Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΑ Το "οχι" των Βρετανών αλλάζει πολλά...στις ισορροπίες αλλά η στρατιωτική "τιμωρία" θα επιβληθεί... Δείτε τι αναφέρουν τα ελληνικά διαδικτυακά ΜΜΕ

1

Αντιδράσεις στη Βρετανία μετά το «όχι» της Βουλής

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  12:32

«Η ήττα της βρετανικής κυβέρνησης κατά την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων σχετικά με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία θα ανοίξει τη συζήτηση για το αν η Βρετανία εξακολουθεί να έχει τη βούληση να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον κόσμο», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν. «Θα υπάρξει μία εις βάθος ανάλυση για τον ρόλο μας στον κόσμο και για το αν η Βρετανία θέλει να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του διεθνούς συστήματος», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών στο BBC. Σε ερώτηση σχετικά με το αν η ήττα του βρετανού πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο θα πλήξει τη συμμαχία...  Διαβάστε περισσότερα »

2

Όσμπορν: Υπό αμφισβήτηση ο διεθνής ρόλος της Βρετανίας μετά το «όχι»

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  12:18

Τις συνέπειες του «όχι» της βρετανικής Βουλής στην πρόταση Κάμερον σχετικά με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν, σημειώνοντας ότι θα ανοίξει συζήτηση «για το έαν η Βρετανία εξακολουθεί να έχει τη βούληση να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον κόσμο»....  Διαβάστε περισσότερα »

3

«Χαστούκι» του βρετανικού κοινοβουλίου στον Κάμερον για τη Συρία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  12:05

Ένα "όχι" εισέπραξε ο Βρετανό πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον από το κοινοβούλιο της χώρας για το αίτημα που υπέβαλε για επέμβαση στη Συρία. Μετά από την ψηφοφορία (272 υπέρ και 285 κατά) ο Κάμερον δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του κοινοβουλίου και δεν θα εγκρίνει μια τέτοια δράση, παρά το γεγονός ότι δικαιούται να κάνει χρήση ενός βασιλικού διατάγματος. Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους αναμένουν το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ που βρίσκονται στη Δαμασκό, για να αποφανθούν αν έγινε χρήση χημικών όπλων. Οι ΗΠΑ τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τη Βρετανική κυβέρνηση για το θέμα...  Διαβάστε περισσότερα »

4

Όσμπορν: Αμφισβητείται ο διεθνής ρόλος της Βρετανίας

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  12:02

Η ήττα της βρετανικής κυβέρνησης κατά την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων σχετικά με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία θα ανοίξει τη συζήτηση για το αν η Βρετανία εξακολουθεί να έχει τη βούληση να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον κόσμο", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν. "Θα υπάρξει μία εις βάθος ανάλυση για τον ρόλο μας στον κόσμο και για το αν η Βρετανία θέλει να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του διεθνούς συστήματος", δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών στο BBC. Σε ερώτηση σχετικά με το αν η ήττα του βρετανού πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο θα πλήξει τη συμμαχία...  Διαβάστε περισσότερα »

5

Διαβουλεύσεις ΗΠΑ-Βρετανίας παρά το βροντερό όχι

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  11:50

Καταψηφίστηκε η πρόταση Κάμερον για επέμβαση στη ΣυρίαΗ Ουάσιγκτον θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις της με τη Βρετανία σχετικά με την επίθεση στη Συρία, μετά τη χρήση χημικών όπλων, παρά το γεγονός ότι το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε κατά μιας ανάμειξης στις ενδεχόμενες επιθέσεις. «Είμαστε ενήμεροι για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του βρετανικού κοινοβουλίου. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της Βρετανίας, μία χώρα που αποτελεί έναν από τους στενότερούς φίλους και συμμάχους μας», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιτλιν Χέιντεν. «Η απόφαση του προέδρου Ομπάμα θα παρθεί βάσει του τι είναι καλύτερο για τις...  Διαβάστε περισσότερα »


Ψάχνουν σύμμαχο για την επίθεση οι ΗΠΑ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  11:50

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για επέμβαση στη ΣυρίαΈναν διεθνή συνασπισμό ψάχνει η Αμερική για να δράσει από κοινού στη Συρία, μετά την επίθεση με χημικά όπλα του συριακού καθεστώτος κατά των πολιτών του, δήλωσε από τη Μανίλα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ «Είναι ο σκοπός του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της κυβέρνησής μας, όποια απόφαση ληφθεί, θα περιλαμβάνει έναν διεθνή συνασπισμό και μια προσπάθεια», είπε ο Χέιγκελ κατά το ταξίδι του στις Φιλιππίνες, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τη Βρετανία. «Η προσέγγισή μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βρούμε έναν διεθνή συνασπισμό που θα...  Διαβάστε περισσότερα »

7

Φόβοι ότι το τελικό «όχι» για την επέμβαση θα θέσει υπό αμφισβήτηση το ρόλο της Βρετανίας στην υφήλιο

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  11:48

"Θα υπάρξει μία εις βάθος ανάλυση για τον ρόλο μας στον κόσμο και για το αν η Βρετανία θέλει να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του διεθνούς συστήματος", δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών στο BBCΗ ήττα της βρετανικής κυβέρνησης κατά την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων σχετικά με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία θα ανοίξει τη συζήτηση για το αν η Βρετανία εξακολουθεί να έχει τη βούληση να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον κόσμο", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν. "Θα υπάρξει μία εις βάθος ανάλυση για τον ρόλο μας στον κόσμο και για το αν η Βρετανία...  Διαβάστε περισσότερα »


8

Φόβοι ότι το «όχι» στην επέμβαση θα αμφισβητήσει το διεθνή ρόλο της Βρετανίας

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  11:48

"Θα υπάρξει μία εις βάθος ανάλυση για τον ρόλο μας στον κόσμο και για το αν η Βρετανία θέλει να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του διεθνούς συστήματος", δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών στο BBCΗ ήττα της βρετανικής κυβέρνησης κατά την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων σχετικά με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία θα ανοίξει τη συζήτηση για το αν η Βρετανία εξακολουθεί να έχει τη βούληση να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον κόσμο", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν. "Θα υπάρξει μία εις βάθος ανάλυση για τον ρόλο μας στον κόσμο και για το αν η Βρετανία...  Διαβάστε περισσότερα »

9

"Κρεμάει" τις ΗΠΑ η Βρετανία: Είπαν "όχι" στον πόλεμο στην Συρία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  11:47

«Όχι» στην συμμετοχή της Βρετανίας στο πόλεμο στην Συρία είπε το κοινοβούλιο της χώρας. Η πρόταση του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον για ανάμειξη της χώρας στη Συρία απορρίφθηκε με ψήφους 272 υπέρ και 285 κατά. Όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, η χώρα δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, αφού η κυβέρνηση έχασε στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο κοινοβούλιο. «Ήλπιζα ότι θα κερδίσουμε αλλά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν μεγάλες...  Διαβάστε περισσότερα »

10

Συρία: Δυσαρέσκεια Όσμπορν για την καταψήφιση της πρότασης Κάμερον

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  11:37

«Η ήττα της βρετανικής κυβέρνησης κατά την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων σχετικά με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία θα ανοίξει τη συζήτηση για το αν η Βρετανία εξακολουθεί να έχει τη βούληση να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον κόσμο»....  Διαβάστε περισσότερα »

11

Ψάχνουν σύμμαχο για την επίθεση οι ΗΠΑ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  10:52

Έναν διεθνή συνασπισμό ψάχνει η Αμερική για να δράσει από κοινού στη Συρία, μετά την επίθεση με χημικά όπλα του συριακού καθεστώτος κατά των πολιτών του, δήλωσε από τη Μανίλα... «Είναι ο σκοπός του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της κυβέρνησής μας, όποια απόφαση ληφθεί, θα περιλαμβάνει έναν διεθνή συνασπισμό και μια προσπάθεια», είπε ο Χέιγκελ κατά το ταξίδι του στις Φιλιππίνες, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τη Βρετανία. «Η προσέγγισή μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βρούμε έναν διεθνή συνασπισμό που θα δράσει από κοινού. Και πιστεύω πως βλέπετε έναν αριθμό χωρών που δημόσια...  Διαβάστε περισσότερα »

12

«'Οχι» της βρετανικής βουλής σε επέμβαση στη Συρία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  10:29

Απέρριψε το βρετανικό κοινοβούλιο -με 272 ψήφους υπέρ και 285 κατά- την πρόταση του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, για ανάμειξη της χώρας στις ενδεχόμενες στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία. Μετά από την ψηφοφορία ο κ. Κάμερον δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί τη βούληση του κοινοβουλίου και δεν θα εγκρίνει μια τέτοια δράση, ενώ επιβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να επικαλεστεί το βασιλικό προνόμιο και να πάει αντίθετα στη βούληση του κοινοβουλίου. Λίγο αργότερα και ο βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, δήλωσε ότι η χώρα δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, αφού η κυβέρνηση έχασε στην ψηφοφορία που διεξήχθη...  Διαβάστε περισσότερα »


13

Ηχηρή ήττα Κάμερον: «Όχι» από τη βρετανική Βουλή σε επέμβαση κατά Ασαντ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  10:26

Με 285 ψήφους έναντι 272 οι βουλευτές στη Μεγάλη Βρετανία απέρριψαν την σχετική πρόταση των Συντηρητικών, αναγκάζοντας τον Ντέιβιντ Κάμερον να δηλώσει ότι η κυβέρνηση «θα πράξει αναλόγως», αποκλείοντας πρακτικά την βρετανική εμπλοκή στην σχεδιαζόμενη από τις ΗΠΑ επίθεση. Λίγο αργότερα και ο υπουργός Αμυνας Φίλιπ Χάμοντ επιβεβαίωσε στο BBC ότι η Βρετανία δεν θα προχωρήσει σε στρατιωτική δράση, αλλά σημείωσε ότι «οι ΗΠΑ και άλλες χώρες θα συνεχίσουν να αναζητούν αντίμετρα στην επίθεση με χημικά». «Θα απογοητευτούν που δεν θα συμμετέχει η Βρετανία. Δεν αναμένω όμως η μη συμμετοχή της να εμποδίσει οποιαδήποτε δράση», όπως είπε. Μεταξύ αυτών που...  Διαβάστε περισσότερα »

14

Ο Άσαντ ταπεινώνει τη Δύση! «Όχι» της βρετανικής Βουλής σε επέμβαση στη Συρία - Ομπάμα: Αυτός έκανε χρήση χημικών!

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  10:21

- Με 285 ψήφους κατά, η Βουλή της Βρετανίας έδεσε τα χέρια του Ντέιβιντ Κάμερον για επέμβαση στη Συρία - Δεσμεύτηκε δημόσια ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον να σεβαστεί την απόφαση - ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις για να πείσουμε τους Βρετανούς - Έτοιμος να επιτεθεί και μόνος του ο Ομπάμα αλλά διστάζει... - Χωρίς απόφαση και η νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ - Ο Άσαντ «κρύβει» τους πυραύλους Scud Αυτό κι αν ήταν χαστούκι στον Ντέιβιντ Κάμερον! Ο Βρετανός πρωθυπουργός, από τους πρώτους που... σήκωσαν το λάβαρο της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, υποχρεώθηκε σε δημόσια ταπείνωση και...  Διαβάστε περισσότερα »

15

Προς αναζήτηση συμμάχων οι ΗΠΑ για την επέμβαση στη Συρία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  10:21

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την προσπάθεια για να βρουν έναν «διεθνή συνασπισμό», που θα θέλει να δράσει από κοινού στη Συρία προκειμένου να απαντήσει στην επίθεση με χημικά όπλα του συριακού καθεστώτος εναντίον των πολιτών του, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή από τη Μανίλα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, μετά την απόρριψη από το βρετανικό κοινοβούλιο πρότασης για στρατιωτική επέμβαση στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής. «Είναι ο σκοπός του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της κυβέρνησής μας, όποια απόφαση ληφθεί, θα περιλαμβάνει έναν διεθνή συνασπισμό και μια προσπάθεια», είπε ο Χέιγκελ κατά το ταξίδι του στις Φιλιππίνες προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ...  Διαβάστε περισσότερα »


Βρετανία: Το Κοινοβούλιο ψήφισε κατά της επέμβασης στη Συρία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  10:19

Κάμερον: Είναι ξεκάθαρο ότι ο βρετανικός λαός και η βουλή δεν θέλουν στρατιωτική επέμβαση - Πλέον τίθεται το ερώτημα «τι θα κάνει ο Ομπάμα;» - «Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την προσπάθεια για να βρουν έναν διεθνή συνασπισμό», δηλώνει σήμερα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ ΧέιγκελΨυχρολουσία περίμενε χθες τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος προσπάθησε να αποσπάσει την έγκριση του κοινοβουλίου για επέμβαση στη Συρία, αλλά εισέπραξε ένα καθαρό «όχι». Το βρετανικό Κοινοβούλιο ψήφισε κατά της κυβερνητικής πρότασης, με 332 ψήφους κατά και 220 υπέρ, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση.Συγκεκριμένα, οι βρετανοί βουλευτές καταψήφισαν την κυβερνητική πρόταση που καταδικάζει «τη χρήση...  Διαβάστε περισσότερα »

17

«Όχι» της βρετανικής Βουλής στην πρόταση για στρατιωτική δράση στη Συρία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  10:12

Απορρίφθηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο η πρόταση του Ντέιβιντ Κάμερον για ανάμειξη της χώρας σε ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση στη Συρία. Ο βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μετά την ψηφοφορία, 272 υπέρ και 285 κατά, θα σεβαστεί τη βούληση του κοινοβουλίου και δεν θα εγκρίνει μια τέτοια δράση. Δήλωσε, επίσης, ότι είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο είναι αντίθετο σε μία στρατιωτική επίθεση στη Συρία, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει ανάλογα. «Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρξει μία σκληρή απάντηση κατά της χρήσης χημικών όπλων. Πιστεύω, όμως, επίσης, ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη βούληση του κοινοβουλίου» πρόσθεσε. Μετά την ψηφοφορία, ο...  Διαβάστε περισσότερα »

18

«Όχι» της βρετανικής Βουλής στην πρόταση για στρατιωτική δράση στη Συρία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  10:10

Απορρίφθηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο η πρόταση του Ντέιβιντ Κάμερον για ανάμειξη της χώρας σε ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση στη Συρία. Με 272 ψήφους υπέρ και 285 κατά- ο Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί τη βούληση του κοινοβουλίου και δεν θα εγκρίνει μια τέτοια δράση. Ανέφερε ακόμη πως είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο είναι αντίθετο σε μια στρατιωτική επίθεση στη Συρία, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει ανάλογα. «Είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο, το οποίο αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες του βρετανικού λαού, δεν θέλει να δει την εμπλοκή της χώρας στις στρατιωτικές δράσεις», είπε ενώπιον των βουλευτών. «Το καταλαβαίνω και η...  Διαβάστε περισσότερα »

19

Συρία: Οι ΗΠΑ ψάχνουν συμμάχους για να χτυπήσουν μετά το βρετανικό όχι

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  10:08

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την προσπάθεια για να βρουν έναν "διεθνή συνασπισμό" που θα θέλει να δράσει από κοινού στη Συρία προκειμένου να απαντήσει στην επίθεση με χημικά όπλα του συριακού καθεστώτος εναντίον των πολιτών του, δήλωσε σήμερα από τη Μανίλα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ...  Διαβάστε περισσότερα »

20

Χάμοντ: Βρετανική αποχή από στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  09:47

Η Βρετανία δεν θα λάβει μέρος σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, μετά την καταψήφιση της πρότασης της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ. «Ήλπιζα ότι θα κερδίσουμε αλλά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες σχετικά με την ανάμειξή μας στη Μέση Ανατολή», δήλωσε εχθές ο Χάμοντ, στο δελτίο ειδήσεων του BBC. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ένας από τους βασικούς συμμάχους της χώρας, θα απογοητευτεί με την είδηση ότι η Μεγάλη Βρετανία «δεν θα εμπλακεί στην υπόθεση», είπε και πρόσθεσε, «δεν νομίζω πως η αποχή της Βρετανίας θα έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσει η όποια δράση». Σημειώνεται ότι...  Διαβάστε περισσότερα »


21


Συρία: Προσωρινή ανατροπή των σχεδίων στρατιωτικής επίθεσης

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  09:32

Τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της Βρετανίας για ένα άμεσο στρατιωτικό πλήγμα στη Συρία ανατράπηκαν τουλάχιστον προς το παρόν, μετά την αναπάντεχη απόρριψη από το βρετανικό κοινοβούλιο της πρότασης Κάμερον, η οποία άνοιγε το δρόμο για την εμπλοκή της χώρας σε μια ενδεχόμενη επίθεση. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Λευκός Οίκος είναι αναγκασμένος να αναζητήσει άλλους συμμάχους, καθώς το ενδεχόμενο μιας μονομερούς ενέργειας από τη στιγμή που η Βρετανία ανακοίνωσε, μέσω του υπουργού Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, ότι η χώρα δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, είναι επιλογή που θα ήθελε να...  Διαβάστε περισσότερα »

22

Ο Άσαντ ταπεινώνει τη Δύση!

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  09:25

Αυτό κι αν ήταν χαστούκι στον Ντέιβιντ Κάμερον! Ο Βρετανός πρωθυπουργός, από τους πρώτους που... σήκωσαν το λάβαρο της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, υποχρεώθηκε σε δημόσια ταπείνωση και υποχώρηση. Και μαζί του, παρασέρνει και τον Μπαράκ Ομπάμα. Η βρετανική Βουλή είπε ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Η απόφαση μπορεί να ήταν οριακή (272 υπέρ και 285 κατά) αλλά είναι σαφής και ξεκάθαρη. Και ο Ντέιβιντ Κάμερον, ηττημένος και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, δεσμεύτηκε δημόσια να σεβαστεί την απόφαση του κοινοβουλίου και να πράξει αναλόγως, δηλαδή να μην εγκρίνει μια τέτοια δράση. «Είναι σαφές ότι...  Διαβάστε περισσότερα »

23

Η βρετανική βουλή απέρριψε επίθεση στη Συρία - Δεινή ήττα για Κάμερον

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  09:22

Στην συζήτηση που προηγήθηκε, οι Εργατικοί είχαν προτείνει να ζητηθούν "επαρκείς αποδείξεις" για την ενοχή του Άσαντ, πρόταση η οποία επίσης απορριφθηκε από τη Βουλή. Οι Βρετανοί βουλευτές κλήθηκαν να συζητήσουν "μια απάντηση σε μια από τις πιο ειδεχθείς χρήσεις χημικών όπλων τον τελευταίο αιώνα" σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό. Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε μετά την ψηφοφορία ενώπιον των βουλευτών πως «είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο, το οποίο αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες του βρετανικού λαού, δεν θέλει να δει την εμπλοκή της χώρας στις στρατιωτικές δράσεις. Το καταλαβαίνω και η κυβέρνηση θα πράξει ανάλογα». Ο βρετανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει...  Διαβάστε περισσότερα »

24

Καταψηφίστηκε η πρόταση Κάμερον για επέμβαση στη Συρία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  09:21

Η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις της με τη Βρετανία σχετικά με την επίθεση στη Συρία, μετά τη χρήση χημικών όπλων, παρά το γεγονός ότι το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε κατά... «Είμαστε ενήμεροι για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του βρετανικού κοινοβουλίου. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της Βρετανίας, μία χώρα που αποτελεί έναν από τους στενότερούς φίλους και συμμάχους μας», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιτλιν Χέιντεν. «Η απόφαση του προέδρου Ομπάμα θα παρθεί βάσει του τι είναι καλύτερο για τις ΗΠΑ. Πιστεύει ότι χώρες που παραβιάζουν τα διεθνή πρότυπα σχετικά με τη...  Διαβάστε περισσότερα »

25

«Διεθνή συνασπισμό» αναζητούν οι ΗΠΑ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  09:16

Αποφασισμένες να συνεχίσουν την προσπάθεια για να βρουν έναν «διεθνή συνασπισμό» που θα θέλει να δράσει από κοινού στη Συρία προκειμένου να απαντήσει στην επίθεση με χημικά όπλα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως δήλωσε από τη Μανίλα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, μετά την απόρριψη από το βρετανικό κοινοβούλιο της πρότασης για στρατιωτική επέμβαση....  Διαβάστε περισσότερα »


26


«Όχι» της βρετανικής Βουλής στην πρόταση για στρατιωτική δράση στη Συρία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  09:07

Απορρίφθηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο η πρόταση του Ντέιβιντ Κάμερον για ανάμειξη της χώρας σε ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση στη Συρία. Ο βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μετά την ψηφοφορία, 272 υπέρ και 285 κατά, θα σεβαστεί τη βούληση του κοινοβουλίου και δεν θα εγκρίνει μια τέτοια δράση. Λίγο αργότερα, ο βρετανός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να λάβει...  Διαβάστε περισσότερα »

27

Η βρετανική βουλή «παγώνει» την επέμβαση στη Συρία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  09:03

Ο Κάμερον ανακοίνωσε ότι μετά την ψηφοφορία (272 υπέρ και 285 κατά) θα σεβαστεί τη βούληση του κοινοβουλίου και δεν θα εγκρίνει μια τέτοια δράση. Δήλωσε επίσης πως είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο είναι αντίθετο σε μια στρατιωτική επίθεση στη Συρία, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει ανάλογα. Ο Κάμερον επιβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να επικαλεστεί το βασιλικό προνόμιο και να πάει αντίθετα στη βούληση του κοινοβουλίου. «Σας διαβεβαιώνω για αυτό», είπε. «Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρξει μια σκληρή απάντηση κατά της χρήσης χημικών όπλων. Πιστεύω όμως επίσης ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη βούληση του κοινοβουλίου», πρόσθεσε. Οι...  Διαβάστε περισσότερα »

28

«Όχι» από τη Βρετανία σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  08:55

«Όχι» στην πρόταση του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, για ανάμειξη της χώρας στις ενδεχόμενες στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία ψήφισε το βρετανικό κοινοβούλιο το βράδυ της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, 272 ψήφισαν υπέρ και 285 κατά. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ο Κάμερον δήλωσε ότι θα σεβαστεί τη βούληση του...  Διαβάστε περισσότερα »

29

Ο Άσαντ ταπεινώνει τη Δύση! «Όχι» της βρετανικής Βουλής σε επέμβαση στη Συρία - Ομπάμα: Αυτός έκανε χρήση χημικών!

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  08:43

Αυτό κι αν ήταν χαστούκι στον Ντέιβιντ Κάμερον! Ο Βρετανός πρωθυπουργός, από τους πρώτους που... σήκωσαν το λάβαρο της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, υποχρεώθηκε σε δημόσια ταπείνωση και υποχώρηση. Και μαζί του, παρασέρνει και τον Μπαράκ Ομπάμα. «Είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο, το οποίο αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες του βρετανικού λαού, δεν θέλει να δει την εμπλοκή της χώρας...  Διαβάστε περισσότερα »

30

Η βρετανική Βουλή είπε «όχι» σε επέμβαση στη Συρία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  08:38

Απορρίφθηκε με 272 υπέρ και 285 κατά από το Βρετανικό Κοινοβούλιο η πρόταση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για ανάμειξη της χώρας σε ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση στη Συρία. Ο βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε μετά την ψηφοφορία, ότι θα σεβαστεί τη βούληση του κοινοβουλίου και δεν θα εγκρίνει μια τέτοια δράση. «Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρξει μία σκληρή απάντηση κατά της χρήσης χημικών όπλων. Πιστεύω, όμως, επίσης, ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη βούληση του κοινοβουλίου», πρόσθεσε. Μετά την ψηφοφορία, ο υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ ανακοίνωσε ότι «η Βρετανία δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση κατά της Συρίας». «Ήλπιζα...  Διαβάστε περισσότερα »

31


Κάμερον: Δεν θα πάω αντίθετα στην θέληση του Κοινοβουλίου

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  08:38

Το Βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε την Πέμπτη το βράδυ με ψηφοφορία την πρόταση του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, για ανάμειξη της χώρας στις ενδεχόμενες στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία. Ο Κάμερον ανακοίνωσε ότι μετά την ψηφοφορία - 272 υπέρ και 285 κατά- θα σεβαστεί τη βούληση του κοινοβουλίου και δεν θα εγκρίνει μια τέτοια δράση. Δήλωσε επίσης πως είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο είναι αντίθετο σε μια στρατιωτική επίθεση στη Συρία, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει ανάλογα. «Είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο, το οποίο αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες του βρετανικού λαού, δεν θέλει να δει την εμπλοκή της χώρας στις στρατιωτικές δράσεις», είπε...  Διαβάστε περισσότερα »

32

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ... Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...!

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  08:34

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, επιβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να επικαλεστεί το βασιλικό προνόμιο και να πάει αντίθετα στη βούληση του κοινοβουλίου. «Σας διαβεβαιώνω για αυτό», είπε. «Είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο, το οποίο αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες του βρετανικού λαού, δεν θέλει να δει την εμπλοκή της χώρας στις στρατιωτικές δράσεις», είπε ενώπιον των βουλευτών....  Διαβάστε περισσότερα »

33

Ψάχνουν σύμμαχο για την επίθεση οι ΗΠΑ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  08:32

Έναν διεθνή συνασπισμό ψάχνει η Αμερική για να δράσει από κοινού στη Συρία, μετά την επίθεση με χημικά όπλα του συριακού καθεστώτος κατά των πολιτών του, δήλωσε από τη Μανίλα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ «Είναι ο σκοπός του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της κυβέρνησής μας, όποια απόφαση ληφθεί, θα περιλαμβάνει έναν διεθνή συνασπισμό και μια προσπάθεια», είπε ο Χέιγκελ κατά το ταξίδι του στις Φιλιππίνες, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τη Βρετανία. «Η προσέγγισή μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βρούμε έναν διεθνή συνασπισμό που θα δράσει από κοινού. Και πιστεύω πως...  Διαβάστε περισσότερα »

34

Η Βρετανία αφήνει μόνες τους τις ΗΠΑ - Η Βουλή ψήφισε κατά της επέμβασης στην Συρία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  08:21

Το Βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε την Πέμπτη το βράδυ με ψηφοφορία την πρόταση του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, για ανάμειξη της χώρας στις ενδεχόμενες στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία. Ο Κάμερον επιβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να επικαλεστεί το βασιλικό προνόμιο και να πάει αντίθετα στη βούληση του κοινοβουλίου. «Σας διαβεβαιώνω για αυτό», είπε. «Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρξει μια σκληρή απάντηση κατά της χρήσης χημικών όπλων. Πιστεύω όμως επίσης ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη βούληση του κοινοβουλίου», πρόσθεσε. Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον της...  Διαβάστε περισσότερα »

35

Ομπάμα: Οι ΗΠΑ συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις με την Βρετανία παρά το «όχι» της Βουλής

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  08:21

Ο Aμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θα λάβει μια απόφαση σχετικά με την πορεία δράσης των ΗΠΑ στις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στη Συρία βασιζόμενος στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις της με τη Βρετανία παρά το γεγονός ότι το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε κατά μιας ανάμειξης του Ηνωμένου Βασιλείου στις ενδεχόμενες επιθέσεις, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. «Είμαστε ενήμεροι για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του βρετανικού κοινοβουλίου. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της Βρετανίας - μία χώρα που αποτελεί έναν από τους στενότερούς φίλους...  Διαβάστε περισσότερα »

36

Χάμοντ: Καμία στρατιωτική δράση της Βρετανίας κατά της Συρίας

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  08:09

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, αφού η κυβέρνηση έχασε στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο κοινοβούλιο επί του θέματος. «Ήλπιζα ότι θα κερδίσουμε αλλά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες σχετικά με την ανάμειξή μας στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Χάμοντ κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου BBC. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ένας από τους βασικούς συμμάχους της χώρας, θα απογοητευτεί με την ανακοίνωση ότι η Μεγάλη Βρετανία «δεν θα εμπλακεί στην υπόθεση», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν νομίζω πως η...  Διαβάστε περισσότερα »

37

Βρετανία: Το Κοινοβούλιο ψήφισε κατά της επέμβασης στη Συρία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  08:05

Κάμερον: Είναι ξεκάθαρο ότι ο βρετανικός λαός και η βουλή δεν θέλουν στρατιωτική επέμβαση - Πλέον τίθεται το ερώτημα «τι θα κάνει ο Ομπάμα;» - «Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την προσπάθεια για να βρουν έναν διεθνή συνασπισμό», δηλώνει σήμερα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ...  Διαβάστε περισσότερα »

38

Βρετανία: Το Κοινοβούλιο ψήφισε κατά της επέμβασης στη Συρία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  07:57

Κάμερον: Είναι ξεκάθαρο ότι ο βρετανικός λαός και η βουλή δεν θέλουν στρατιωτική επέμβαση - Πλέον τίθεται το ερώτημα «τι θα κάνει ο Ομπάμα;» Ψυχρολουσία περίμενε χθες τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος προσπάθησε να αποσπάσει την έγκριση του κοινοβουλίου για επέμβαση στη Συρία, αλλά εισέπραξε ένα καθαρό «όχι». Το βρετανικό Κοινοβούλιο ψήφισε κατά της κυβερνητικής πρότασης, με 332 ψήφους κατά και 220 υπέρ, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, οι βρετανοί βουλευτές καταψήφισαν την κυβερνητική πρόταση που καταδικάζει «τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία στις 21 Αυγούστου 2013 από το καθεστώς» και «συμφωνεί να δοθεί από την πλευρά της...  Διαβάστε περισσότερα »

39

Διαβουλεύσεις ΗΠΑ-Βρετανίας παρά το βροντερό «όχι»

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  07:23

Η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις της με τη Βρετανία σχετικά με την επίθεση στη Συρία, μετά τη χρήση χημικών όπλων, παρά το γεγονός ότι το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε κατά μιας ανάμειξης στις ενδεχόμενες επιθέσεις. «Είμαστε ενήμεροι για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του βρετανικού κοινοβουλίου. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της Βρετανίας, μία χώρα που αποτελεί έναν από τους στενότερούς φίλους και συμμάχους μας», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιτλιν Χέιντεν. «Η απόφαση του προέδρου Ομπάμα θα παρθεί βάσει του τι είναι καλύτερο για τις ΗΠΑ. Πιστεύει ότι χώρες που παραβιάζουν τα...  Διαβάστε περισσότερα »

40

Μέσα σε κλίμα αντιπαράθεσης το Βρετανικό Κοινοβούλιο ψήφισε κατά της επέμβασης στη Συρία (Βίντεο)

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  06:27

Κάμερον: Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι το βρετανικό κοινοβούλιο και ο βρετανικός λαός δεν θέλουν να δουν στρατιωτική επέμβαση. Το κατανοώ και θα πράξω αναλόγως... Η Βρετανία είπε «όχι» στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Το βρετανικό Κοινοβούλιο ψήφισε κατά της κυβερνητικής πρότασης, με 332 ψήφους κατά και 220 υπέρ, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, οι βρετανοί βουλευτές καταψήφισαν την κυβερνητική πρόταση που καταδικάζει «τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία στις 21 Αυγούστου 2013 από το καθεστώς» και «συμφωνεί να δοθεί από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας μια απάντηση ανθρωπιστική, ισχυρή, η οποία θα προβλέπει, αν κριθεί απαραίτητο, στρατιωτική δράση που...  Διαβάστε περισσότερα »

41

Χωρίς τη Βρετανία η επέμβαση στη Συρία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  06:17

Σε καμία στρατιωτική δράση στη Συρία δεν θα λάβει μέρος η Βρετανία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ, αφού η κυβέρνηση έχασε την ψηφοφορία που διεξήχθη στο κοινοβούλιο. «Ήλπιζα ότι θα κερδίσουμε αλλά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες σχετικά με την ανάμειξή μας στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Χάμοντ κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου BBC. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ένας από τους βασικούς συμμάχους της χώρας, θα απογοητευτεί με την ανακοίνωση ότι η Μεγάλη Βρετανία «δεν θα εμπλακεί στην υπόθεση», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν νομίζω πως η αποχή της Βρετανίας θα έχει ως αποτέλεσμα να...  Διαβάστε περισσότερα »

42

Ανακοινώθηκε η αποχή της Βρετανίας σε επίθεση εναντίον της Συρίας

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  04:43

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, αφού η κυβέρνηση έχασε στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο κοινοβούλιο επί του θέματος. «Ήλπιζα ότι θα κερδίσουμε αλλά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες σχετικά με την ανάμειξή μας στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Χάμοντ κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου BBC. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ένας από τους βασικούς συμμάχους της χώρας, θα απογοητευτεί με την ανακοίνωση ότι η Μεγάλη Βρετανία «δεν θα εμπλακεί στην υπόθεση», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν νομίζω πως η...  Διαβάστε περισσότερα »

43

Η κυβέρνηση Ομπάμα θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  04:38

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θα λάβει μια απόφαση σχετικά με την πορεία δράσης των ΗΠΑ στις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στη Συρία βασιζόμενος στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο η Ουάσινγκτον... θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις της με τη Βρετανία παρά το γεγονός ότι το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε κατά μιας ανάμειξης του Ηνωμένου Βασιλείου στις ενδεχόμενες επιθέσεις, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Είμαστε ενήμεροι για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του βρετανικού κοινοβουλίου. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της Βρετανίας - μία χώρα που αποτελεί έναν από τους στενότερούς φίλους...  Διαβάστε περισσότερα »

44

Η κυβέρνηση Ομπάμα θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  04:06

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θα λάβει μια απόφαση σχετικά με την πορεία δράσης των ΗΠΑ στις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στη Συρία βασιζόμενος στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις της με τη Βρετανία παρά το γεγονός ότι το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε κατά μιας ανάμειξης του Ηνωμένου Βασιλείου στις ενδεχόμενες επιθέσεις, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Είμαστε ενήμεροι για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του βρετανικού κοινοβουλίου. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της Βρετανίας - μία χώρα που αποτελεί έναν από τους στενότερούς φίλους...  Διαβάστε περισσότερα »

45

Kάμερον: «Η Βρετανία δεν θα λάβει μέρος σε στρατιωτική δράση»

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  02:35

Μεγάλο πλήγμα υπέστη ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, μετά την απόρριψη από το κοινοβούλιο της πρότασής του να συμμετάσχει η χώρα σε στρατιωτικά μέτρα εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ...  Διαβάστε περισσότερα »

46

Απορρίφθηκε η πρόταση του Κάμερον

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  02:35

Το Βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε την Πέμπτη το βράδυ με ψηφοφορία την πρόταση του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, για ανάμειξη της χώρας στις ενδεχόμενες στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία. Ο Κάμερον ανακοίνωσε ότι μετά την ψηφοφορία - 272 υπέρ και 285 κατά- θα σεβαστεί τη βούληση του κοινοβουλίου και δεν θα εγκρίνει μια τέτοια δράση. Δήλωσε επίσης πως είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο είναι αντίθετο σε μια στρατιωτική επίθεση στη Συρία, προσθέτοντας ότι και αυτός θα ενεργήσει ανάλογα....  Διαβάστε περισσότερα »

47

ΕΚΤΑΚΤΟ...! ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ... ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...!

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  02:30

ΡΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΤΙ ΕΠΑΘΕ... Το βρετανικό Κοινοβούλιο καταψήφισε μία πιθανή στρατιωτική δράση κατά της Συρίας, με διαφορά 13 ψήφων. Καταψηφίστηκε η πρόταση του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, για επίθεση στη Συρία στο βρετανικό Κοινοβούλιο με 285-272. Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι ήταν σαφές το μήνυμα του Κοινοβουλίου ότι δεν θέλει δράση και «η κυβέρνηση θα πράξει αναλόγως»....  Διαβάστε περισσότερα »

48

Η βρετανική Βουλή είπε "όχι" σε επέμβαση στη Συρία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  02:08

Ανατροπή στα δεδομένα έφερε το ηχηρό "όχι" της βρετανικής Βουλής στη συμμετοχή της χώρας σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, μεταφέροντας πλέον την πίεση στην Ουάσιγκτον, η οποία έχει αποκλείσει τη μονομερή δράση. Το βρετανικό Κοινοβούλιο καταψήφισε σχετική πρόταση του Κάμερον, καταφέροντας βαρύ πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης του....  Διαβάστε περισσότερα »

49

Ο Κάμερον θα σεβαστεί την απόφαση του κοινοβουλίου της Βρετανίας

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  01:40

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, επιβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να επικαλεστεί το βασιλικό προνόμιο και να πάει αντίθετα στη βούληση του κοινοβουλίου. «Σας διαβεβαιώνω για αυτό», είπε. «Είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο, το οποίο αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες του βρετανικού λαού, δεν θέλει να δει την εμπλοκή της χώρας στις στρατιωτικές δράσεις», είπε ενώπιον των βουλευτών. «Το καταλαβαίνω και η κυβέρνηση θα πράξει ανάλογα». «Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρξει μια σκληρή απάντηση κατά της χρήσης χημικών όπλων. Πιστεύω όμως επίσης ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη βούληση του κοινοβουλίου», πρόσθεσε....  Διαβάστε περισσότερα »

50

Απορρίφθηκε η πρόταση του Κάμερον

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  01:34

Το Βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε την Πέμπτη το βράδυ με ψηφοφορία την πρόταση του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, για ανάμειξη της χώρας στις ενδεχόμενες στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία. Ο Κάμερον ανακοίνωσε... ότι μετά την ψηφοφορία - 272 υπέρ και 285 κατά- θα σεβαστεί τη βούληση του κοινοβουλίου και δεν θα εγκρίνει μια τέτοια δράση. Δήλωσε επίσης πως είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο είναι αντίθετο σε μια στρατιωτική επίθεση στη Συρία, προσθέτοντας ότι και αυτός θα ενεργήσει ανάλογα....  Διαβάστε περισσότερα »

51

To κοινοβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας απέρριψε την επέμβαση στη Συρία!

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013,  01:20

Το Βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε την Πέμπτη το βράδυ με ψηφοφορία την πρόταση του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, για ανάμειξη της χώρας στις ενδεχόμενες στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία. Ο Κάμερον ανακοίνωσε ότι μετά την ψηφοφορία, στην οποία 272 ήταν υπέρ της επίθεσης και 285 κατά, θα σεβαστεί τη βούληση του κοινοβουλίου και δεν θα εγκρίνει μια τέτοια δράση. Δήλωσε επίσης πως είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο είναι αντίθετο σε μια στρατιωτική επίθεση στη Συρία, προσθέτοντας ότι και αυτός θα ενεργήσει ανάλογα....  Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου