Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

«ΧΡOΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ. ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς, κατέθεσε σήμερα (Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012) Ερώτηση στη Βουλή, με θέμα την ψήφο των Ομογενών στις ελληνικές εθνικές εκλογές από τον τόπο της διαμονής τους.

Αμέσως μετά την κατάθεση της Ερώτησης ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Στα αλλεπάλληλα ταξίδια μου, δεκαετίες τώρα, οπουδήποτε στη γη υπάρχει Ελληνισμός της Διασποράς είτε με την ιδιότητα του δημοσιογράφου είτε ως απλός επισκέπτης, εισέπραττα τη δικαιολογημένη θλίψη ή και οργή των ομογενών, επειδή η Μητέρα Πατρίδα, παρά τις υποσχέσεις, ουδέποτε έδινε σημασία στο αναφαίρετο δικαίωμά τους να ψηφίζουν από τον τόπο της διαμονής τους στις εκάστοτε εθνικές εκλογές μας.

Προσωπικά ντρέπομαι γι’ αυτή τη μεταχείριση σε εκείνους που πολλάκις έχουν αποδείξει ότι είναι πιο Έλληνες και από τους Έλληνες τιμώντας την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου.

Σήμερα, όχι μόνο ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά και ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς, αισθάνομαι ότι πράττω το καθήκον μου έναντι όλων εκείνων των Ελληνίδων και Ελλήνων, της όποιας μεταναστευτικής γενιάς, έχουν βαθιά ριζωμένη στην καρδιά τους την ελληνική σημαία!
 Θέλω να ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση, αυτή τη φορά θα εισακούσει τη διαχρονική επιθυμία της Ομογένειας να μην αισθάνεται αποκομμένη από την ύψιστη διαδικασία των δημοκρατικών μας θεσμών».
ΤΕΡΕΝΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΥΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ
ΘΕΜΑ: ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

Κύριε Υπουργέ,

Ολόκληρες δεκαετίες οι Έλληνες της Διασποράς σε όλο τον πλανήτη είτε το ζητούσε η Ελλάδα διά των κυβερνήσεών της είτε όχι, έσπευδαν με κάθε δυνατό τρόπο να στηρίξουν τη Μητέρα Πατρίδα και κυρίως στα μεγάλα εθνικά ζητήματα, αλλά και σε κρίσιμες οικονομικές περιόδους όπως η σημερινή.

Ταυτόχρονα, ολόκληρες δεκαετίες, οι ίδιες κυβερνήσεις κορόιδευαν τους Ομογενείς, υποσχόμενες ότι θα νομοθετήσουν το δικαίωμα της ψήφου τους από τον τόπο διαμονής τους στις εκάστοτε εθνικές εκλογές, αλλά ουδέποτε κράτησαν την υπόσχεσή τους.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από την πρόσφατη διπλή προεκλογική περίοδο έχουν δεσμευθεί ως προς την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος και εννοούν να τιμήσουν τα υπεσχημένα τους.

Κατόπιν τούτου, σας ερωτώ:

1.Σκοπεύει η ελληνική κυβέρνηση να τιμήσει τους Έλληνες της Διασποράς και να τους δώσει το αναφαίρετο δικαίωμά τους, δηλαδή της διά της ψήφου τους συμμετοχή τους στις εκάστοτε εθνικές εκλογές της χώρας μας;

2.Εάν η ελληνική κυβέρνηση διαφωνεί για τον οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να αιτιολογήσει πλήρως την απόφασή της. Σε περίπτωση όμως που συμφωνεί θα φέρει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση ΑΜΕΣΑ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την όποια αναμόρφωση του ισχύοντος εκλογικού νόμου, που διαχέεται ότι η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει;


Ο ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου