Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΛΤΗΜΑΤΙΚΗ: πάνω από 2000 email σε λιγότερο από ένα 24ΩΡΟ!

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες από την ώρα της ανάρτησης - δημοσίευσης, - 17 Μαϊου 2013 λίγο πριν τις 14:00 τ.ω Νέας Υόρκης-  της ερώτησης που έκανε ο Βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής κ. Παππάς για το μέγα εθνικό σκάνδαλο (εκείνης της εποχής του βρόμικου 1989) μόνο ένα από τα πέντε mail box του site έλαβε περισσότερα από 2000 email. Τα περισσότερα από αυτά που έχουμε προλάβει να δούμε(μέχρι στιγμής) μόνον τίτλους, είναι όχι απλώς θετικά με συγχαρητήρια προς το GreekAmericanNewsAgency για την μεγάλη δημοσιογραφική  έρευνα  εξ αιτίας της οποίας επιτέλους ανοίγει ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης  ενώπιον της  εθνικής αντιπροσωπείας, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πολλά εξ αυτών (των email) περιέχουν και επισυναπτόμενα  στοιχεία( νέα έγγραφα ντοκουμέντα)  από περιοχές όπου η τότε Κτηματική είχε υποκαταστήματα. 

Κατ αρχήν σας ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση σας.  Αυτό για το οποίο έχουμε δεσμευθεί ευθείς εξ αρχής, από τον Οκτώβριο του 2009, όταν άρχισε να δημοσιοποιείται  αυτή η έρευνα είναι ότι επιτέλους με  την κατάθεση της ερώτησης του κ. Παππά  γίνεται το πρώτο βήμα για  να ανοίξει η αυτή η σκοτεινή υπόθεση.  Και από από αυτά που έχει δηλώσει ο βουλευτής επικρατείας της Χ.Α. κ. Παππάς "αυτή την υπόθεση επειδή έχει να κάνει με μεγάλη παραμελημένη  μερίδα του Ελληνισμού σε όλο τον κόσμο θα την πάμε μέχρι τέλους!"  

Υπάρχει πολύ ρεπορτάζ και κυρίως πολλά ντοκουμέντα. Ντοκουμέντα που έχουμε λάβει (δειλά δειλά είναι η αλήθεια  όλο αυτό το διάστημα των πέντε ετών) από τότε  που ξεκινήσαμε να ψάχνουμε το σκάνδαλο,  διότι προφανώς σε αρκετούς φαίνονταν  πολύ δύσκολο να βρεθεί τρόπος να ανοίξει η υπόθεση αυτή. Η ερώτηση όμως που κατατέθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ανοίγει το δρόμο και  απέδειξε ότι πλέον ουδείς από όλους αυτούς που έπαθαν πολλά και κυρίως από εκείνους που τότε καταστράφηκαν οικονομικά, εκμηδενίστηκαν, προδόθηκαν αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα (και πιστέψτε μας δεν είναι λίγοι αφού 100αδες ήταν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο φυλάκισης)   επειδή κάποιος τους κάρφωσε στο FBI επειδή είχαν λογαριασμούς στην ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ. 

Η δημοσιοποίηση της ερώτησης προφανώς, λειτούργησε θετικά και φαίνεται να  έδωσε θάρρος σε αρκετούς που είτε  φοβόταν και δίσταζαν -κυρίως στην Νέα Υόρκη από όπου ξεκίνησε αυτή η μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα προ 5ετιας και εν συνεχεία απλώθηκε Γερμανία και σε άλλες χώρες όπου η τότε διοίκηση της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ επί Γεωργίου Ανωμερίτη από το 1986 μέχρι και τον Ιούνιο του  1989 που μετά την επιχείρηση του FBI με την κωδική ονομασία  "ΖΟΡΜΠΑΣ" έκλεισαν όλα τα υποκαταστήματα τουλάχιστον στις ΗΠΑ- είτε πολύ περισσότερο  γιατί τότε εκείνη την ταραγμένη περίοδο όπου επικρατούσε η δύναμη των κλαδικών του ΠΑΣΟΚ (και του ΚΚΕ)  είχαν δεχθεί απειλές ακόμα και για την ζωή τους αν τολμούσαν να μιλήσουν. Τόση σήψη. Τόση διαφθορά πολιτική!

Το κλίμα τρομοκρατίας προς τους πελάτες-καταθέτες  συνεχίστηκε για αρκετό διάστημα και όσο ακόμα η υπόθεση ήταν ανοιχτή στην Ελληνική δικαιοσύνη  και  έτσι με  το κλείσιμο τότε της υπόθεσης άρον άρον  και από την Ελληνική Δικαιοσύνη (λόγω πάλι και τότε της  συγκυβέρνησης των τριών κομμάτων... ιστορική συγκυρία ε ; απίστευτη!-  οι περισσότεροι που  είχαν και έννομο συμφέρον έκαναν πίσω, δεν παρουσιάστηκαν στους ανακριτές,  με αποτέλεσμα η υπόθεση αν θαφτεί.  
Τα πρακτικά της Βουλής εκείνης της ταραγμένης περιόδου είναι ενδεικτικά των μεθοδεύσεων και των πρακτικών που ακολουθήθηκαν προκειμένου να καλυφθεί και εν συνεχεία να συγκαλυφθεί  αυτή η βρόμικη υπόθεση...Η συνέχεια θα δείξει πολλά και θα αποκαλύψει ακόμα περισσότερα... 

Η δημοσιογραφική έρευνα θα βγάλει πολλά στο φως και πολλούς εμπλεκόμενους εκείνης της περιόδου που δυστυχώς ακόμα και σήμερα ( όπως ο Γιώργος Ανωμερίτης διοικητής του ΟΛΠ σήμερα τοποθετημένος από τον Γιώργο Παπανδρέου το 2009...και παραμένει μέχρι σήμερα ... και το καλύτερο(;) απαγορεύεται να μεταβεί στις ΗΠΑ διότι θα συλληφθεί ...)  βρίσκονται σε υψηλά  πόστα στο δημόσιο βίο της χώρας.. 

Άλλοι όμως που προδόθηκαν έχουν μιλήσει... και από το ΠΑΣΟΚ και θα μιλήσουν όταν έρθει η ώρα... Το σκάνδαλο της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ δεν είναι απλή υπόθεση... Πάνω σε αυτή την σκοτεινή υπόθεση -επειδή ο ένας κρατούσε τον άλλο στο χέρι- στήθηκαν όλα τα επόμενα μεγάλα σκάνδαλα... Αυτό δείχνει η σε βάθος πολιτική και δημοσιογραφική έρευνα... Αυτό προκύπτει από τα ιστορικά αρχεία και τα δεδομένα της εποχής...   

Η συνέχεια θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πολιτικό. 

Ένα θέμα είναι το εύλογο ερώτημα  ως προς την στάση των υπολοίπων  πολιτικών κομμάτων   διότι,  παρά τις "δικαιολογημένες" αντιδράσεις  των κυβερνητικών εταίρων και τις    προσπάθειες να μην συζητηθεί η ερώτηση - για αυτό και ήδη έχει δρομολογηθεί η επόμενη πολιτική κίνηση με βάση τον κανονισμό της Βουλής - το ρεπορτάζ και οι πληροφορίες μας μετά από  συζητήσεις εδώ και μήνες με αρκετούς βουλευτές (το ζητούμενο ήταν να γίνει το πρώτο βήμα ) αναφέρουν ότι αρκετοί βουλευτές -και της Νέας Δημοκρατίας ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ- θα συνηγορήσουν υπέρ της συζήτησης της υπόθεσης ανεξάρτητα από κομματική γραμμή... και ο νοών νοείτω... 

Αυτά τα λίγα σε πολιτικό επίπεδο. Διότι θα υπάρξει μεγάλη συνέχεια. Οι έντονες πολιτικές  ζυμώσεις, από χτες (17.05.13) που έσκασε ως βόμβα η δημοσιοποίηση της κατάθεσης της ερώτησης του κ. Παππά στην Βουλή, έχουν αρχίσει εντονότατες  διεργασίες σε όλους τους κομματικούς χώρους για το ποια στάση θα κρατήσουν όταν τελικά η υπόθεση -παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να μην συζητηθεί ώστε να μην διαταραχθούν οι εσωτερικές ισορροπίες των κυβερνητικών εταίρων, αν και η υπόθεση φαίνεται να  είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Νέα Δημοκρατία να χαράξει μια πραγματική κόκκινη γραμμή με το βρόμικο ανήθικο πολιτικά παρελθόν, εν τούτοις δεν φαίνεται να επικρατεί τελικά μια τέτοια λογική- επειδή το πρόσχημα θα είναι το γεγονός ότι "η ερώτηση κατατέθηκε από Βουλευτή της Χρυσής Αυγής και αυτό θα είναι ένα μείζον πρόβλημα..." όπως χαρακτηριστικά μας είχε πολύ γνωστός και παλαιός βουλευτής  για να συμπληρώσει με νόημα " ίσως οι συγκυρίες και οι ανακατατάξεις που έρχονται να φέρουν τα πάνω κάτω! δεν ξέρω μπορεί όλα να συμβούν... διόλου απίθανο στην Ελλάδα ζεις..." είπε ο παλιός βουλευτής... 

 Και επειδή αρκετοί θα ισχυριστούν ότι τα βαρύτατα ποινικά  αδικήματα   των διοικούντων (Γ. Ανωμερίτη, Παναγόπουλου κτλ) έχουν παραγραφεί ήδη διακεκριμένοι νομικοί με τους οποίους είμαστε σε επαφή και συνεργασία έχουν βρει όλους τους νομικά θεμιτούς τρόπους ώστε όσοι τότε έχασαν αποδεδειγμένα τα χρήματα τους να τα διεκδικήσουν με τους τόκους όλων αυτών των ετών! 
Εν τω μεταξύ σε ένα άλλο επίπεδο ήδη έχει συγκροτηθεί ομάδα ανεξάρτητων Πολιτών οι οποίοι είχαν λογαριασμούς και έχασαν πολλές χιλιάδες δολάρια (και μάρκα) οι οποίοι εξετάζουν όλους τους νόμιμους τρόπους να ανοίξει η υπόθεση σε όλα τα επίπεδα.  

Σε επόμενες αναρτήσεις η συνέχεια με πολλές πολλές πληροφορίες και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου