιουνίου στην Νέα Υόρκη συνάντηση του Υφ/Υπουργού τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη με τον κ. Γιώργο Κεσσανή,  περιφερειακό διευθυντή  της  νέας αεροπορικής γραμμής που, ουσιαστικά  θα  επανασυνδέσει  πάλι την Ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ με την Ελλάδα  ,με την πτήση  Νέα Υόρκη –Αθήνα της εταιρίας Hellenic Imperial  Airways.  Στην συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η θέληση και οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία  που δίνει περισσότερες δυνατότητες επιλογής προς τους Έλληνες της Αμερικής να επισκέπτονται στην πατρίδα. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι δυο άνδρες  παλαιοί γνώριμοι από παλιά όταν ο δεύτερος ήταν διευθυντής της Ολυμπιακής εταιρίας στην Νέα Υόρκη και ο κ. Νικητιάδης γνωστός ομογενής και δικηγόρος της εφημερίδας πρωινή. Η συνάντηση διεξήχθη παρουσία του τοπικού διευθυντή του ΕΟΤ κ. Χρύσανθου Πετσίλα και σε αυτήν επιβεβαιώθηκε η βούληση και των δυο πλευρών – κυβέρνησης και Hellenic Airways- να προσφέρουν περισσότερες επιλογές στους Έλληνες της Αμερικής για να ταξιδεύουν συχνότερα στην Ελλάδα. Από την πλευρά του ο κ. Κεσσανής διαβεβαίωσε τον  Υφ/Υπουργό για την ποιότητα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Hellenic Airways προς τους επιβάτες της.   Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αρχικώς στα γραφεία του ΕΟΤ στο Manhattan και εν συνεχεία οι δυο άνδρες βρέθηκαν οι δυο τους στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο κ. Νικητιάδης. Ο Υφ/Υπουργός τουρισμού κ. Γιώργος Νηκιτιάδης μάλιστα δεσμεύθηκε ότι θα ανακοινώσει και επίσημα  ο ίδιος την λειτουργία της νέας γραμμής καθώς και την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς την εταιρία την Παρασκευή 10 Ιουνίου στην συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει προς του δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ και τους ανταποκριτές στην Νέα Υόρκη.


geroulanos-profile-kaliΣημειώνεται ότι η συνάντηση αυτή είναι η δεύτερη στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει ήδη η εταιρία με ανώτερα στελέχη της εταιρίας με το Υπουργείο Τουρισμού. Η προηγούμενη συνάντηση είχε γίνει στην Αθήνα, τον Μάϊο  μεταξύ του Υπουργού κ. Παύλου Γερουλάνου ο οποίος  στηρίζει εμπράκτως  και ενθαρρύνει  την  προσπάθεια της νέας  ελληνικής εταιρίας με δράσεις και πρωτοβουλίες  που τονώνουν το όλο εγχείρημα και την μεγάλη  επένδυση για την νέα γραμμή Αθήνας Νέας Υόρκης. Στην προηγούμενη συνάντηση, στην Ελλάδα ο Υπουργός τουρισμού  ο κ. Παύλος  Γερουλάνος είχε συναντηθεί με τον εμπορικό διευθυντή κ. Κώστα Μαυρίκη και άλλα ανώτερα στελέχη και επενδυτές  της εταιρίας  τονίζοντας τους ότι η η Ελληνική πολιτεία θα στηρίζει και θα ενθαρρύνει κάθε άλλη πρωτοβουλία με κάθε τρόπο και κάθε δυνατό μέσο ώστε οι Ελληνες της Αμερικής και του Καναδά να έχουν πλέον περισσότερες επιλογές και με σαφώς διαφορετικά ποιοτικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που πιστοποιούν ανταγωνιστικές τιμές στα εισιτήρια, με άνεση και υψηλές παροχές. Παράλληλα, στην Αθήνα  την ίδια ημέρα λίγες ώρες νωρίτερα, η εταιρία έδινε την πρώτη επίσημη  συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ και στους τουριστικούς  πράκτορες παρουσιάζοντας την νέα γραμμή, Αθήνα Νέα Υόρκη  που ξεκινά στις 24 Ιουνίου.  Στην συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο King George το μεσημέρι   ο εμπορικός διευθυντής Κώστας Μαυρίκης   μεταξύ άλλων όλες τις λεπτομέρειες για τα αεροπλάνα που θα πραγματοποιούν τις πτήσεις, καθώς και όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Hellenic  Imperial Airways, τα εκπτωτικά πακέτα και οικογένειες και μια σειρά από προσφορές που ετοιμάζει η νέα εταιρία. Την συνέντευξη τύπου εκτός από ελληνικά και ξένα ειδησεογραφικά ΜΜΕ παρακολούθησαν και γνωστές μεγάλες εταιρίες tour operator, παράγοντες του τουρισμού και προσωπικότητες από τον χώρο των διεθνών αερομεταφορών.  Τέλος  στην συνέντευξη Τύπου χαιρετισμό απέστειλε επίσης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης επίσης στηρίζει το όλο εγχείρημα και στις 10 Ιουνίου θα έχει επίσημη συνάντηση με ανώτερα στελέχη και επενδυτές  της εταιρίας στην Ελλάδα. Ο Υφ/Υπουργός Σπύρος Κουβέλης στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:
« Θα ήθελα να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να γιορτάσουμε την έναρξη της πτήσης Αθήνα-Νέα Υόρκη από την Hellenic Imperial Airways αλλά δυστυχώς δεν το επιτρέπει μια υποχρέωσή μου στο εξωτερικό.
kouvelis-spΕίναι χαρά για μένα να χαιρετίζω την έναρξη της πτήσης Αθήνα-Νέα Υόρκη της Hellenic Imperial Airways, μιας πτήσης που θα φέρει τον Ελληνισμό της Αμερικής πιο κοντά στην πατρίδα μας.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχουν την ευκαιρία οι Έλληνες της διασποράς, να νιώθουν κοντά στην Ελλάδα, να επισκέπτονται την πατρίδα τους για τουρισμό αλλά και ως επιχειρηματίες και να μεταφέρουν το μήνυμα στις δεύτερες πατρίδες τους ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα μεγάλης φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικού πλούτου, μια χώρα ασφαλής, φιλική και ανθρώπινη.
Καλωσορίζω ιδιαιτέρως το μήνυμα εξωστρέφειας που συμβολίζει η πτήση-γέφυρα μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών. Η εξωστρέφεια και το άνοιγμα σε νέες αγορές αποτελεί την προτεραιότητα του προγράμματος της οικονομικής διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.
Στο πλαίσιο αυτό, η Hellenic Imperial Airways έχει σταθεί σύμμαχος της προσπάθειας μας στο Υπουργείο Εξωτερικών ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω την Hellenic Imperial Airways για την αρωγή και καταλυτική συμβολή της στην επιχείρηση του Υπουργείου Εξωτερικών για τον επαναπατρισμό των Κινέζων πολιτών από την εμπόλεμη Λιβύη, μια πρωτοβουλία που εντάσσει και επιτρέπει στην Ελλάδα να παραμείνει στο προσκήνιο των διεθνών εξελίξεων και να διατηρήσει τη στρατηγική δυναμική της, ακόμα και σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
Δεν ξεχνούμε ακόμα την υποστήριξη της Hellenic Imperial Airways στην πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ για αποστολή ανθρωπιστικού υλικού στην Αϊτή.
Εύχομαι στην Hellenic Imperial Airways να είστε καλοτάξιδοι και να συνεχίσετε να μεταφέρετε τα χρώματα της Ελλάδας επάξια στο εξωτερικό».
Τέλος σύμφωνα με αποκλειστικές  πληροφορίες μας η Hellenic Imperial Airways την Δευτέρα 27 Ιουνίου θα παραχωρήσει την πρώτη επίσημη συνέντευξη τύπου στην Νέα Υόρκη στο γραφείο τύπου της Ελλάδος ενώ την επομένη 28 Ιουνίου θα γίνει επίσημη πρώτη παρουσίαση της εταιρίας με δεξίωση σε χώρο και ώρα που θα ανακοινωθεί από τα στελέχη της εταιρίας με σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι η νέα γραμμή  Αθήνα Νέα Υόρκη ξεκινά στις 24 Ιουνίου.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου