Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος για σημαντικές επαφές με τον ομολόγο του Λιο Πανέτα και συναντήσεεις με παράγοντες της Ομογένειας



Νέα Υόρκη.  Με ένα ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα συναντήσεων, σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον  και μια  ατζέντα με θέματα της αρμοδιότητας του, που έχουν ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα για την Ελλάδα,  ξεκίνησε το ταξίδι του  από την Νέα Υόρκη συμμετέχοντας στον ετήσιο μνημόσυνο για τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος όπως έγραψε ήδη από χτες το protothema.gr  θα βρίσκεται στις ΗΠΑ από 31 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη 3 Απριλίου.

Ο κ. Αβραμόπουλος βρέθηκε σήμερα, Κυριακή 1η Απριλίου στο ετήσιο μνημόσυνο για τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ,  χωροστατούντος του Αρχ. Αμερικής κ. Δημητρίου, με τον οποίο είχε ολιγόλεπτη συνάντηση κατ ιδίαν με το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγ. Παύλου στο Hempstead  της Ν.Υ.   

Στην συνέχεια είχε  κατ ιδίαν επαφές με εκπροσώπους των Κυπριακών οργανώσεων, τους  κ. Πανίκο Παπανικολάου πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Φίλιππα Κρίστοφερ πρόεδρο της ΠΣΕΚΑ,  ενώ μέχρι αργά το βράδυ είχε συναντήσεις  και με  άλλους τοπικούς  παράγοντες της Ομογένειας που εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον να τον συναντήσουν.  Ο υπουργός Άμυνας θα έχει μια πολύ βαριά ατζέντα συζητήσεων με τον ομόλογο του Λίο Πανέτα  την Τρίτη 03.04.12 με τον οποίο θα συζητήσουν και θα ανταλλάξουν απόψεις για μια σειρά διμερή θέματα όπως :  το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ,  οι σχέσεις με το Ισραήλ, ενδεχομένως να συζητηθεί και το ζήτημα των Σκοπίων μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου των Σκοπίων αλλά και του Μάθιου Νίμιτς διαμεσολαβητή του ΟΗΕ.  «Αγκάθι» στις συζητήσεις των δυο ανδρών Πανέτα και Αβραμόπουλου είναι το ζήτημα  της εξεύρεσης διπλωματικής λύσης από την πιθανότητα διεθνών κυρώσεων εναντίον του Ιράν από το οποίο η Ελλάδα προμηθεύετε πετρέλαιο. Ενώ  ένα ακόμα επίσης πολύ σοβαρό θέμα που οι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδος και των ΗΠΑ θα συζητήσουν  είναι και η ατζέντα της  ετήσια συνόδου του ΝΑΤΟ τον προσεχή  Μάϊο στο Σικάγο όπου εκεί τα Σκόπια έχουν ζητήσει να γίνουν δεκτά  έστω και με την ονομασία FYROM, άποψη που οι ΗΠΑ( επί κυβερνήσεων G. Bush είχαν επιμείνει σθεναρά για την είσοδο τους με το όνομα δημοκρατία της Μακεδονίας και η Ελλάδα είχε κάνει χρήση του δικαιώματος της για αρνησικυρία ΒΕΤΟ) προωθούν σταδιακά και αθόρυβα.

Με  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον   αναμένεται και το αποτέλεσμα από την συζήτηση  σε ότι αφορά την  πρόσφατη παραγγελία για τα άρματα Abrams ειδικά στο ζήτημα  της  ενεργοποίησης  αντισταθμιστικών ωφελημάτων, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα γίνουν νέες παραγγελίες και τούτο γιατί το ζήτημα που τίθεται από την Ελλάδα είναι ότι η χώρα μας στην παρούσα φάση και υπό τις παρούσες οικονομικές δυσκολίες  είναι αδύνατον να διαθέσει τους οικονομικούς πόρους και τα απαραίτητα κρατικά κονδύλια για την μεταφορά τους στην Ελλάδα.  Επομένως το ζήτημα που ευθέως τίθεται και οι δυο υπουργοί θα συζητήσουν είναι το  ποιος-από τις δυο χώρες - θα αναλάβει το κόστος μεταφοράς τους στην χώρα μας αφού είναι οικονομικά δυσβάσταχτη δαπάνη και άρα ανώφελο να μεταφερθούν με έξοδα της Ελλάδος. Ο Υπουργὀς κ. Αβραμόπουλος  όπως είναι σε θέση να γνωρίζει κατ αποκλειστικότητα το GreekAmericanNewsAgency.com έχει αναλάβει μια μεγάλη  προσπάθεια για την εξεύρεση  κυρίως Ελλήνων εφοπλιστών ή και ομογενών επιχειρηματιών   που θα αναλάμβαναν να  επωμισθούν το κόστος μεταφοράς.  

Ο υπουργός εθνικής άμυνας είχε επίσης επαφές με  εκπροσώπους του Ιουδαϊκών οργανώσεων στην ΝΥ ενώ το απόγευμα της Κυριακής παραχώρησε και μια μικρή  συνέντευξη σε μικρό τοπικό ομογενειακό  τηλεοπτικό δίκτυο.

Τέλος,  την Παρασκευή 31 Μαρτίου, πρώτη ημέρα επίσκεψης του στις ΗΠΑ  είχε για πρώτη φορά επίσημη  συνάντηση στην Νέα Υόρκη,  με τον νέο πρόεδρο της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στις ΗΠΑ,  τον γνωστό και  επιφανή   διακεκριμένο επιχειρηματία  Δρ. Σωτήριο Βαχαβιώλο,  ο οποίος εξελέγη πρόσφατα(τον περασμένο Οκτώβριο 2011) για πρώτη φορά    απευθείας από την βάση του κόμματος-κατά το πρότυπο της εκλογής του αρχηγού της ΝΔ- από τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ στις ΗΠΑ με μια ισχυρότατη  πλειοψηφία.  

Ο τελευταίος, κ. Σωτήριος Βαχαβιώλος  φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, να   ενημέρωσε  τον Υπουργό Εθνικής άμυνας, και αντιπρόεδρο της ΝΔ, Δ. Αβραμόπουλο   για τις  ριζικές αλλαγές που προωθούνται στην τοπική  επαναδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ στις ΗΠΑ καθώς και για τα νέα γραφεία  των φίλων της ΝΔ που ετοιμάζονται πυρετωδώς εν όψει των εκλογών  και αναμένονται τα εγκαίνια τους εντός της  εβδομάδας  σε κεντρικό σημείο της Astorias και συγκεκριμένα  δίπλα στον καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.   

Αλλαγές οι οποίες, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το GreekAmericanNewsAgency,    βασίζονται στο νέο καταστατικό του κόμματος της ΝΔ  σύμφωνα με τις οποίες   προτάσσονται    αφενός  η  πλήρη  διαφάνεια στα διοικητικά,  ήδη συγκροτήθηκε σε σώμα,  την προηγούμενη εβδομάδα  το νέο Δ.Σ. της  Νομαρχιακής  διοικούσας επιτροπής  και αφετέρου  θα προταχθεί με κάθε τρόπο και θα αναζητηθούν   τρόποι  διασφάλισης    απόλυτης  διαφάνειας  στα  οικονομικά του κόμματος  σε ότι αφορά τις κομματικές οργανώσεις της ΝΔ στις ΗΠΑ. Αλλαγές και νέα κομματική δομή που προωθείτε  ειδικά  μετά την αποκάλυψη   του μεγάλου οικονομικού  σκανδάλου τον Φεβρουάριο του  2010  για  τα χρήματα των εκλογών του 2007(τα οποία θα διατίθεντο για την κάλυψη των εισιτηρίων προκειμένου να κατέλθουν ψηφοφόροι του κόμματος να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα τους), μέρος των οποίων έχει καταγγελθεί επώνυμα και ενυπόγραφα από ομογενείς  που κατήγγειλαν,   όχι μόνο   διασπάθιση,  οικονομική  κακοδιαχείριση ,  κακοδιοίκηση αλλά και πλαστογραφίες  από την προηγούμενη διοικούσα επιτροπή υπό  τον κ. Πέτρο Γαλάτουλα.   

Τον κ. Π. Γαλάτουλα  το ίδιο το κόμμα με συνοπτικές διαδικασίες  απομάκρυνε τον περασμένο Οκτώβριο ,  διακριτικά  ενώ  απαιτήθηκε ,  με εντολή άνωθεν, την οποία μετέφερε προσωπικά ο στενός φίλος και συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά , αναπληρωτής γραμματέας για θέματα αποδήμου Ελληνισμού  κ.  Άρης  Τσατσούλης   να αποσύρει την υποψηφιότητα που είχε θέσει  διεκδικώντας  3η  θητεία ως πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ(ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας).

Ο κ. Γαλάτουλας μέχρι νεοτέρας, παραμένει απλό μέλος του κόμματος και αναλόγως  των εξελίξεων θα  ληφθούν νεότερες αποφάσεις για την σχέση του με το κόμμα της ΝΔ,  αφού ως γνωστόν  το όλο θέμα, μετά από σχετική προσφυγή   έλληνα  πολίτη στην ελληνική  δικαιοσύνη    έχει οδηγηθεί στη εισαγγελία πρωτοδικών  παρά το γεγονός ότι η ΝΔ  κράτησε  αυτή την υπόθεση πολύ χαμηλά,  χωρίς να προχωρήσει σε πειθαρχικές κυρώσεις  παρά το γεγονός ότι ο φάκελος που έχουν στη διάθεση τους τα αρμόδια κομματικά  όργανα αρκούν για  την επιβολή  πειθαρχικών κυρώσεων και οριστικής διαγραφής.     

Η υπόθεση αυτή, παρά το γεγονός ότι συντάραξε την Ομογένεια στην ΝΥ, εν τούτοις  κρατήθηκε από την ΝΔ πολύ χαμηλά ακριβώς διότι εκκρεμεί  η  εισαγγελική έρευνα,  μετά από μηνυτήριο αναφορά κατά αγνώστων,   που έχει υποβληθεί από ψηφοφόρο του κόμματος το 2010  με σοβαρότατες κατηγορίες για εμπλεκόμενα άτομα εις βάρος των οποίων υπάρχουν κατηγορίες  για βαρύτατες  κακουργηματικές  πράξεις.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου